Kongres SAD: Za prikrivanja ratnih zločina odgovarao je samo jedan zvaničnik Srbije

Ostavite komentar


  1. Sto se odgovornosti u zataskavanju tiče zna se ko je bio zadužen za informisanje za vreme tih pokolja.

    1. Zato i ne likuju sad kada je Tači pozvan na suđenje u Hag zbog svojih zlodela…znaju kako će proći tamo a to im je brat. Zato sad otkrivaju naprasno nove grobnice jer imaju spisak službe sa svim lokacijama gde su organizovano prebacivali leševe i ponovo zakopavali šiptare sa KiM. Misle da će time umilostiviti amerikance i da ih ovi neće dirati za njihova zlodela. Živi bili braćo srblji pa videli šta će sa ovim komuniradikalskim ološem na kraju biti…

    2. Kada si napisao A napiši i B ali mislim da si i bez tačnih navoda indirektno napiao na koga miliš. Na tadašnjeg ministra za (dez)informacija Aleksandra Vučića! Ili možda grešim?

      1. @Posmatrač sa strane

        Trebao bi i tvoj Milo da odgovara, kao nekadasnja desna ruka Milosevica i neko ko je bio na ozbiljnijoj funkciji od Vucica. Ili to sto nije odgovarao objasnjava njegove preokrete i odradjivanje zadatka kao sto je stvaranja milogorske „nacije“ na srbofobiji ili priznavanja albanske „drzave kosova“.

    3. Ko je odgovoran za zataškavanje zločina nad Srbima. Zločine nad nama zataškava ceo svet.

  2. ista banda nas je dovela do bommbardovanja 1999 ista banda je sada ove 2020 raporedjena ali kompletno preslikana

  3. Odbor kongresa SAD je apsolutno u pravu, treba svi koji su počinili ratne zločin nad civilima da odgovaraju pred sudom, građani Srbije, oni koji žive na Kosovu, građani svih Evropskih zemalja uključeni u bilo koji vid vojne intervencije na teritoriji bivše YU, kao i građani SAD i Australije i Kanade, nikog ne treba eliminisati od odgovornosti ma gde i ko bio, ako su stradali nevini civili i njihova kao i javna dobra.!

  4. Za ratne zlocine nad civilima tokom bombardovanja Srbije ili za naoruzavanje i sponzorisanje albanske uck koja je odgovorna za brojne zlocine nad civilima i za etnicko ciscenje srpskih i romskih civila do sada nije odgovarao ni jedan americki zvanicnik. Zasto se taj sud u Hagu ako vec nije vezan za nacionalnost ne bi pozabavio i pojedinim americkim zvanicnicima. Nekaznjeno je ostalo i americko ucesce u etnickom ciscenu Srba iz Hrvatske i u zataskivanju zlociona koje su pocinili oni koje Amerikanci podrzavaju. Setimo se presuda u slucajevima Gotovina, Oric ili Haradinaj. Tesko da Amerikanci imaju moralno pravo da drze predavanja o pravdi i nekaznjivosti zlocinaca. Inace ton i sadrzaj ove izjave Odbora za spoljne poslove pokazuje da su se ponovo aktivirali pro-albanski „elementi“ u americkoj administraciji, samo ako nisu postigli nista dok je klintonovska politika i mafija bila na vrhuncu, nece ni sada.

    1. Sta je pisac hteo da kaze? Da DRUGI nemaju moralno pravo da nam prebacuju sto ne sudimo zlocincima? To sto Ameri ili neki drugi nisu pocistili SVE u svom dvoristu je za vas OPRAVDANJE za to sto po Srbiji leze zakopani LJUDI, civili, za koje se ZNA ko ih je ubio, ali taj nije odgovarao? A proslo je DVADESET godina! Da li MI imamo neki MORAL?

      1. @profesorka

        „Pisac“ je hteo da kaze da ako neko nekoga poziva na odgovornost onda neka prvo ocisti svoje dvoriste, neka Amerikanci procesuiraju njihove koji su ubijali Srbe CIVILE pa tek onda neka izigravaju moralne gromade. Inace, smara taj vec patoloski autosovinizam i stokholmski sindrom koji rasipas po komentarima, a i patetican je. I jos nesto, braca Bitici nisu bili nikakvi civili nego pripadnici teroristicke UCK koji su na Kosovo dosli iz Amerike da bi ubijali i proterivali.

  5. Hajde malo USA moralisti da brinu o svojim zločinima nad narodima Iraka, Sirije, Libije, da ne idem dublje u istoriju.

      1. Hajde navedi neke razloge koji amerima (svetskim policajcima) daju za pravo da uništavaju druge nacije. Kada neznaju da vode politiku oni posegnu za bombama. Kada im zatrebaju tudja nacionalna bogatstva takodje posegnu za bombama.

    1. Poanta svih ratova kojih si naveo je ta da u svim tim državama su bile diktature. Obrati pažnju koga NATO napada. Pogledaj političku stranu napadnute zemlje.

      1. Razmišljaš infantilno, da bile su diktature to nije razlog za američke agresije. Razlozi su pljačka resursa. A naposletku te države su ekonomski politički razorene sa rasplamsalim unutrašnjim sukobima. Ameri će podržati svaku diktaturu ako od nje imaju korist. Prepoznajete li tu pojavu.

  6. To je odbor kojim predsedava „ispušena lula“ Demokratske stranke i albanski lobista Eliot Engel, koji bi d.pe dao za još koji dolar od Šiptara dok ne umre! Međutim, menjaju se istorijske prilike, ne mogu ni oni više da se napijaju krvi raznih Srba koji su krivi po njima po svakom osnovu, a svoju odgovornost zataškavaju „multinacionalnom zaštitom“ američkih građana pred svim sudovima.., ali ničija nije do zore gorela!

  7. Poanta svih ratova kojih si naveo je ta da u svim tim državama su bile diktature. Obrati pažnju koga NATO napada. Pogledaj političku stranu napadnute zemlje.

  8. Eliot Endzel, koji stoji iza ovog saopstenja samo odradjuje za sta je placen. Tesko da ovo saopstenje ima bilo kakvu tezinu. Jos malo pa Eliot ide u penziju, jedan velikoalbanski lobista i placenik manje…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.