Jeremić: Korumpirani plagijatori odgovorni za pad na Šangajskoj listi

Ostavite komentar


  1. Osnovni motivator profesora Beogradskog Univerziteta jeste novac i kako ga što više iscediti od studenata. Gospodu profesore sa platom od preko 130 000 dinara znanje studenata uopšte i ne zanima. Hvala Bogu da sa diplomirala pa moj novac više neće videti.

  2. Kako je „krenulo“ jos malo pa ce vecu vrednost da ima toalet papir od laznih univerzitetskuh diploma upravo „zahvaljujuci“ laznim doktorima i „Megatrend“ dopisnim doktorantima koji su jedva i osnovnu skolu zavrsili. Bravo Srbijo napredujes sve „naprdnije“ sa ovom olosi na vlasti predvodjenom najvecim genijem i umom a pogotovo „pravnikom“ nad pravnicima svih vremena sa ovih prostora Aleksandrom A.V.-A.V. Vucicem. Diplomiranim Seseljevim pitomcem iz radikalske obmanjivacke skole primitivizma i specijalnog „odseka“ lazova i obmanjivaca.

    1. Što ste se uhvatili za diplome, kao pijan plota. Velika pera našeg novinarstva imali su samo osnovnu školu ili gimnaziju. Vi imate diplome, ali ni u jednom segmentu niste bili uspešni! Naše školstvo ne valja, ali to je nasleđeno. Pokušava se da se uz nastavu uključuje o praktičan rad. Međutim, đaci su preopterećeni gradivom.

      1. Sta ti pricas, zivota ti? Novinari nisu imali skole itd.! Pa, da li novinari odlucuju o radu vlasti, zivotu drzave…? Ej, imas li ti veze s mozgom?

        Ni veliki pisci, slikari, sportisti… nisu (dosta njih ni sad nema) imali diplome, pa pronose slavu i CAST zemlje iz koje su. Njima i ne pada napamet da falsifikuju skolsku spremu. Oni imaju CAST.

        A ti i tvoji to nemate. Mislite da ce papir zamaniti CAST. NECE. I ne moze, jer vi casti NEMATE“

  3. Da se ne bi nagadjalo po kojim mereilima je BU pao za 100 mesta, pogledajte članak u današnjem Danas-u.
    Na primer, tamo piše da:
    20% poena nosi citiranost naučnika (slabo stojimo),
    30% imamo li Nobelovce ili dobitnike Filds-ove nagrade(nemamao ),
    20% imamo li naučnike koji imaju radove u časopisima Nature i Science (nemamo ih), itd, itd. da ne čitam.
    Dok smo bili bolje plasirani, matematičari su značajno doprinosili tome. Za društvene nauke bolje da se ne pita.

    Ne zamagljujmo situaciju proizvoljnim predpostavkama. Nije merilo koliko doktora i akademika imamo, već rezultati. REZULTATI!!!

      1. Čitaj naslov „—odgovorni za pad na Šangajskoj listi…“
        Pa šta je direktno odgovorno za pad na Šangajskoj listi evo naveo sam (ili pročitaj u Danas-u). O zlu zvanom korupcija neka piše onda kada je to direktan razlog za pad na Šangajskoj listi .

    1. Pa stvar i jeste u tome da su nasi naucni radnici otisli iz zemlje i da svoj doprinos daju tamo a ne ovde. Ko je lud da u Srbiji daje bilo kakav doprinos i za koga. Ti ljudi ne zele da im drzavu vode kojekakvi plagijatori i lazni diplomci. Sva pamet nam je otisla.

  4. Gde se AV kako to on voli da kaze najbolji student Koji je studirao seat godina dokazao da je bio najbolji student gde to on zaradi Dan radnog staza osim u skupstinskim klupama,to je mogla I moja baba ,Jos bolje of vecine onih sto se kurop*caju a ne znaju da zamene osigurac
    Takve neznalice su Peta kolona drzavu I takve ih treba I tretirati .
    Oni nista dobro Nisu ucinili za narod osim sto ih jackaju svaki Dan a narod cuti.
    Dokle ces da placas za ribu Koji nisi dobio. To je isto prodavnica. I blast koja te opljacks.
    Takve lopuze treba po kratkom postupku.

  5. samo molim te nemoj ti o plagijatu fakultet smo zavrsili isti i u isto vreme ti sam znas kako si diplomirao komsija

    1. I ti si studirao na Oksfordu?
      Zato ne znas srpsku gramatiku?Lakse ti je da pises na engleskom…siguran sam…

    2. i ti si s njim zavrsio na Harvardu?
      Poznat je Harvard po kupovini diploma, i to na daleko.

  6. КРЕДИТ ЈЕ ДОШАО ЗА НАПЛАТУ?

    Koме је чудно што је Београдски универзитет доживео драматичан пад на Шангајској листи и са прошлогодишњег 302. места листе најбољих високошколских установа на свету ове године се налази између 401. и 500. позиције. И врапци знају за плагијате доктората виђенијих високо котираних политичара, куповина диплома, имају дипломе, а знање изостаје. Изјаве да за високо котирање на тој листи потребни су Нобеловци, објављивање радова у еминентним светским часописима. Ако се плагирају (краду) докторати, шта је са радовима, ситуације су још горе, још и ако су професори напредовали са плагијатима, а не интелектуалним радом, БУ че клизати још више. Годинама јавно је покренуто испитивање плагијата, а није мрднуто са мртве тачке, а плагијатори, уместо да сносе консеквенце, јачају своју позицију у друштву уз велику и здушну подршку Вође. Интелигенција уместо да развија своју земљу доприноси напредовању Запада, који нам је донео огромну штету..

    1. Nisam u potpunosti razumeo. Pišite koherentno, artikulisano i argumentovano. Prostora ima; misao možete rasporediti u više komentara. Niko ne pominje problem BU, njegovu ogromnu imovinu koja je nacionalizovana, razvučena, privatizovana ili data kojekome na upravljanje (Srbijašume, npr.). Napraviš od bogatog univerziteta prosjaka a posle pričaš kako te takav univerzitet košta… No dobro, gladan univerzitet makar sluša gazde ..

  7. Ono što zapanjuje, jeste pad kvaliteta na državnim univerzitetima u Srbiji.
    Ono što ne zapanjuje je, da je veliki broj privatnih fakulteta dobio dozvolu za rad i akreditaciju da se bavi naukom, mada ne ispunjavaju elementarne kriterijume iz Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti.

    Šangajska lista je indikator bahatog odnosa prema nauci.
    Na ključnim pozicijama u sistemu su bahati, neobrazovani i nestručni ljudi.
    Mesto na Šangajskoj listi ukazuje i da je Srbija prepoznata i kao zemlja gde se na svetskom nivou mogu „oprati pare“ u oblasti nauke i obrazovanja.
    Za Riplija?!

  8. bojim se da je sam univerzitet mnogo odgovorniji za pad nego mali. da su jasno i glasno rekli da je to plagijat posledice ne bi bile ovoliki pad na listi nego eventualno pad za par mesta. nažalost što se ovo bude produžavalo bg univerzitet će nastaviti da pada jer ovo je više nego jasno da imamo kupovinu diploma na državnom faksu.

  9. КРЕДИТ ЈЕ ДОШАО ЗА НАПЛАТУ?

    Koме је чудно што је Београдски универзитет доживео драматичан пад на Шангајској листи и са прошлогодишњег 302. места листе најбољих високошколских установа на свету ове године се налази између 401. и 500. позиције. И врапци знају за плагијате доктората виђенијих високо котираних политичара, куповина диплома, имају дипломе, а знање изостаје. Изјаве да за високо котирање на тој листи потребни су Нобеловци, објављивање радова у еминентним светским часописима. Ако се плагирају (краду) докторати, шта је са радовима, ситуације су још горе, још и ако су професори напредовали са плагијатима, а не интелектуалним радом, БУ че клизати још више. Годинама јавно је покренуто испитивање плагијата, а није мрднуто са мртве тачке, а плагијатори, уместо да сносе консеквенце, јачају своју позицију у друштву уз велику и здушну подршку Вође. Интелигенција уместо да развија своју земљу доприноси напредовању Запада, који нам је донео огромну штету и зло..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.