Kockar (DS) uputila podršku članovima Omladinske studentske asocijacije 1Foto: Wikipedia

Portparolka Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar podržala je članove Omladinske studentske asocijacije (OSA) koji su zbog, kako je navela, „političkog performansa“ protiv uništavanja Novog Sada u utorak bili uhapšeni i saslušavani.

Kockar je u današnjem saopštenju ocenila da se OSA proteklih nekoliko meseci nalazi pod pritiskom vlasti i medija bliskih vlastima zbog svog aktivizma, a njeni članovi bili su i meta napada za koji još uvek niko nije odgovarao.

Trojica aktivista OSA u ponedeljak su zapalili dimnu bombu i prekinuli sednicu Komisije za planove tokom rasprave o novom Generalnom urbanističkom planu (GUP), a u utorak su privedeni Brajan Brković, Srđan Đurić i Mladen Cvijetić za koje je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu tražilo pritvor.

„Hapšenjem aktivista koji nisu želeli nemo da posmatraju uništavanje Novog Sada, režim je još jednom pokazao da će se silom obračunavati sa svakim hrabrim, a posebno mladim, čovekom koji se usudi da se pobuni. Zato je važno da pokažemo solidarnost, da svako od nas da svoj doprinos, kako bi aktivisti OSA-e znali da nisu sami u svojoj borbi, ali i svi drugi gradjani Srbije koji će se pre ili kasnije suočiti sa izborom da se pobune ili da u tišini posmatraju uništavanje države i društva“, navela je Kockar.

Dodala je da će se DS pridružiti svakom vidu podrške članovima OSA, uključujući i današnji protest na koji pozivaju vojvođanske nevladine organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari