Janjić: Pitanje je zašto Beograd nema svoju političku platformu za Kosovo

Ostavite komentar


  1. Zato sto je Kosovska platforms Vuciceva platforms. Lupetanje o razgranicenju i slicnim bedastocama je price za priglupi deo naroda koji je vecinom naklonjen velikom prevarantu.

  2. Zato sto je Kosovska platforms Vuciceva platforms. Lupetanje o razgranicenju i slicnim bedastocama je price za priglupi deo naroda koji je vecinom naklonjen velikom manipulatoru .

      1. ‘Bedastoca’ ili ‘bedastoća’ ,isto kao i ‘rec’ ili ‘reč’ …Ćirilica i nije baš obavezna,ali pravilna upotreba slova svakako jeste …Zašto vam je teško da instalirate pravilnu tastaturu?

  3. E moj Janjicu ,rece izjave Vucica i Dacica takticki potez . To je izdaja ne takticki potez. Problem je sto ovaj nas bi dao celo Kosovo bez severa a za uzvrat Presevo Bujanovac i okolina bi se pripojili Kosovu . Znaci za sacicu teritorije bi se odrekao Kosova . I to da prikaze kao maksimum i veliku pobedu .

  4. Nema niti moze biti Srpske platforme jer je Vucic i Parlament i Vlada i pregovarac i tim i vodi unutrasnji dijalog sa sobom i drzavna delegacija…

  5. Pazite gospodine Janjicu,gde ste culi da Israel razmatra platforming Hamasa? To sto Vi ne vidite vodje UCK kao Hamas je vase individuals pravo,Ali bezbednosti gradjana Kosova je ugrozena Po mnogim tackama bezbednosti I ugrozenosti samog prava na zivot,misljenje , napredovanje,pa do samog straha od prijavljivanja kriminals Koji ide of vrha do dna.Nemamo mi razloga da trcimo pred rudu kao navedena kriminalizovana lica sa Kosova.Znate valjda onu Milosevu: Vo u Bec, vo iz Beca!

    1. Na internetu se mogu izguglati zajedničke fotografije Janjića i Haradinaja iz jednog prištinskog restorana. Onda će mnoge stvari biti jasnije. I ko je Janjić i čije stavove zastupa.

  6. Koji Beograd, Janjicu?
    U Srbiji postoji samo jedna platforma: Vucic.
    Tajna privatna i potpuno, sizofreno nedefinisana.
    Onog trenutka kada bilo sta definise kao platformu za to ce morati da polaze racune i bude ocenjivan.
    A to se kod Vucica ne radi.
    Umesto platforme imamo vodjine privatne psihoze, euforije i depresije, Pinkove i Informere, poziranja, lupetanja, zastrasivanja i lazi.

  7. Dajte, opasuljimo se ako boga znamo: dokle da bezimo od istine : koren svi korena je u pitanju zasto se Kosovo odvojilo od Srbije! Sva prica je u tome. Celo Kosovo je bilo uzasna, nevina zrtva srpske RASISTICKE represije. Decenijama, sto mi negiramo lazemo, tvrdimo suprotno( i danas, djuture vlast i opozicija). I, kada se ,Kosovo opljackano, desetkovano i izmasakrirano izvuklo iz okrvavljenih kandzi, zahvaljujuci svetu kog mi ignorisemu non-stop(?!), sta mi hocemo? Da pregovaramo o zastiti“ugrozenih srpskih prava, manastira, granica, voda“? A da u medjuvremenu tonemo na svim ostalim poljima, gubeci vise i teze i jace od samog boja 1389.Bando, dokle da sludjujes narod? Pa svi postadose botovi, klonirani dacici i djurici! Svaki, ako ih jos ima, zdravorazuman Srbin( kome to srpstvo ne sluzi da zaradjuje leba) zeli da Kosovo a i Srbija, pocnu ziveti i koegzistitati, medjusobno priznati i uvazeni,u postojecim granicama, razvijati se i napredovati vlastite i odnose sa susedima prvenstveno, te priznati Evropu kao mesto gde pripadamo i koja nam svesrdno pruza ruke podstreka i pomoci. Sve ostalo je odvratna dimna zavesa, podmukla podvala i put u dalje poniranje sledeci pomahnitale i zloslutne, samozive hulje najtezeg moguceg kalibra.

    1. E,hebiga Vitomire ,ti bi da govoris cinjenicama i to u Srbiji?Kada je neko ovde mario za cinjenice?Koga je briga sto smo te ljude tretirali kao gradjane 3-eg reda zadnjih 100 godina?Samo napisi „Kosovo je Srbija“ i to velikim slovima i svi padnu u sevdah…sto to nema veze sa zivotom ,nije vazno…
      Niko se ne zapita da li bi MI hteli da zivimo s Albancima da su oni radili nama ono sto smo mi njima?

    2. Nalupao si se Vitomire za sve pare. Da li znaš da samo u Beogradu, pretežno srpskom gradu po sastavu stanovništva, živi više od 50000 Albanaca bez problema? Ono malo Srba na KiM u sredinama gde preovlađuju Albanci žive u getima, van njih mogu samo u pratnji naoružanih vojnika KFOR-a. Svaki grad u Srbiji ima bar jednu pekaru čiji su vlasnici Albanci, koji rade bez problema. Probaj ti, ako si Srbin, da na KiM otvoriš npr. pekaru u pretežno Albanskoj sredini. Nećeš stiši ni gradnju iste da počneš.
      Da li si čuo za više od 2000 nestalih Srba na KiM posle ’99. Ej čoveče, niko nije odgovarao za to! Pa zbog maltretiranja psa danas se ide u zatvor! A masovno paljenje srpskih domova i crkava na KiM 2004. godine?
      Tvoj tekst kao da je Haradinaj pisao. Teško Srbiji sa takvim ‘zdravorazumskim’ Srbima.

      1. A TVOJ KOMENTAR KAO DA JE NAPISAO slobodan milosevic ZATO STO ZIVI NA MEDISKOM MRAKU OSIM OVOG LISTA (DANAS I N1) SVE OSTALO MEDIJE SU VAM ZONA SUMRAKA .

    3. ako ste stvarno serbin ti koji si napisa ovaj komentar vidim da si informisan dobro sa onome sto se dogodilo na kosovu tokom miloseviceveg rezima da ne ulazim i ranje ali ipak vidim da ima nade , i kod nas ima mnogi koji nisu bele lale ali daj BOZE da i mi normalni ludi pobedio nad ZLO.

      skidam kapu za tebe (vitomir i za ovog da,da,da) veliki ludski pozdrav sve najbole .

      1. Albanci su cudna sorta; za dobro kratko pamte a zlo ne zaboravljaju vec ga stalno uvecavaju.
        Pominje se citav vek navodnog ugnjetavanja Albanaca. To nije bilo ugnjetavanje vec represija jer su Albanci medju retkim balkanskim narodima koji su uvek listom bili na pogresnoj izdajnickoj i kolaboracionistickoj strani. Od Otomana, do italijanskih i nemackih fasista.
        Da bi ponizili Srbe i kaznili ih sto su izdejstvovali slobodu za sest-sedam balkanskih naroda, jugoslovenski komunisti su ih zestoko kaznili. Prvo su abolirali sve zlotvore od ustasa, preko „Najljepseg hrvatskog cvijeca“ do balista i nemackih kolaboracionista.
        Zabranili su povratak oko trista hiljada srpskih tzv. Kolonista koje je kralj Aleksandar naselio na zemlju koju je suvim zlatom of turskih i albanskih aga i begova kupio i plus od turske drzave kupio celu Anadoliju da bi ih tamo naselio ako nisu zeleli da zive u kraljevini Jugoslaviji. Istovremeno je na Kosovo i Metohiju preslo oko 300.000 Albanaca. Te Albance su zrnili sa Srpkinjama coji su muzevi pogonuli u ratu kao cetnici ili su bili inforbirovci i njihovu zemlju im darovali kao svadbeni poklon. Vecina tih Albanaca pored zene su dodeljivane i funkcije tako da je retko koji Albanac na visokim polozajima bio sa KiM. Tito je pospesivao natalitet iskljucivo Albanaca te je kumovao svakom devetom Albancetu a ostalim nije kumovao.
        Otvarane su skole na albanskom jeziku i Albanci su imali svoj univerzitet. Megalomanski projekti od Studentskog grada, univerzitetske biblioteke su se nizali. Pozitivna diskriminacija u zaposljavanja je bila rasisisticka u korist Albanaca jer se zaposljavalo osam Albanaca a dva Srbina,Crnogoraca,Bosnjaka ili Roma. Dvojezicnost (20% na platu) je bila rezervisane iskljucivo za Albance.
        „Pritisak“ na Srbe se nastavio padom Rankovica gde su svi pripadnici
        MUP-a penzionisani a zaposleni vecinom Albanci i Srbi lojalni Titovom rezimu. Inforbirovci su bill iskljucivo Srbi i ako je u to vreme Enver Hodzina Albanija bila Stsljinisticka i Maoisticka. Adem Demaci I Hasim Taci su bili Staljinisti-Maoisti. U mojoj uciteljskoj skoli je Sali Berisa, buduci albanski predsednik predvodio velike demonstracije Koji su mahali Maovim „Crvenim knjizicama“…
        1957.god. je formirana Autonomna Oblasti KiM kojoj je pripojeno she severno od reke Ibar i ako nikada ti krajevi nisu bill albanski ni u vreme Turaka ni balista i Italijana, doduse tzv. Uzoj Srbiji su velikodusno dali Bujanovac i Presevo i to sve zbog Trepce i Jezera Gazivode cija see voda koristi iskljucivo i samo Albancima (voda za pice Pristevaca), navodnjavanje citave Kosovske Doline I nladjenje TE Obilic. Za povrsinski kop je raseljeni na desetine hiljada Srba I am je ugalj u Drenici mnogo kvalitetniji. Potapanjem Ibarskog Kolasina je proterano preko 30.000 Srba i isto toliko iz Radonjica i Jablanice za potrebe Radonjickog Jezera i Jezera i Brane u Kuksu u Albaniji.

        1. @Miodrag iz Peci

          JA SAM REKAO DA BI SE MERIO SNAGA SA PROPAGANDOM VI BISTE BILI VELE SILA KOJA AMERIKA KOJE BAKRACI

          Dobrica Cosic

          -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
          -„Laž je srpski državni interes.“
          -„Laž je u samom biću Srbina“.
          -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“
          -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

          1. @U.S of Albania

            Govori Cosic i o vama Albancima, trebao bi i to da citiras nekada.

        2. A gde si ti, tako pametan kakvim te je bog već stvorio, bio kada se to dešavalo da lupiš šakom o sto i kažeš: „ne može to tako“ i spaseš srpsku nejač koja pišti na vekovnim ognjištima i staru srspku državu od fašista? Uvek je lako biti pametan posle bitke ali ta fora više nigde ne prolazi pa ne može ni ovde a posebno ne na Kosovu gde su stvari mnogo komplikovanije od onoga što ti znaš i prihvataš..

      2. Nejasno je zasto sebe svrstavas u normalne kada ti komentari ne dobacuju dalje od tipicno balkanskog samozaljublneog nacionalistickog mantranja. Normalni bi trebalo da budu oni koji su svesni odgovornosti sopstvene nacije, koji imaju objektivan stav i postuju cinjenice a ne nacional-sovinisti opste prakse u sta i sam spadas .

    4. @Vitomir
      Ti mora da si sa cistom desetkom zavrsio NVO kurs, kako recitujes, svaka cast. A sada trk po zasluzeni burek.

  8. Kina i Tajvan iako imaju veliki spor, sargjuju u mnogim poljima. Ovde namerno se zataskavaju i prakticni problemi.
    Mislim da se do dogovora mora doci, svako odugovlacenje kosta svima u regionu, a najvise Srbiji.
    Svako ko podrzava ovo stanje, nadase da ce se mozda nesto izmeniti na globalnom nivou, to je samo san bez argumenta, samo gola emocija.

    1. Tacno u sredinu pogodak, cestitam. Globalno vazeca rezolucija 1244 nece se promeniti, Nova sa novim brojem pise se samo ako Srbija prihvati, takav je interested velike petorke. Zivot je pun problema, treba ih resavati, ozbiljni politicari znaju da vreme I pare nisu merilo TRUDA.

    2. ‘Stanje’, …
      … ‘dogovor’ …
      bla, bla, bla!
      Dok je drugoj strani jedina ’emocija’ i stanje od 1873. – Prizrenska Liga i Velika Albanija, od Zapada sponzorisana bezuslovna lista zahteva za priznanjem, ustupcima i srpskom podcinjavanju, mi cemo da budemo ‘racionalni’ i ‘realisticni’ u prihvatanju nama jedino nametnute uloge, porazenog?!
      Tvoji stavovi su za psihijatriju, sto se pre vas i Vucica resimo, mozda shvatimo da na ovom svetu pored Tajvana postoje i Juzna i Severna Koreja, grcki i turski Kipar, Katalonija, Severna Irska, Osetija i Abhazija, … spisku nikada kraja.

  9. Iza poteza Srbije da zakaže sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost kriju se svi propusti i manjkavost političkog,pravnog i demokratskog rada ove vlasti.Slažem se da su Albanci napravili korak ispred(uvideli su da se pregovori ne mogu dati u ruke jednog čoveka),dok mi ostadosmo da pričamo ko je kriv,ko je trebao,šta bi bilo da je bilo,bez skupštinske debate,stavova,podnošenja izveštaja,rada Odbora….u blatu dnevnopolitičkih obračuna i političkih kampanja.I svu svoju političku nemoć prebacujemo na vojno-policijsku silu,pa ako donesu odluku o podizanju borbene gotovosti(po petnaesti put),biće to slom jedne kratkovide politike.

  10. Saznaje se da ce Srbija izneti svoju platformu 2039. godine, tokom poslednjeg mandata predesednika Srbije, Alekasndra Vucica.

  11. Za normalnog covjeka i normalne politicare prica oko Kosova se reseva za 24 casa. Kakve platforme i kakve trice, kakve promene na globalnom nivou i kakve kucine…
    Srbija prizna Kosovo a Kosovo prizna Srbiju, sedne se i nesto radi za narod a ne samo za politicare.
    Srbi moraju da svate da Albanci vise nece da zive pod srpskom diktaturom kao nekad…
    Rusija i Kina su samo sarena laza za Srbe koje vesto koriste srpska vlast i politicari radi ostanka na vlasti….
    Ocigledna naivnost i dvolicnost srpskih politicara se vidi na primeri Kosova i Republike Srpske. U BiH pokusavas da OTMES tudju teritoriju a na Kosovu nedas svoju teritoriju. Svi moraju da shvate da Albanci sa Kosova nikada vise nece zivjeti pod srpsku upravu I GOTOVO…i tu ne pomaze ni globalna ni nacionalisticka politika…
    Prica izmedju Srba i Bosnjaka vec je druga prica…

    1. @filozof

      Trebao bi i ti mnoge stvari da shvatis pre nego sto krenes da bistris politiku i odredjujes sta je cije i ko mora da zivi sa nekim a ko ne mora.

    2. U pravu si. Rusija i Kina mogu blokirati clanstvo Kosova u UN do sudnjeg dana, no uticaj na terenu i realnost nemaju.

  12. Pa da Djuricu, iznesite napokon neku nasu platformy za dialog. Dakle smislen predlog da Kosovo ostane u Srbiji. Krenite od onog „vise od autonomije“, tj. neka vrsta konfederalnog aranzmana. Da kao u Makedoniji (ili Svajcarskoj konfederaciji), njihov jezik bude sluzbenijezik zajedno sa srpskim. Isto i sa latinicom. Da se sa Albancima podele vrhovne funkcije u konfederalnoj vladi. Da Albanac uvek bude premijer ili vice premijer, ministar odbrane ili spoljnih poslova npr. Da SPC prestane da bude „drzavna crkva.“ Tako je to uredjeno u modernim konfederacijama. Sto vi to ne predlozite umesto da ih stalno optuzujete za opstrukciju?

    1. Treba samo predloziti reciprocitet, ono sto Srbi imaju u Albaniji treba da imaju i Albanci u Srbiji ciji je Kosovo deo. Ako je u Albaniji premijer Srbin, ako je u Albaniji srpski jezik sluzbeni onda moze isto da vazi i za Albance u Srbiji.

      1. re: Gluposti. Srba u Albaniji ima desetak hiljada, a Albanaca na Kosovu 2 miliona. Uostalom, zasto bi Kosovari onda prihvatili takav nas zahtev. Ne moze bez njihovog pristanka, to shvatate zar ne? I garancije da nikad vise nece biti „mitinga istine’ gde ce im Srbi oteti ta prava.

  13. @U.S of Albania

    U odnosu na tvoje Enver Hodza komentare, Slobodan Milosevic stil je ipak ozbiljan odmak i napredak. A da ne spominjemo albanske medije koji i iznedruju razne US of Albania.

  14. Napokon neko ko postavlja stvari kako treba!Bravo Janjiću!Marko Đurić nije imao vremena i nije imao čime da razmišlja od brojnih konferencija za štampu na kojima je napadao opoziciju i proteste i tražeći staze i bogaze kako da „tajno“ uđe na Kosovo! Bruka !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.