Jovanović (DSS): Pokrenuti društvenu raspravu o vraćanju vojnog roka

Ostavite komentar


  1. Nikad i nije zavisilo od nas, nego nam se tako, omakne. Pa onda, radi srbstva, moramo da prodajemo oruzje neprijateljskoj strani kako bi rat ispao kako valja. Gorivo i hranu jednako, jer gde ratovati sa gladnim neprijateljem, nismo mi takvi. Joj radikalsko-seljacka politiko, oces li nas jedanput zaobici…

  2. Vraćanje obaveznog vojnog roka u odnosu na unapređenje VS je toliko besmislena opcija da bi nabrajanje zašto je to i koliko besmisleno potrajalo, rekli bi neki totalni antimarketinški kreteni. Kao i ozdravljenje srpske diplomatije koja je tu da spreči, što je bolje nego da se posle leči a kako se leči vidimo još od Laze Lazarevića, što bi rekli izdajnici svoje patrije. Naš najveći borbeni potencijal predstavlja više od milion muškaraca starijih od 50 godina koje bi M.Jovanović mogao da podučava padobranstvu. Desant pupsovca iza neprijateljskih linija. Kada pupsopadobranci blokiraju socijalni sistem zemlje agresora gde smo im već poslali mlađe od 30 a na koju smo izvršili desant, onda na snagu stupa milionska armija pupsovki a koja će da ispaljuje sarmu iz sistem SARMA 400+, čisto da se zbuni neprijatelj a gde drugde do na NATO istoku, tj Bugarskoj, da odustanu kada vide da imamo sarme na bacanje. A sigurno imamo jer su mnogi otišli a da je nisu probali.

  3. Kao prvo, mladi covece, o kojoj ti drzavi pricas? O onoj koju je Vucic stavio pod Misku i odneo kuci ? Ko ima motivaciju da brani takvu „drzavu“ ? O cemu ti pricas ? Drugo, kakva posla imas na takozvanoj Hepi TV kod Milomira Marica ? Trece , postaje belodano da je tzv metla izmisljena za potrebe stvaranja lazne guzve laznim strankama za Vuciceve lazne izbore.

  4. Nemojmo se zasmejavati… Narodna vojska nikad nece moci da bude ni blizu profesionalne. Vojska sa obicnim narodom je u 21. veku topovsko meso. Vrlo rado cu videti gospodina u prvim borbenim redovima, i to samo njega i njegove istomisljenike.

    1. Slažem se. Ja prvi, koji sam bio u vojsci, koji sam stajao u stavu mirno u stroju i slušao himnu dok su mi žmarci išli niz leđa, koji sam se odazivao svakom pozivu dok su bili ratovi kod nas i bio spreman život da dam… ja prvi sada ne bi ratovao za ovu državu niti bih dao život za ovu Vučićevu državu. Ne za državu koja me mrzi, koja je je uvela izvršitelje i otima stanove sirotinji… ma, da ne nabrajam sva zla koja mi nanosi.
      I dok sam se odazivao ratnim pozivima, oko mene su bili samo radnici i seljaci, ne videh doktore, direktore a da ne govorim o političarima. E pa, sad malo nek idu političari da ratuju, ionako ih ima više od nas.

  5. DSS je paranojom i dosao do podrske koja je reda velicine ststisticke greske. Ne znam da li uvazeni Jovanovic zna (pitanje je retoricko), ali gotovo SVE zemlje u okruzenju su clanice NATO, a one koje nisu, brzo ce postati. Dakle hajde da kupimo 10 MIG 29, ili 20 ili 50 ili 150 ili 1500 komada i jel ovaj misli da ce nas to spasiti? Evo ja mu kazem, NECE. Dzabe sav BDP da potrosimo na naoruzanje, da SVI (ukljucujuci i albance u „Presevskoj dolini) jurnemo na mrskog neprijatelja, mozemo samo hrabro izginuti. Dakle Jovanovicu, bavi se ti tvojom profesijom, a ratove ostavi neka vode druge zemlje.

    1. Nas i rusa 500 miliona. Pevali su onomad patriotski nastrojeni rodoljubi.
      Prica se moze lako zavrsiti u Beogradu, koja je uvek „ratovala za mir“.

  6. Sa ovako stručnim ljudima na čelu vojske i države bojim se da ćemo imati težak haos i gomilu žrtava ako uvedemo masovno služenje vojnog roka. Vojska nije igračka, daje se ljudima naoružanje u ruke i u takvim situacijama disciplina i poštovanje propisa (kao što je nekad bilo) je od ključne važnosti za bezbednost, pre svega vojnika. Bojim se da to u trenutnim okolnostima nije moguće jer ova vlast nije u stanju ni kocke na trgu da poređa a da ne zabrlja, kamoli da se bavi ovako ozbiljnim stvarima. Osim toga mislim da je to nepotrebno opterećivanje budžeta i bacanje para a i biće iskorišćeno kao politički marketing za ovdašnje vlastodršce a koji je upućen određenoj ciljnoj grupi koja je desno orjentisana, a to svakako nije u interesu građana Srbije.

  7. Jovanovicu,ti si covek sa manom. Mana ti je sto jos uvek pricas ono sto mislis,mana ti je sto jasno odgovaras novinarima. Ne ide to tako u politici. Ne slazem se sa puno ideja DSS,a ali ovaj covek je jos uvek pristojan. Jos jedna mana za politicara.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 9

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.