Jahjaga predlaže uslove za dijalog između Kosova i Srbije

Ostavite komentar


  1. Potpuno se slažem sa predlogom biv. Predsednice R. Kosova .Neophodno je da svi zloćini bez obzira ko je to ućinio treba da utvrdi ko je učinio , bilo albanci ili srbi , da se pronađu tela , ako nisu izgoreni jer ima i takvih saznajnja pa onda da se produži sa pregovorima pa i da dođe do pomirenja ovako svi ballkanci žive kao zarobenici.Neka misle malo više oni koji su načelu jer lako je naterati nekog da ratuje pa i da izgubi život a onih koji to započeli sami ili njihova deca da budu mirni i zaŠTIĆENI ILI DA SE BAVE BIZNISOM KAO ŠTO JE BILIO U PROŠLIM RATOVIMA .

  2. Najvaznije je da se zna sudbina nestalih srba jer nema bas puno nestlih albanaca.

    1. Ko ti je reko da nema puni nestali Albanca????jel znasi ti koliko su nestali Albanca ???,preko 2.500 ili nije mnogo mozda za tebe zato sto nisu tvoji.bez obzira na nacionalno pripadnost svi nestali lica treba da bude pronadjeni makar da imaju dostojanstvi grob i da porodice znaju gde su om najmili zrtve ne delim ja na srbe i albance .svi kriminalce i ratne zlocince treba dovedit pred sud makar bio i mij otac.

  3. Jahjaga je takođe pozvala kosovsko civilno društvo i institucije da podrže žrtve silovane tokom rata.

  4. Ne treba niko da postavlja uslove već samo da se ispoštuje Ustav Republike Srbije a to je zbog toga da KiM ostane u južnoj pokrajni.

  5. Zaista bi bilo lepo da se sudbina svih nestalih osoba tokom sukoba rasvetli,ali posle toliko vremena ,ne verujem da je to na bilo koji nacin moguce!

  6. Признавање независности Косова* није само политички, национални, него и антропопсихолошки проблем за Србе.
    Космет нисмо продали ни изгубили у рату, нити ћемо га поклонити.
    Наћи решење које задовољава нас (не у потпуности, наравно) и њих Шћиптаре (Албанце) и САД ( такође не у потпуности).
    Већини Срба је битно да се Косово* званично не призна, да Космет званично остане у Србији, иако Србија нема тамо ингеренције.
    Већина Срба не жели Шћиптаре (Албанце) за судржављане, као што не жели да се одрекне Космета.
    Решавање „косовског проблема“ је антропопсихолошке природе и тиче се поноса, односно важности.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.