Kako se izvozi liberalna demokratija – Uputstvo za smenu režima

Ostavite komentar


  1. Kao pravi „Otporas“ mogu da kazem da ovi subotnji setaci od Otpor a nisu nista naucili, jedina koja moze da izraste u novog Srdju Popovica je osnivacica i doskorasnja liderka 1 od 5.000.000 Jelena Anasonovic.

  2. Nedostaju samo „sitni“ detaljcici, recimo onih 80 miliona dolara koje su dobili iz Budimpeste, prica o tome kako se ista pesnica vijorila na mnogim drugim mestima gde je bratska CIjA slala i salje udarnike otporasa. „Demokratija“ na nedelu, „biznis az juzual“ ali PST ne sme to da se prica.

  3. Komunisti?
    Koliko je moskva platila komunisticku revoluciju? Obojenu srpskom krvlju?
    To vam tabu iako je cinjenica da OTPOR nije prva placena revolucija u Srbiji vec Tito?

  4. ,,Lepo“ je videti da tendenciozni tekstovi o Otpor!u nisu utihnuli ni 15 godina nakon njegovog gašenja. Neanalitično, senzacionalistički i površno. Čak je i slika preuzeta od teoretičara zavera neznalačka i površna ne razlikujući pesnicu iz 60ih, onu još raniju i onu najpoznatiju – Dudinu. Ovakvi kvazi istraživački tekstovi su do skora objavljivani samo u tabloidima.

    1. Duda je simbol otpora i prkosa komunistickom rezimu, ali nazalost neshvacena i od samog SPO-a. Profitirali su oni koji su demonstracije gledali iz okolnih kafana. Verovali ili ne i Milosevic je na cuvenoj osmoj sednici upravo sa listicima Stisnuta Pesnice dosao na vlast. U dvorista gde su bile prostorije SPO-a nalazili su se panoi geneze Pesnice, dva prsta kao Viktorija i tri prsta i na kraju samo sa jednim ispruzenim srednjim prstom kao dogovor na DOS-ovu vlast posle petog oktobra.
      Dakle. Stisnuta Pesnica jeste srpski brend zasnovan na entuzijazmu. Pare su dosle tek posle. Najvise para je Srdja uzeo od Lidije Timosenko imao je blanko karticu sa dnevnim limitom od pet hiljada dolara.
      Inace mnoge stamparije su se prosto utrkivale u stampanju nalepnica sa stisnutom pesnicom i to cak sa znanjem dekana pojedinih fakulteta TMF npr.

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 7

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.