U Vranju socijalisti slave izborni rezultat, naprednjaci se tek spremaju 1Vranjski SPS već slavi / Foto: Dušan Pešić

Nakon zatvaranja biračkih mesta u Vranju, ulice su puste, nema naroda, ali je zanimljivo u sedištima stranaka.

Iz lokalnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) neće se obraćati u skorije vreme, bar ne pre konferencije aktuelnog i kandidata za budućeg predsednika Aleksandra Vučića.

Da li u vranjskom SNS-u računaju na pobedu pre objave zvaničnih rezultata, može samo da se nagađa, ali valja napomenuti da je reporter Danasa primetio da se među lokalnim naprednjacima priprema slavlje, a kako je našem reporteru potvrđeno, i zakuska u prostorijama partije.

U Vranju socijalisti slave izborni rezultat, naprednjaci se tek spremaju 2
SNS već angažovao trubače / Foto: Dušan Pešić

Već oko 21.30 časova primetni su trubači koji se nalaze ispred same zgrade u kojoj se nalaze prostorije naprednjaka.

Sa druge strane, članovi Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) već su počeli sa slavljem uz trubački orkestar.

Predsednik vranjskih socijalista Zoran Antić rekao je za Danas da se slavi „uspeh partije na republičkim izborima“.

„Očekujemo da će taj procenat, kako sada objavljuju mediji, sigurno biti 12 ili 13 odsto. Što se tiče Vranja, imamo obrađene podatke sa 38 biračkih mesta. Na njima je lista SNS uzela 50,6 odsto glasova, lista SPS 18,9 odsto, lista Marinika Tepić 7,63 odsto, lista Nada 4,4 odsto, lista Zavetnici 4,11 odsto, lista Moramo 1,93 odsto, lista Suverenisti 1,86 odsto i lista Dveri 3,15 odsto“, rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, socijalisti mogu „suštinski biti zadovoljni rezultatom“.

„Očekujemo da i u nominalnom broju glasova ispunimo zadatak glavnog odbora partije, što je dovoljno da budemo raspoložni. Buduća Vlada će verovatno morati da se sastavlja sa listom SPS“, zaključio je Antić.

U Vranju socijalisti slave izborni rezultat, naprednjaci se tek spremaju 3
U SSP mirno / Foto: Dušan Pešić

U štabu Stranke slobode i pravde (SSP) nije bilo tako veselo, bilo je tek nekoliko članova lokalnog odbora, a predsednica ove partije u Vranju Mirjana Ilić Stošić istakla je „niz nepravilnosti na gotovo svim biračkim mestima“ tokom izbornog dana.

„Na nekim biračkim mestima bilo je problema još u startu jer nisu dozvolili brojanje glasačkih listića. Imali smo i mesta gde je jedan čovek glasao za neku drugu osobu. Bilo je slučajeva sa po dva ili tri čoveka iza jednog paravana. Na kraju je kulminacija bila na biračkom mestu broj 8, u JP Vodovod, gde imamo osnovanu sumnju na postojanje bugarskog voza“, objasnila je za Danas Ilić Stošić.

Pojasnila je da je kontrolor SSP-a „ukazao na prisustvo tog SNS štaba koji se nalazio u jednoj obližnjoj fotografskoj radnji, i na sumnju u vršenje tog krivičnog dela“.

U Vranju socijalisti slave izborni rezultat, naprednjaci se tek spremaju 4
Puste ulice u večernjim satima / Foto: Dušan Pešić

„Poslata je policija, a obavestili smo i posmatrače OEBS-a“, naglasila je predsednica SSP u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari