Aleksandar Jerkovićfoto FoNet Milica Vučković

Nosilac liste „Mi-glas iz naroda“ za beogradske izbore Aleksandar Jerković izjavio je danas da je jedan od osnivača tog pokreta Dragan Stanojević „lažov“.

„Dragan Stanojević je lažov. Niti smo se videli od izbora niti razgovarali. A ne vidim ni o čemu bismo. Saradnja je bila samo sa dr (Branimir) Nestorovićem koji je jedini bio na mojoj listi, i čija popularnost svakako jeste bila od ogromnog uticaja na rezultat u Beogradu. Baš kao i za republički (parlament)“, naveo je Jerković na društvenoj mreži „Iks“.

Jerković, koji se nalazi u Moskvi, napisao je da je njegov pokret „Nema nazad, iza je Srbija“ sproveo i finansirao beogradsku kampanju.

„Neka pokažu moju pristupnicu udrženju ‘MI’ pošto tvrde da sam nosilac liste i kandidat za gradonačelnika bio kao njihov član, a ne kao predsedik ‘Nema nazad iza je Srbija’, čiji je program dobio 5,4 odsto podrške građana, koji je u potpunosti sproveo i finansirao beogradsku kampanju“, naveo je on.

Jedan od osnivača „Mi-glas naroda“ Dragan Stanojević izjavio je da su u tom pokretu sigurni da niko od njihovih kandidata za beogradske odbornike neće podržati koaliciju SNS-SPS, osim, kako je rekao, možda Aleksandra Jerkovića, koji je bio nosilac liste.

Stanojević je ranije agenciji Beta kazao da su osnivači pokreta razgovarali s većinom kandidata za odbornike i da su svi istakli da će poštovati stav da se ne stupa u koalicije ni sa SNS-SPS, kao ni sa „Srbija protiv nasilja“ i NDSS-POKS.

„Svi kandidati za gradske odbornike su nam potvrdili da će poštovati stav pokreta da se ne podrži nijedna opcija za formiranje vlasti u Beogradu. Nadamo se da neće biti kupovine odbornika i da će se izbori u Beogradu ponoviti. U sve naše kandidate za odbornike smo u ovom trenutku sigurni osim u Jerkovića“, naglasio je Stanojević.

Dodao je da su sumnju u Jerkovića izazvale njegove izjave i saopštenja u kojima on nastupa kao koalicioni partner pokreta „Mi-glas naroda“.

„Nismo razgovarali s Jerkovićem jer se on nalazi u inostranstvu. Na prethodnim izborima ‘Mi-glas iz naroda’ je nastupio samostalno, a ne u koaliciji s pokretom ‘Nema nazad, iza je Srbija’ čiji je Jerković predsednik“, rekao je Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari