Vučić stvarno iskočio iz frižidera, ali u spotu: "Neuspeo pokušaj montipajtonovskog humora" (VIDEO) 1Foto: Printscreen/ YouTube/ EU Top News

Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke, konačno je stvarno izašao iz frižidera, ali u najnovijem predizbornom spotu, pod istoimenim nazivom.

Prema svecu i tropar, kaže Igor Avžner, marketinki stručnjak. Ocenjuje da je“iskakanje” iz frižidera, neduhovit i neuspeo pokušaj montipajtonovskog humora, na nivou “uvaljavanja” gola u spotu sa semaforom.

Spot počinje s trudnicom i njenim suprugom koji na televiziji vide Vučića.

“Joj, evo ga opet ovaj”, kaže suprug.

“Stvarno. Samo što još iz frižidera ne iskoči”, prokomentarisala je trudnica, koja otvara vrata frižidera iz kojeg izlazi Vučić i pruža joj teglu kiselih krastavaca.

“Oprostite. Ali važno mi je da doprem do svakog građanina Srbije. Puno je toga ostalo za napraviti, potrebno nam je još cesta, još pruga, tvornica. Ako se ne varam, dobili ste i subvenciju za rješavanje stambenog pitanja. E, kad svi u Srbiji budu imali mogućnosti koje danas imate vi, nećete me toliko viđati. Trudimo se da to bude što prije. Do tada upamtite, ako ostanemo ujedinjeni s tim ciljevima pred sobom, jedina granica su naši snovi”, odgovara Vučić i vraća se u frižider.

Na kraju suprug pita trudnicu “je li stavila pitu u pećnicu”, na šta ona odgovara: “Hvala ti, ali nemoj, molim te, iz rerne.”

“Prema svecu i tropar. Humor kao kategorija, može se uporediti i sa moralom. Ono što je jednoj grupi moralno, to drugoj grupi ljudi zbog raznih socio-ekonomskih i drugih faktora može biti potpuno nemoralno. Neduhovitost “iskakanja” iz frižidera, na koji je grupa za “brze odgovore” izbornog štaba predsedničkog kandidata uradila ovaj spot, nivo je “uvaljavanja” gola u spotu sa semaforom”, ocenjuje Avžner.

Možda je, kaže, Vučiću to duhovito mali njemu nije , jer ne razume tu vrstu humora.

“Sa aspekta logičke ispravnosti, ne shvatam gde se “dede” onoliki čovek u frižider sa policama, na kojima očigledno nešto stoji. Razumem da nisu smeli da ostave prazan frizider, što je u realnom životu sve češća pojava. Ali elementarna logika, čak i u ovakvom neuspelom pokušaju montipajtonovskog humora, mora da postoji”, navodi sagovornik Danasa.

Ističe da je siguran da bi za reakciju mlade žene bila realnija neka scena iz horor filma, osim ako pita koju stavlja u rernu nije od zelja, ili sličnih biljaka, koje se koriste kao “umirivači”.

“Ili je možda već navikla da “iskacu” razne stvari, pa onda, zašto ne i ovaj kandidat? Niko ne garantuje, da će svaki put biti smeha, naravno, ali “loše putovanje” (bukvalan prevod) je ono iz čega ćemo se, nadam se, izvući u najkraćem roku”, zaključuje Avžner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari