Stojković: Mogli su da nas uhapse, ali nisu hteli jer idu izbori 1Foto: M.P /Danas

Predstavnici koalicije „Moramo“ održali su predstavljanje kandidata večeras u Zrenajninu a pre dolaska u ovaj grad obišli su kinesku firmu Fetijansuje u Perlezu, gde se prerađuje i spaljuje plastični otpad.

Na licu mesta uverili su se da tu nije reč o reciklaži već o spaljivanju plastike, nakon čega sve što se spali ide u reku i vazduh.

„Ušli smo unutra, onda su nas zaključali u fabriici, pozvali policiju ali su ipak odlučili da nas ne hapse, zato što idu izbori“, rekla je profesorka biologije Beogradskog univerziteta Biljana Stojkovič obrativši se okupljenim Zrenjanincima na gradskom trgu.

Ona je poručila da je sa svojim saborcima i do sada bila na ulici, sa građanima, a da sada na izborima žele da uđu u institucije i Skupštinu i tamo unesu ulicu.

„Niko od nas njima nije bitan, bitni su im samo njihovi interesi a sve što su uradili to je da su nas prodali, da su nas stavili na svetsku ekonomsku tezgu. Dozvolili su da nas pretvore u otpad. Vlast je odnarođena, niko od nas njih ne zanima, samo ih zanima profit i rasprodaja svega što postoji u Srbiji i to je jedino na čemu svako od njih radi“, rekla je Stojkovićeva.

Ona je sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom i Nebojšom Zelenovićem predstavila koalicioni program a tom prilikom predstavljen je i kandidat za narodnog poslanika Dragan Kleut koji je govorio o problemima u poljoprivredi koji su se nagomilali a za koje koalicija „Moramo“ ima plan i rešenje koje su poljoprivrednici pisali.

Nebojša Zelenović govorio je o njihovom političkom planu, istakavši da će ukoliko budu u prilici da ofrmiraju Vladu prvi zakon biit protiv rudarenja litijuma i bora u Srbiji.

„Glas za „Moramo“ je glas protiv rudarenja litijuma i bora u našoj zemlji. Zašto je to važno za Zrenjanince, pa tamo u Mačvi postoje najveće zalihe zdrave vode, odakle bi Zrenjanin mogao da se snabdeva, odakle bi Vojvodina mogla da ima vodu za sve“, rekao je Zelenović.

Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je svima onima koji su ih svrstavali u kategoriju biološkog minimuma, da će imati priliku posle 3. aprila da se uvere šta znači vladavina prava, sprovođenje zakona i pravna država.

„Spremite se da odgovarate za svu onu sirotinju koju su izvršitelji terali na ulice, moraćete da dokažete odakle vam pare. Ono što mogu da obećam, to je da ćemo srušiti sve male hidroelektrane u zemlji i sve reke vratiti u korita, Dugačak je spisak onoga što moramo da uradimo. Rio Tinto, Linglong, Zi Đin su u našim glavama, vreme je da prekinemo taj košmar, vreme je da se razilazimo“, poručio je Ćuta u Zrenjanina.

Na promociji Koalicije „Moramo“ nastupio je Tribjut bend IQV sa hitovima Ekatarine Veika a profesorka Stojković potom je učestvovala sa koleginicom profesorkom Ljiljanom Tomović na tribini Građanskog preokreta posvećenoj zagađenju koje uzrokuju kineske fabrike u Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari