Jovanović: Sprečiti otpuštanje radnika aerodroma „Nikola Tesla“

Ostavite komentar


    1. @Denis***Niko ne otpušta radnike već im se ne produžavaju ugovori a koje su potpisali i zaposleni i poslodavac.Ti ugovori imaju pravila na koja su pristali i jedni i drugi,a u njihovom kreiranju je učestvovao i Sindikat Srbije! Ne može se očekivati ista obaveza poslodavca prema radniku koji je zaposlen za stalno i onom pod ugovorom.Zamislite da ste vlasnik firme koja ne radi,nemate prihod,morate da isplaćujete zarade a imate zaposlene na ugovoru.Šta biste vi uradili a imate mogućnost neprodužavanja tih ugovora?

  1. Kad Zelezara Smederevo kroz sva beznadja nije otpustila ni jednog radnika, nece ni Aerodrom za ovo kratko vreme pandemije. Nemojte samo siriti paniku i zlurade misli.

  2. I onako su ugovorci, kao sto i Air Serbia na odgovornim mestima drzi ljude na privremenom ugovoru. Jer…. Sve je nama privremeno, samo su oni veciti. Aha, kako da ne….

  3. Po ugovoru mogu da rade sta god hoce. Po kom ugovoru? po onom koga nikada necemo videti..

  4. Trenutno je stanje mirovanja radnika aerodroma, a nikakvo otupštanje.

    1. Predsednik nece dozvoliti otpustanje radnika.Niko se nije nadao da cemo doci do ove situacije.Najbitnije je da se sacuvaju zivoti ljudi…

      1. Draga Majo, 23.03. troje radnika je ostalo bez posla jer im nije produžen ugovor. 31.03. ističe ugovor još 38 radnika i takođe im neće biti produžen. Pojedini na tim poslovima rade 17-18 godina i još uvek nisu uspeli da dobiju posao na određeno (sada su dobili otkaz). Na žalost ovo je u Vansiju samo početak jer 30.03. ističe ugovor za još 120 radnika koji će proći kao i ovih 41. Nikoga tu nije briga za radnike. Ti ljudi koji sada ostaju bez posla su bili prvi na udaru i pod najvećim rizikom da se zaraze koronom (direktni kontakt sa putnicima). Među njima su samohrane majke, nekoliko njih nema drugi izvor prihoda (supružnik ne radi), majke koje imaju bolesnu decu (teža kategorija bolesti)… Vansi je privatna kompanija, profit je na prvom mestu…francuzi nemaju u svom jeziku reči ljudskost i solidarnost.

    2. Vesko, 41 radnik neće dobiti produženje ugovora. Kako se to zove kad ostaneš bez posla?

      1. @Otpisani***Posao su i dobili na osnovu ugovora,a šta tamo piše? Nijedan poslodavac nije obavezan da po automatizmu produžava radni odnos zaposlenom po ugovoru! Kako se niko nije nije žalio Sindikatu Srbije koji je bio u deal-u sa poslodavcima po ovom pitanju?!

      1. Prika objasni ovim sendvičarima da radnici kojima nije produžen ugovor rade više godina na ugovor kršeći zakon o radu a država je mogla pre ustupanja aerodroma da podeli ugovore Na neodređeno.

      2. @Zlatko***Potpisivanjem ugovora si pristao i na mogućnost njegovog neprodužavanja.Vlasnik firme nije u obavezi automatskog produžavanja tog ugovora.U tome i jeste sva „lepota“tog statusa :dok mi trebaš radićeš,ako hoćeš,a posle…ko zna? I u mojoj firmi su imali ideju da nas, stalno zaposlene, prebace na ugovor,za navodno veću platu,ali se našao jedan pametan direktor koji se odupro toj ideji znajući da je to zamka u kakvoj ste se našli i vi.Na moju sreću zaposlio sam se davno, kada nije postojala varijanta ugovora.Ako imate tražene sposobnosti „palite“odavde!

    1. Kakve koristi imaju otpušteni radnici što poslodavac neće dobiti pomoć države? Ne poričemo da nema prihoda, da su troškovi ogromni ali zar ne postoje neka rezervisana sredstva za „ne daj Bože“? Svaka kompanija poput Vansija sigurno može da „preživi“ par meseci bez ikakvih prihoda.

  5. Drzava treba da zapamti ko se tako ponasao za vreme vanrednog stanja ,pa da kasnije te firme snose posledice.

  6. Strogo treba kazniti svakog privatnika koji u u ovakoj situaciji otpusta radnike. Drzava mora da zastiti radnike u privatnom sektoru.

  7. Budimo solidarni u ovako teškom trenutku,nemojte otpuštati radnike u ovako teškom trenutku za sve.

  8. Ovo je teska situacija za drzavu..mislim da ce se uraditi sve kako bi radnici ostali na svojim radnim mestima

    1. Tea, nije šala ostaviti bez posla 41 radnika, najverovatnije još 120 kojima ugovor ističe 30.06.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.