Jakšić: Vučić ne razume suštinu problema na KiM, nema platformu i biće zadovoljan mrvicama

Ostavite komentar


  1. ti imas kombinaciju za Kosovo nemate kredibilitet cuti.kad te narod izabere donosi odluke kako vas nije sramota da pametujete PITA SE PUTIN TRAMP ATI ISLICNI TEBI NIKO NEPITA NISTA

  2. Nikada Vucic nece biti zadovoljan mrvicama, jer realno niko od drzavnika ko postuje svoje poreklo se ne bi zadovoljio time.

  3. Srbija je u vreme, kada je Jakšić bio u državnom timu za pregovore, imala plarformu za dijalog o statusu Kosova. Za platformu „više od autonomije manje od nezavisnosti“ su glasali skoro svi poslanici u skupštini, uključujući današnju vladajuću koaliciju. U to vreme skupštinske sednice o Kosovu su redovno održavane. Od tada država nema nikakav plan za rešavanje tog pitanja, već se isklučivo bavi trgovinom.

    1. Vlajko,da li je tvoj predsednik,koji sam pregovara o Kosmetu,izneo bilo kakav plan o pregovorima u javnost za ovih osam godina?

  4. Da predsednik misli tako mi bi odavno izgubili KiM.Mi smo drzava koja se bori.

    1. @Ana***Ne možeš izgubiti nešto što ne poseduješ.

    2. Mi smo borben narod i moramo istrajati,ako ni zbog cega onda zbog naseg naroda u pokrajni

  5. Kosovo je prodao tito. Av samo sprovodi komunističke plan. Bojkot za Kosovo.

    1. Kada je prodato, što su nas bombardovali, i što nas još uvek pritiskaju zbog njega?

    2. Slažem se da je Tito napravio ovo što sada imamo, ali daleko više od toga je pogoršano posle 2000. To je bio verovatno poslednji voz da se očisti sve i reši. No, s obzirom da više nemaju podršku mnogih, videćemo šta će se dešavati. Ali mlatarije ovog marmuna, su toliko politički zasnovane, da blage veze sa istinom nema. Što on nije postavio platformu bza vreme njegovog mandata u pregovorima za KiM, nego sad sa distance lupeta, kao i većina ovih kontrasa vlasti. A realno, za vreme Tadića i unazad do 2000. unazadili smo i pregovore i državu više nego ikada. Verovatno je sada mnogima jasno da je Milošević bio strašan državnik koji je sve dosta bolje držao u rukama, i eto i on je imao dosta realnih šansi da reši sve to, ali zašto ih nije iskoristio to ne znam da li ćemo ikad saznati.. A Vučić sada realno radi pametnu politiku koja donosi neke pomake, ali dosta je toga ranijom politikom unazadjeno, pa nije bas jednostavno to rešiti. Niko ne bi mogao bez dobrih kontakata sa silama svetskim da reši ovaj problem, jer su mnogi umešani.

  6. Pa ti Jaksicu ako si bolje znao sto nisi resio pitanje Kosova za vreme svog mandata.

  7. Srbi na Kosovu postali su stranacki plen sa kojima Vucic manipulise,dok sa Kosovom preti EU.Vucic se obraca samo nepismenima i onima koji finasijski zavise od njega.Takvu armiju klimoglavaca istorija Srbije ne pamti.Srbija ce nestati ne zato sto ne moze da resi probleme sa Albancima ,ali i sa susedima,nego zato sto njena politicka elita te probleme ne moze da resi na demokratski nacin.Nedostaje joj proevropski,civilizacijski kapacitet,nedostaju joj vrednosti na kojima pocivaju demokratska,civilizovana drustva.Nedostaju joj priznanja da je ona sama kriva i za nezavisnost Kosova i za bombardovanje,ali i za ratove na prostorima bivse Jugoslavije.

      1. Potpisano. Samo dodajem da je SRbija obezglavljena jos od 1941 ili 1945 kada su Komunisti unistili pola srpske inteligencije a pola uvukli medju svoje redove. Svi drugi u SFRJ su pobegli napolje ili nisu saradjivali sa komunistima bojkotovali politicki i drustveni zivot.
        za posledicu imamo da dans nastavlja da dominira dodjoski ispovezani korpus Srbije koji mozda i voli Srbiju ali pre svega kao integratora zapadnih srpskih zemalja a mnogo manje ih je briga za istoriju i korene same Srbije koju su u stanju zboh materijalne koristi i da rasture na manje komponente kao i one sa kojima su navikli da barataju. Tu je dosta pesimisticka prognoza jedina sansa je imati srece sa pravim novim i obavezno snaznim liderom ali takav nije jos na vidiku zahvaljujuci staroj gardi DS klonova koja to ne dopusta.

    1. Odavno nisam citao nesto direktno i istinitu, mi svi u Balkan ne mislimo sa soptsvenim mozakom, slusamo nase politicare, onima sto mu najvise odgovara ovo stanje da posle u Prishtinu kazu evo Srbija je kriva zbog korrupciji ne mozemo u Interpol, u Evropu bez vize i nema investicije, isto je i u Srbiju, krivite ceo svet zbog problema Kosova.

    2. Ma ti ćeš da objasnis, i das analizu… Bitno je da je usmerena protiv Vučića. Da li ste normalni? Mogli su i drugi da ih koriste kao plen ako ćemo tako lupati,, ali su uništili i unazadili tak status, i sad kad nešto treba da se radi, onda je Vučić napravio problem. Jedi bre jagode. Sram vas bilo! Ustali ste državu vi 5. Oktobrasi a sad se javljate opet!

    3. @sergije miletic

      Isprazno i izlizano zavrsiosamnvokurskodsonjebiserko-autosovinisticko-stokholmski sindrom mantranje.

  8. Stidite se Vaših komentara. Ako ste već bili član Tima za pregovore za KiM, zašto Vi to niste rešili, nego ste ostavili u amanet Predsedniku Vučiću?

    1. Kosovo nema sta da se resava. Status Quo odgovara Srbiji i tacka. vucic je nacinio stetu kao clan vlade i 1999 i 2013 kada je i sam potpisao predaju licno.
      U ovom trenutku niposto se ne sme dati Kosovu metso u UN jer time se:
      1) Otvara dalje pandorina kutija Sndzaka/Raske te paralelno i Vojvodine
      2) Srbija udaljava od EU koja Srbiju u narednih 30 godina JEDINO moze uvuci u clanstvo da bi bila garant mira na toj osporenoj i nepriznatoj teritoriji nikako bez kosova malu siromasnu beznacajnu i ponizenu ne treba nikome.

    2. Zato,Nadežda,jer je to vrlo složeno i ne rešava se sad i odmah.Od Vučića se traži da ne potpiše nikakvo formalno niti neformalno priznanje.

  9. Vi ste Jaksicu pokazali svoje znanje I doveli KiM dovde. Bolje se sakrijte u misju rupu I ne pojavljujte se. Ono sto Vucic ima ispod malog nokta, vi nemate u celoj glavi!

  10. Ovo su prvi izbori u Srbiji koji nece biti organizovani i u severnom delu Kosova gde su Srbi vecina? Ova informacija dovoljno govori o rezimu na vlasti i njihovom stavu prema Kosovu i Metohiji. Jedini nacin da se borite protiv toga je da ne izadjete na izbore, jer tada rezultati izbora nece biti legitimni a sve odluke koje bude doneo ovaj nedemokratski rezim bice proglasene nevazecim.

  11. Ja pomislih Marko Jakšić junior odnosno tviteraš. Kada ono Marko Jakšić poznat po paljenju Brnjaka i Jarinja. Protivnici a Vučića više nije dovoljna golubica Rada Trajković već jastreb Jakšić. Videla žaba gde se konji kuju pa i ona digla nogu. Već mesecima ispred zgrade u kojoj stanuje dr. Rada stoji policijski automobil, dodeljena joj je policijska pratnja. Mnogima takva pažnja prija pa misle da će sramnim napadima na Vučića da privuče pažnju koju su odavno izgubili.
    Srpska Lista je najbolji odgovor svim Jakšićima, Trajkovićima, Ivanovićima (koliko su te tri dinastije vladale KiM i donosile pogubne odluke za srpski narod na KiM) da evo u nedostatku pažnje bulazne i pišu brljotine.

  12. „Cipuljic je jedno krasno mesto, a Cipuljicani su jedni krasni ljudi.“ Parafraziram Domanovica i njegovog „Barona iz Dangubice“.
    Inace, u neposrednoj blizini Cipuljica je izvor reke Vrbas i to je jedino lepo sto znam o Cipuljicu.
    Slazem se inace: Vucic uopste nije u stanju da sustinski razume problem Kosova i Metohije. I uopste, mislim da je potpuno zalutao u visoku politiku.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.