Janković: Hteo sam da mi Vučić da mesto premijera

Ostavite komentar


  1. Naravno da je ta Jankovićeva ideja bila mudra. No, Vučić nebi pristao, jer ne može da sarađuje sa nekim ko je jači mentalno od njega. Da je bio prinuđen iz inostranstva, kao što je Tito u svoje vreme morao da prihvati Šubašića, onda bi Vučić svu energiju potrebnu za rad u korist države i naroda trošio da omete i kompromituje rad Vlade, odnosno njenog predsednika. Kao što je Tito to radio u takvoj prilici. Od mnogih njegovih žrtava spomenuću samo Rank
    ovića, jer je njegovim smišljenim kompromitovanjem i izoliranjem iz politike započela priprema za raspad SFRJ, koja tek što je bila utemeljena, tj. počala je i ekonomski da funkcioniše. Oni koji ne znaju ko je i kakav je bio u duši, svesti Tito, a koji mu se još uvek dive, ukorićeme kako upoređujem političkog genija sa ovim tv lapajdarom?! No, “tehnologija” vladnja im je ista jer im je psihosociološka patologija slična. Samo što je Titovo znanje stečeno na najvišem međunarodnom političkom mafijaškom nivou, dok Vučićeva “tehnologija” je na nivou uličara, fudbalskih navijača i dilera na malo. No, upravo kod manje od 30% birača koji su na tom nivou svesti je sasvim prihvatljivo. Nagradno pitanje za intelektualnu i političku elitu Sbije glasi: Kako to da manjina sa nižim nivom svesti vlada sa većinom i daleko višim nivoom svesti u Srbiji? Potsećam vas, Sokrat je to predvideo, a Platon zapisao:
    “Demokratije će platiti zato što će pokušati odgovarati svima…Lopovi i prevaranti će hteti važne daržavne funkcije. A demokratija će im to dati.A kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže za moć, nastat će gora tiranija nego u vreme bilo koje monarhije ili oligarhije.”

  2. Zasto se onda Jankovic naljutio na Sutanovca /i raskinuo dalju saradnju/ zbog namere da DS predlog izmena Ustava Srbije Sutanovac da i Vucicu
    kao i svim ostalim ucesnicima u raspravi na razmatranje, ako je on /Sasa Jankovic/ ISTOVREMENO planirao da on kao premijer bude u vlasti sa Vucicem kao predsednikom Srbije koji ima ubedljivu SNS vecinu u Skupstini Srbije?

  3. Zadnji rok za izbore za Skupštinu grada Beograda je 25.03.2018., dok je zadnji dan za raspisivanje tih izbora 08.02.2018. Imajući u vidu, da je do dana, kada će beograđani glasati i odlučiti kome na upravljanje poveriti grad Beograd, ostalo još samo 110 dana, svi oni koji se za taj »posao« kandiduju, trebalo bi već da imaju konkretan program koji bi predstavili beograđanima. Kada kažem konkretan program, mislim na projekte čija bi realizacija beograđanima poboljšala životne i radne uslove; stambeno-komunalna infrastruktura, saobraćaj, socijalna zaštita na nivou grada, predškolske ustanove, izgradnja domova za stare i neprofitnih stanova, itd. Ako PSG ima nameru da izađe na izbore za Skupštinu grada Beograda, onda bi već morao beograđanima da predstavi jedan takav konkretan program. Na žalost, takav konkretan program sa konkretnim projektima PSG još nije predstavio javnosti, ali je zato javnosti predstavio »11 principa«. Letimičan pogled na te principe govori, da se oni odnose na postizbornu saradnju, da ne kažem »matematiku« i ko će sa kim »vladati« Beogradom, a sa kim neće, a kako doći do »pobede« nigde u tim principima ne piše. Narodski bi se reklo »spremili ražanj, a zec još u šumi«.

  4. Ta Jankoviceva ideja nije bila ostvariva jer nazadnjaci i Vucic nebi nikom dali ni mesnu zajednicu a kamoli vladu ,medjutim, ovde je glavni problem u medijima oji su na nivou pedesetih godina kada se propagirao komunizam i njegov vodja tito i ta propaganda je bila presudna . a 70 godina kasnije ista situacija ali sam juce slucajno zastao na tv BN i iznenadio se kad sam na informativnim emisijama uvek cuo i misljenje njihove opozicije sto govori da je RS olicenje demokratije u odnosu na srbiju pa bih opoziciju posavetovao da nipokoju cenu ne izlaze na izbore dok se mediska scena ne podigne na nivo bar BN televizije ako nista vise.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.