Vučić: Pregledane stotine džakova, sastanak sa Đilasom u ponedeljak ili utorak 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da je sutra u Beogradu i da će uputiti poziv za sastanak lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu u ponedeljak, najkasnije u utorak.

Drago mi je da su pregledane stotine džakova i svima je bilo jasno od prvog trenutka kakva je situacija, ali to su dečje bolesti naše demokratije i činjenice da u eri socijalnih mreža morate da se pravdate nekome za rezultate, rekao je Vučić novinarima na poligonu Pasuljanske livade.

Izbori su završeni, a krenula je kampanja za druge, umesto civilizovano da neki čestitaju pobednicima, ali valjda će i to doći na svoje, rekao je on.

Važno je da razgovaramo, da se menjamo i pokazujemo veće poštovanje jedni prema drugima, naglasio je Vučić.

Vučić najavio predstavljanje „novog ponosa Vojske Srbije“ za utorak ili sredu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Vojska Srbije značajan odvraćajući faktor za sve one koji bi pokušali da ugroze slobodu i mir građanima Srbije.

Noćni uslovi su oni koje prave razliku između ozbiljnih i manje uspešnih vojski, rekao je Vučić koji je najavio da će država do juna nabaviti nove francuske naočare za noćno osmatranje za pilote helikoptera.

Vučić je predočio da se u sukobima na istoku Evrope najviše koriste helikopteri, dodajući da su novinari imali priliku da vide rakete koje dejstvuju, kao i dejstvovanje sistema „kornet em“.

Ulagaćamo u razvoj dronova, robotike, rekao je Vučić najavljujući predstavljanje „novog ponosa Vojske Srbije“, u utorak ili sredu.

Ne mislim da Nemci misle da ratuju, ali došlo je do promene vojne i bezbednosne doktrine, rekao je Vučić o najavi da će ta zemlja uložiti 100 milijardi evra u saniranje posledica na kompanije zbog rata u Ukrajini i pravljenja zaliha i priprema skloništa.

Za nas je važno da snažimo sebe, svoju zemlju, ekonomski da čuvamo stabilnost i mir, rekao je Vučić koji je prisustvovao završnici vežbe „Vatreni štit 2022“ u noćnim uslovima na poligonu „Pasuljanske livade“.

Mi radimo ono što je najbolje za našu zemlju, nama Hrvati ne smatraju, oni su NATO i zemlja EU. Mi nikome ne pretimo, rekao je Vučić.

Na vežbi je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Vojska Srbije prikazala je dejstvo novouvedenog protivoklopnog raketnog sistema „kornet em“, koji poseduje sposobnosti za uništenje kompozitnog čelika do 1,3 metra ili armiranog betona do tri i po metra na daljinama do 8.000 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari