Janjić: Vučićev pucanj u nogu

Ostavite komentar


  1. "Radna grupa za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kosovu".
    Je l““oni nas to za..bavaju?

  2. Svestan je Vučić da sam sebi puca u nogu, ali je svestan da se problem Kosova jednom mora rešiti, da ovo tapkanje u mestu nema svrhe.

  3. Treba sprovesti unutrasnji dijalog o KiM jer cemo introspektivnom metodom spoznati realnost ali ne onakvu kavom je vide Ceda Jovanovic ili Dusan Janjic. Treba znati sta mozemo a sta ne mozemo. Osvajanjem vlasti sa Srpskom Listom u 10-12 opstina (u koliciji sa Gorancima postoji mogucnost pobede u jos dve opstine) od 22 kosovske opstine plus krhka vecina koju odrzavaju Srbi sa Srpskom Listom mogu kroz institucije sistema postici SZO i sprecavanje formiranja vojske R. Kosova. Dijalogom bi mogli da procenimo sta mozemo i sta smemo a sta nikako ne bi smeli. Znamo da EU a i Albanci zele samo etnicki ciste drzave. R. K. ne kontrolise severno od reke Ibar a Srbija juzno. U Srbiji Albanski predsednik dolazi u Bujanovac i Presevo i vice ja sam vas predsednik, a pri tom se nije ni osvrnuo na Beograd. Predsednici opstina i ako finansirani od srpskih poreskih obveznika kazu Srbija nije nasa drzava nit Vucic predsednik. 1972. god. je zbog potreba izgradnje hidro-sistema Ibar – Lepenac i nasipne brane i jezera Gazivode – nikada Albanski i uvek Srpski Ibarski Kolasin i od Zvecana pa severno menjan za uvek Albanski Bujanovac i Presevo. Deo Srbije je pripojen AO KiM a deo AO KiM Srbiji. Dakle Dacic je bio u pravu. Janjic kaze izgubili 50-tak kilometara pruge i auto-puta… Ne nije pedesetak vec desetak ali i to se moze resiti izgradnjom pruge i puta prema Skopskoj Crnoj Gori ili eksterotijalnosti auto puta i pruge kao put od Zepe do Sarajeva kroz Republiku Srpsku. Naravno da cemo garantovati R. K. normalno snadbevanje vodom iz akumulacionog jezera ali uz potpunu autonomiju SPC i njenih Metoha po Vatikanskom ili Atoskom principu ili sto no rece Canak – Pecka Pravoslavna Drzava sa direktnom vezom sa maticom preko Mokre Gore… Ako na to ne pristanu skrecemo Ibar sto je sasvim legalno ili rusimo branu pa neka ga nazovu i teroristickim aktom…

  4. A zasto je priznanje realnosti prijem Kosova u UN? To uz veto RU i Kine nije ni malo realno. Ako je to realnost USA i ostalim sponzorima kosovske nezavisnosti i agresije na Srbiju, nase odobravanje nije ni potrebno. Jeste realno samo da ce Vucic to uraditi da bi ostao jos koju godinu na vlasti, unistio nas totalno i da za to nikakve koristi nece biti za drzavu i narod, ali zato za Vucica, brata, kumove i jos neke drugare sigurno hoce.

  5. Dijalog o Kosovu je trla baba lan ili dlan,sve jedno.Covek je sinoc rekao bez obzira sta ko rekao u tom dijalogu da ce na kraju rizikovati i odluciti.Prave vodje i postoje zato t.j. da povedu narod jer vide vise i dalje od njega.
    Kosovo je specificno i tesko je prognozirati ishod.Mozda je bolji predlog dati ga kosovskim albancima u arendu na period od 100 godina.

  6. Mediji pod kontrolom vlasti, ali u poslednje vreme i oni, kao naklonjeni opoziciji, opozicionim liderima postavljaju pitanje: Sta bi vi uradili na Kosovu, sta predlazu? SNS vlast je dovela Kosovo /ali i Srbiju/u situaciju da je pravo pitanje: Sta demokratska opozicija NIKADA NE BI URADILA NA KOSOVU? Odgovor bi bio :Nikada ne bi lagali gradjane u Srbiji i na Kosovu.Gospodin Janjic u svim izjavama i od pocetka krize insistira upravo na tome, da se gradjanima Srbije /i Kosova/ mora reci istina.Nema vise GLUMATANJA I JUNACENJA na racun naroda.Glumatao je i Milosevic pa gde je "odveo" Srbiju, narod ali i sebe i svoju porodicu?

  7. Radna grupa za priznavanje KiM a ne podrska za untrasnji dijalog.Kakve su to gluposti.Vidite da Ameri stiskaju a Vucic i kompanija zele grcevito da se zadrze na vlasti.Nema tog cilja i uslova kojim bi narod u Srbiji pristao na te njihove prljave igre i priznavanje KiM!Kaze "ne znači i priznavanje nezavisnosti pokrajine, već neometanje pristupanja Kosova međunarodnim organizacijama".Pa sta je to?Nije narod glup, KiM je Srbija i tako ce ostati i o tome jedino narod moze da odluci.

  8. Ukoliko Srbija izgubi Vucica, ostavljena je na milost i nemilost nesposobnim ljudima, a to je dragi moji pucanj Srbije sebi u nogu, ili jos gore u srce.

  9. A zašto Amerikanci toliko pritiskaju našeg predsednika? Ispada kao da im je on nešto obećao, pa nije ispunio obećanje?
    Svi znamo da naš predsednik ništa ne obećava ako nešto ne dobije, zauzvrat. Bezveze.

  10. Upravo je clanstvo u UN za taj albansko-americki protektorat na Kosovu naucna fantastika a ne realnost. Vucic i ekipa naravno da mogu da se natera da priznaju tu tvorevinu i proglase Tacija i Haradinaja za pocasne gradjane ali tesko da ce Rusija, Kina ili nakon slucaja "Katalonija" neka druga drzava, da pristanu na to i mirno gledaju.

  11. Izgleda da Brus Ji nije praznih ruku dosao u Beograd, doneo je izgleda i neku lovu jer su se mnogo rastrcali razni spineri, botovi, "eksperti", nvo aktivistkinje, "novinarke" i "novinari" i krenuli punom parom na odradjivanju zadatka. I sta kaze ovaj "ekspert" ne mora Srbija da prizna "drzavu kosova" nego "samo" da ne ometa dobijanje medjunarodnog legimiteta nakon cega je tacno sasvim svejedno da li ima ili nema priznanja od strane Srbije. Ma vazi.

  12. Нашем драгом Инаугуранту небих дао да чува две нацртане овце у џепу камоли суверинитет Србије.Јер господин незна ни шта су праве границе Србије.по природи ствари неможе ни знати шта је Србија,то јест неможе знати шта брани.Он међутим зна шта је власт и у њену одбрану ће инвестирати целог себе и своју опрану биографију.Јер назад неможе- на ћошку га не чека само овај амерички јаничар,кога је сам позвао да изврши на њега притисак не би ли смо убрзано прихватили закључке монолога-чувеног дијалога ала Пинк-и!Господин Инаугурант улази у финале своје владавине и несме да сиђе са булдожера!Летеће перје пуно савамалског муља!!!

  13. Proglasiti Prizren ili Prištinu glavnim gradom Srbije….i sve politicare iz Beograda sa njihovim porodicama prebaciti tamo a gradove Beograd, Niš i Novi Sad proglasiti ekonomskim glavnim gradovima Srbije….. Pa ne može nam niko "otcepiti" glavni grad od države, primera pun svet …počevši od Kanade

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.