Jovanović: Isključeni odbornici prekršili odluku da se ne ulazi u vlast sa naprednjacima

Izvršni odbor DSS isključio iz stranke dvoje odbornika koji su podržali izbor izvršne vlasti na Starom gradu

Ostavite komentar


  1. Koliko se sećam, DSS je prva izigrala dotadašnji zakon (kad je izašla iz DOS-a) i donela tumačenje fa mandat pripada poslaniku (odborniku) a ne stranci jer tada tako odgovaralo. Izlaskom iz DOS-a praktično su izgubili mandate u Skupštini jer na izbore nisu izašli samostalno. Tako su praktično uništili parlamentarizam, omogućili preletanje, obesmislili izbore. E sad i njima to smeta ali ovi sadašnji nikad neće promeniti taj zako jer ga maksimalno koriste na svim nivoima. A logično je da mandat može pripadati poslaniku ili odborniku samo kad se on samostalno kandiduje a kad je na listi stranke onda mandat pripada stranci. Ali „veliki legalista“ Koštunica je to promenio jer mu je onda tako odgovaralo.

  2. znači lagao si kada si rekao da su podržali predsednika opštine zato što si ti to odobrio jer je taj šapićev „dobar dečko“ ?

  3. SNS mu je bio dobar dok je prikupljao potpise za izbore, a sada se nesto femka jer vidi da se SNS zulumu posle kosovskog brodoloma vidi skori kraj.

Ostavite komentar


Politika

Poslanik u narodnoj nošnji podržao izbor nove vlade Srbije 10

Poslanik u narodnoj nošnji podržao izbor nove vlade Srbije

Uoči početka sednice Narodne skupštine na kojoj treba da se raspravlja i potvrdi izbor nove vlade na čelu sa Milošem Vučevićem, Milija Miletić, poslanik Narodne seljačke stranke, sa liste SNS, obraćajući se u narodnoj nošnji, podržao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i budućeg premijera i ministre.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.