Kfor četvrti dan na glavnim raskrsnicama u Zvečanu, i dalje kontroliše zgrade opština na severu KiM 1

Četvrti dan Kfor kontroliše zgrade četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Zaposleni u lokalnim samoupravama ne mogu u svoje kancelarije, a Srbi miran protest najavljuju i za danas, prenosi RTS.

Srbi se i ovoga jutra okupljaju ispred opštine Zvečan, a radnici ove opštine koji od petka ne mogu da uđu na svoj posao danas su počeli da se upisuju ispred bodljikave žice na improvizovanoj prijavnici.

Pripadnici Kfora stoje iza ograde sa bodljikavom žicom na koju su zakačene srpske zastave.

Na važnim raskrsnicama i ulicama u centru Zvečana su od sinoć pripadnici Kfora sa oklopnim i drugim vozilima. Nalaze se tu radi bezbednosti i mira.

Njihovo pojačano prisustvo na ulicama i prilazima Zvečanu zahtevala je srpska strana nakon razgovora sa starešinom jedinice Kfora koja se nalazi ispred zgrade opštine.

Srpska strana je zahtevala to da bi se sprečili direktni kontakti okupljenih građana na protestima sa Kosovskom policijom i to nakon incidenta koji se dogodio juče u poslepodnevnim časovima.

Prema navodima očevidaca do incidenta je došlo kada je vozilo kosovske policije puno policajaca prolazilo kroz masu građana.

U Zvečanu je veći broj građana počeo da se okuplja u 7 časova ispred zgrade opštine na mirnim protestima koji su zakazani i danas a mnogi su tu proveli i celu noć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari