U prva dva sata u Sečnju glasala skoro petina glasača 1sečanj

Do 10 časova na birališta u opštini Sečanj izašlo je 18,67 odsto upisanih birača, rečeno je novinaru „Danasa“ u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Na teritoriji ove srednjebanatske opštine u birački spisak upisano je 10 481 birača a oni glasaju na 17 biračkih mesta. Najviše biračkih mesta ima u Jaši Tomiću tri, Sečnju, Sutjesci, Krajišniku, Jarkovcu i Boki po dva i u Banatskoj Dubici, Konaku, Neuzini i Šurjanu po jedno biračko mesto.

Dosada se Opštinskoj izbornoj komisiji prijavilo 120 glasača koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu, nego će to obaviti u svojoj kući. Ova će brojka biti možda i veća jer je prijavljivanje moglo da se obavi na samom biračkom mestu do 11 časova.

Prema rečima nekoliko sagovornika „Danasa“, atmosfera u opštinskom mestu i selima koji mu pripadaju mirna je i glasanje se odvija bez većih problema.

Juče je u Krajišniku zabeležen nemio događaj. Kako su „Danasu“ rekli u izbornom štabu Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije, na nekoliko automobila u vlasništvu simpatizera i članova SPS-a ispred lokalnog kafića u Krajišniku odvrnuti su šrafovi na točkovima. Slučaj je prijavljen policiji, koja radi na utvrđivanju činjenica, rečeno je „Danasu“ u štabu sečanjskih socijalista.

Nosilac liste „Vukašin Baćin – Za bolju opštinu Sečanj“ izjavio je za „Danas“ da su članovi biračkih odbora iz ovog pokreta insistirali da se na biračkim mestima pre početka glasanja prebroje listići, što kako Baćina kaže, članovi biračkih odbora nisu imali nameru da urade.

  • Naši članovi nisu imali pravo da idu po listiće, to se prvi put dogodilo i na to smo stavili primedbu, rekao je Baćina.

Birači u Sečnju mogu da biraju između četiri liste.

Za 23 odbornička mesta u lokalnoj skupštini boriće se Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka i lista grupe građana „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“. Osim radikala, sve ostale liste imaju 23 kandidata, koliko ima i odborničkih mesta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari