Jovo Bakić: Bez spremnosti na opasne ulične borbe posle izbora, nema pobede nad ovim režimom

Da li je pred izbore moguće stvoriti referendumsku atmosferu?

Ostavite komentar


  1. Jovo, Jovo! Izađi sa fakulteta pa na ulicu, nemoj da se kriješ iza autonomije univerziteta. Kad to uradiš možda će te svi malo više poštovati. Kolege, studenti, pozicija, opozicija i obični građani kojima pripadam.

  2. Vidite, tu je problem. Stariji građani neće da ginu nego gledaju da odgaje decu i pošalju ih odavde.
    Deca neće da ginu jer samo čekaju da završe školu i pobegnu odavde.

    Ko će onda da vodi ulične borbe?

  3. Bakic je u pravu … diktatura ovog tipa, gde je mafija zasela na grbacu narodu, se ne rusi samo olovkom … nazalost.

    Ali dajte prvo da vidimo uslove za izbore … ako to ne bude kako treba, onda cekati dan izbora i onda umesto na izbore izaci na masovne demonstracije i blokirati i spreciti lazne izbore.

    Po meni, bilo bi glupo rasipati energiju na svakodnevne proteste. Bolje sacekati izbori dan i onda udariti svom snagom i brojnoscu. Kada shvate na nema nista od izbora, onda ce morati da pregovaraju. Sa ovakvom klikom samo sila daje rezultate, jer od nasih gradjanskih prava na slobodne informacije i izbore, nista oni milom nece dati.

  4. Lepo je receno i to je tacno, mafija se veoma tesko isteruje iz drzavnog sistema. To ce biti dugotrajan proces u zemlji gde 80% ljudi ne razume cemu sluze izbori. Pecinski mentalitet, treba mi vodja bez obzira sta on radi, ce biti iskorenjen dolaskom mladjih generacija.

  5. To je ono sto smo videli u „Arapskom prolecu“ i slicnom tome – prvo izbori, pa haos, pa peske za Evropu sa detetom na ramenima. Zasto sve to profesore? Zar nije bolje odmah za Evropu a pravoslavne Talibane ostaviti iza sebe?

  6. Kada sam bila mladja, nisam pripadala onima koji su ga preterano slusali, ali na nekim stranim drustvenim sajtovima koje sada pratim, veoma se ceni Van Morrison i „Where Have All the Rebels Gone?“

  7. Kapitalitam po svojoj prirodi radja i neguje mafiju i korupciju. Kapitalizam nije za nezrele narode, na nivou plemena i rodovskih zajednica. Za nas je socijalizam.

  8. Treba promeniti izborni zakon. Izlazak na izbore treba da bude obavezan za sve u Srbiji sa pravom glasa. To nije demagogija, verovatno da bi se politička scena bar malo uravnotežila.

  9. Nije bitno da li je Jova u kabinetu, da li ga „štiti“ autonomija univerziteta (koja politički nepodobne profesore nikada nije zaštitila), da li će ga neko poštovati ili ne… Bitno je kako se iskobeljati iz ove trodecenijske mrtvaje u koju su nas gurnule sve partije koje su bile na vlasti. Sa grbače nam neće dobrovoljno sjahati svi oni paraziti koji decenijama uživaju u iću i piću stvorenim tuđim radom, znanjem i znojem.

  10. Samo puko teoretisanje. Prvom prilikom napustio Partiju Radikalne Levice kojoj je dao ime, bio istovremeno član Glavnog i Izvršnog odbora i najavljivao oštru borbu za promenu ovog nakaradnog društveno-ekonomskog sistema!

  11. Ne ka**te i ne dirajte JOVU!
    Svako sa minimum mozga i naprezanja mozdanih vijuga shvata da je to sto covek govori SUROVA REALNOST. Sve je je to jednostavno… da prethodna garnitura nije utabala teren po vlastitim kriterijumima za `vecnu vlast` ovi nikada ne bi zajahali veselu masinu i dosli na vlast… Jedina je razlika sto su ovi mnogo gori i spremniji na sve (sto su i pokazali 90`ih i kasnije ubistvom Djindjica, Stambolica, …)

  12. Još jedan foteljaški revolucionar koji bi da deca ginu na asfaltu dok on komforno oblači svoje sakoe, daje intervjue i prima od te iste vlasti platu na ime nastavničkog rada na nekom faksu

  13. Doktor misli da se Srbija prvo izbombarduje i slomi, a onda kopnene trupe. Ili se šali, kolega, ili je plaćen ili je prolupao!

  14. vi dajete prostor coveku koji poziva na gradjanski rat, da li ste svi postali sumanuti, to je “ Demokratija“ za koju se borite, to je za sud !

  15. Ne znam da li dotični gospodin uopšte zna šta znači termin „ulične borbe“. Mi u BiH znamo. Nisu uopste lijep prizor i ne vode se pištaljkama i bubnjevima već, nažalost, nekim „konkretnijim“ sredstvima. I ishod nikad nije lijep.

  16. Teoreticar. Napustio stranku PRL kojoj je dao ime, obavljao vise funkcija i najavljivao beskompromisnu borbu za promenu drustveno-ekonomskog sistena

  17. Problem je sto je ovaj narod vise puta namagarcen. Vise nikome ne veruje. Ni poziciji ni sadasnjoj opoziciji koja je svoju sansu zauvek prokockala. Pa ni nekavom Bakicu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.