Ker-Lindzi: Što više izazova EU upućuje Srbiji, jače je gura u kineske i ruske ruke

Ostavite komentar


  1. Mi da postujemo rezolucije UN po pitanju Rusije i Krima? Pa poštuju li EU i SAD reoluciju Saveta bezbednosti UN 1244?

    1. Rezolucija 1244 ne postoji jer se odnosila na federalnu državu koja također vise ne postoji. Pitajte pravnike međunarodnog prava!

      1. Ok, jesu li postovali odluku Saveta bezbednosti UN o tome da se Srbija NE BOMBARDUJE?

    2. Očito ne znaš što predstavlja Rezolucija 1244.

      Ona je samo uočila da je Kosovo u tom trenutku deo Srbije i SRJ, ali Rezolucija istovremeno traži rešenje kosovskog pitanja pri čemu se to rešenje unapred ne uslovljava nikakvim pravnim i političkim ograničenjima.

      Zato je Ahtisari dobio mandat UN-a da reši kosovski status.

      1. Pravni naslednik tog pardecenijskog eksperimenta zvanog Jugoslavija je Srbija, koja je svoju državnost založila da se oformi taj eksperiment. Važno je podsetiti da je Kraljevina Srbija, a pre nje i carevina Srbija polagala pravo na taj prostor koji se do okupacije komunizma nazivao stara Srbija

  2. Osmeh predsednika SNS-a na slici pokazuje koliko je tema Kosova stavljena u prvi plan na stetu svih ostalih demokratskih a u korist istoga! Kosovo je, hteli mi to ili ne, odvojena drzava i bolje bi nam bilo da se bavimo Srbijom!

    1. Da si ti bio na mestu kneza Lazara 1389., danas ne bi bilo ni ovo od Srbije.

      1. Pretpostavljam da si Ti bio umesto Cara Lazara da bi narednih 500 godina Otomansko carstvo bilo pod SrBskom šapom, a možda i do dana današnjeg. A onda su živeli srećno do kraja života. Čiča miča i gotova priča.

    2. Stavni pitanje da li je Kosovo Srbija, na Referendum.
      Onda se ‘bavi Srbijom’ do mile volje!

      1. Kosovo je Srbija. Tu nema niko nista da se pita. Kosovo treba tretirati kao okupirani deo zemlje, nista vise od toga.

    3. Stavi pitanje da li je Kosovo Srbija, na Referendum.
      Onda se ‘bavi Srbijom’ do mile volje!

    4. G. Dušane: Kada bi vam neko oteo, npr stan ili kuću, nadam se da imate bar nešto od toga, da li bi dragovoljn pristali na to samo zato što je otimač trenutno jači?

  3. Mi smo toliko mali i njima nebitni pa mogu da nas vozaju ovako. I EU, Amerima, Kinezima, Rusima smo samo jeftina radna snaga. Tako je bilo, tako jeste i tako ce i biti. To malo sto vredi smo u obavezi da prodamo odnosno privatizujemo. Sve gigante smo uspeli da prodamo strancima i to je to sto gore pomenute i interesuje. Samo napredno!

    1. Pa u svim zemljama se takve firme prebacuju u privatno vlasnistvo. Kod nas je sporno što se takve kompanije prodaju po bagatelnoj ceni, funkcionisu par godina, rasprodaju imovinu i idu dalje.

  4. Znaci, Vucic vam jos uvek obecava da ce jednom priznati Kosovo, a vi i dalje niste sigurni kako da ga naterate na to?
    Vec devet godina ne umete da promenite plocu.

  5. EU ne upućuje nikakve izazove Srbiji, to su obične laži. Nego jel vi to malo objavljujete gluposti da pomognete Vučiću?

  6. Vi ste nas gurnuli u ruske i kineske ruke 1914, 1941, 1944, 1991, 1995, 1999..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.