Kako je proteklo plivanje za Časni krst na jezeru Gazivode? (VIDEO) 1Printskrin Iks/Marko Jakšić

Marko Jakšić, pravnik i bivši opštinski odbornik iz Kosovske Mitrovice, objavio je kako je izgledalo plivanje za Časni krst na jezeru Gazivode na severu Kosova.

„Nikada više plivača (224) i više ljudi koji su ih bodrili na jezeru Gazivode. Bez ikakvih problema je sve proteklo. Bog se javi!“, napisao je Marko Jakšić u objavi na mreži Iks (bivši Tviter) i podelio snimak plivanja.

Prvi do krsta na Gazivodama, na Bogojavljenje, doplivao je danas mladić Aleksandar Kasalović iz Kosovske Mitrovice. Plivanje je organizovano bez blagoslova i učešća crkve, javlja portal Kossev.

Rekavši da je to čast za njega, poručio je: „Ovo je plivanje za našu braću iz Banjske, koja su poginula 24. septembra, i Kosovo je Srbija, samo da se zna“.

Ova manifestacija danas na Gazivodama održana je bez blagoslova Eparhije – raško prizrenske, koja je prekjuče saopštila da otkazuje manifestaciju zbog bezbednosnih razloga.

Međutim, dan kasnije, Dom kulture „Stari Kolašin “ saopštio je da preuzimaju organizaciju u saradnji sa opštinom.

U međuvremenu je ovaj Dom kulture obrisao zvanično obaveštenje sa svoje instagram stranice. U čamcu je danas bio i prisutan predsednik privremenog organa, Srđan Vulović, dok predstavnika crkve nije bilo.

Danas su plivala 224 učesnika, koji su se prijavljivali i danas na licu mesta.

Pored srpskih, bila je upadljiva i ruska zastava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari