Jovanović (Novi DSS): Koalicija NADA neće glasati za Šapića, deo opozicije "šibicari" 1foto FoNet Milica Vučković

„Koalicija Nada će glasati protiv (izbora Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda), jer Šapić predstavlja kontinuitet onoga što se radilo u gradu, iako nije sve bilo tako crno u prethodna dva saziva“, rekao je Miloš Jovanović, lider Nove Demokratske stranke Srbije, koja je deo koalicije NADA, opozicione liste u Skupštini Beograda, usput optužujući i drugi deo opozicije za „šibicarenje“ i „politikanstvo“.

„Naopako smo počeli ovu sednicu. Deo opozicije se bavio politikantstvom, a taj problem ste olako zatvorili. Nisam siguran da smo imali kvorum, što je bilo pitanje na početku. Trebalo je da predsedavajući pojasni imaju li pravo učećša odbornici sa tek potvrđenim mandatima“, rekao je Jovanović.

Jovanović je pre toga medijima kazao da je vlast na „volšeban“ način utvrdila da ima kvorum, ističući da se u tom smislu ne mogu brojati odbornici kojima još nije potvrđen mandat.

“Ja mislim da ovde kvoruma nije bilo”, rekao je lider Novog DSS.

Odbornici opozicione liste „Ujedinjeni“ i Narodne stranke prethodno su napustili sednicu zbog toga što nije bio potvrđen mandat 15 novih odbornika koji zamenjuju one koji su podneli ostavke.

Jovanović je ponovio da se radi o „bednoj šibicarskoj akciji“ i neadekvatnoj reakciji vlasti.

Govoreći o Šapiću kao kandidatu i načinu vođenja Beograda, Jovanović je naglasio da je urbanizam ovog grada „preuzet“ od privatnih preduzimača, i da se ne može se dozvoliti da urbanizam bude čist biznis.

„Sekretarijati ne rade dobro svoj posao, ima korupcije, i to se mora ispraviti. Ako neki predlog većine bude dobar, ne znači da ga nećemo podržati, što ne znači da nećemo biti oštri suparnici, ako smatramo da i na ulicama treba braniti naš grad“, rekao je Jovanović.

https://www.danas.rs/vesti/beograd/odbornici-skupstine-grada-beograda-danas-biraju-novog-gradonacelnika/

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari