Jovanović (Moramo): Žudimo za raspravom u skupštini, ali je Vučić preuzeo ulogu institucija 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Prvi sa parlamentarne liste koalicije „Moramo“ Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da ta koalicija žudi za javnom raspravom u Skupštini Srbije, a da umesto toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje preuzima ulogu svih institucija.

Jovanović je u emisiji „Pravi ugao“ RTV rekao da bi prihvatio poziv predsednika Republike o aktuelnim problemima, samo ukoliko razgovoru prisustvuju i novinari i ide prenos uživo na televiziji.

„Da građani vide kako izgledaju ti razgovori. Bilo bi super da smo videli i kako je izgledao Vučićev razgovor sa Draganom Đilasom, to važi za sve, da se vidi kako izgleda kad lideri razgovaraju o sudbinama ljudi“, rekao je Jovanović.

On je dodao da kad novi saziv bude konstituisan ništa više neće biti isto jer će prvi put u skupštini sedeti neki ljudi koji su i „na ulici“ i neće odustati od blokada, već će u skupštini pokušati da rasvetle tajne ugovore i dogovore.

„Prozvaću ceo saziv da kaže koji je poslanik za Rio Tinto, ja ću da insistiram da jedna od prvih tema bude to, jer su građani skupili 30 hiljada potpisa o zakonu o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma“, istakao je Jovanović.

On je dodao da je sada most „Gazela“ prohodan, ali da ako „bude nekom palo na pamet da vraća Rio Tinto“, neće biti tako.

Jovanović je najavio da će koalicija „Moramo“ biti politička organizacija koja će okupiti i aktiviste i političare, ali ne i partija u kojoj će odlučivati jedan ili dva čoveka.

Kritikovao je kolege iz opozicije što nisu na dan izbora u 20.30 nisu rekli da je Vučić u Beogradu izgubio vlast i da će u parlamentu imati 80 poslanika manje, nego su saopštili da nemaju rezultate, a onda je Đilas otišao kod Vučića, počela su cepanja i sada su građani razočarani.

Jovanović je kritikovao Vučićevu odluku da potroši hiljadu i po evra na „helikopter politiku i kupovinu glasova“ umesto da se ulaže u energetiku i poljoprivredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari