Kabinet Vučića: Susret sa Đilasom najverovatnije u ponedeljak 11. aprila 1Foto: BETA AP/ Photo Darko Vojinović; Foto: BETAPHOTO/ SAŠA ĐORĐEVIĆ

Razgovor predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića i lidera SSP Dragana Đilasa o beogradskim izborima održaće se najverovatnije u ponedeljak 11. aprila, rečeno je Danasu u kabinetu predsednika.

Kako su dodali u izjavi za Danas, ko će koga da pozove na razgovor je tehničko pitanje, koje nije još precizirano.

O razgovoru sa Vučićem Đilas je već izjavio da ga neki kritikuju što je rekao da bi razgovarao sa predsednikom države  kao da je u pitanju privatni sastanak na kome se nešto dogovara van institucija.

„Ako je iko napadan od strane Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) – to sam ja. Ako je iko kritikovao vladavinu SNS – to smo moja stranka i ja. Kome ja treba da dokazujem svoj opozicioni legitimitet“, kazao je Đilas za list Nova dodajući da je Vučić rekao da je spreman da razgovara sa njim, ali i sa ostalim predstavnicima opozicije.

Đilas je takođe naveo i da u redovima opozicije ima onih koji ne bi odoleli koaliciji sa SNS, i da bi se na taj način menjala volja Beograđana.

Docent na Filozofskom fakultetu Oliver Tošković izjavio je da bi na najavljenim pregovorima sa Aleksandrom Vučićem pre nego Đilas trebalo da budu nosioci lista Ujedinjene opozicije Srbije – Vladeta Janković, Marinika Tepić i Zdravko Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari