Koplja se lome oko Gutereša, Lajčaka i Jeremića

Posle četvrtog kruga glasanja za generalnog sekretara UN izdvojila se tri favorita

Ostavite komentar


  1. Ko zeli dobro UN (Ujedinjenim Nacijama) i miru u ovoj instituciji trebalo bi da preskoci seprtlju i nastavnika fizike Jeremica. Ovaj kada bi bio i predsednik neke
    manje varosice i Srbiji posvadjao bi njene stanovnike da neki imaju duze gace a drugi krace.

  2. Objektivno, Jeremic ima neke sanse. Nisu velike, ali postoje jer je tesko verovati da ce Rusija i Kina (dakle obe) odobriti kandidata iz neke NATO zemlje. I Guteres i Lajcak imaju dobre odnose sa Moskvom, ali manje sa Pekingom. Tu lezi Jeremiceva sansa, kao predstavnika "neutralne" zemlje.

  3. Nezamislivo je da predstavnik jedne zemlje kja ima konflikte sa vecinom svojih susjeda bude izabran za Gen. Sekretara UN. Nije moguce da on bude objektivan kada je u pitanju Kosovo, Hrvatska, pa cak ni B i H ili Makedonija.

  4. Dokle je stigao Jeremic treba valjda da izvestavaju ruski mediji a ne srpski. Kakve veze mi imamo s tim?

  5. Svakom kandidatu se moze naci neka mana, naprimer, da li je Ban ki-moon nepristrasan kada je rec o Severnoj Koreji? Medjutim, treba imati u vidu da su UN organizacija drzava clanica i da one o svemu odlucuju, a ne generalni sekretar. In je sef Sekretarijata, moze da predlaze, ali konacnu odluku donose drzave. Naravno, u Savetu bezbednosti glavnu ulogu u izboru ce imati stalne clanice bez cijeg pristanka nema ni izbora generalnog sekretars.

  6. Iz vecine komentara se vidi kakva smo nedrzavotvotrma i destruktivna nacija! Bliza nam je kosulja od majce! Prosto ne mogu da verujem u sta se pretvorio narod. U narodu se to zove: "Tuda sreca"! To je ceo komentar i nema vise! Stojimo!

  7. Sačuvaj nas, Bože, takvog "nacionalnog interesa" koji Jeremić brani, a Dušan Spasić promoviše! Ovaj narod od ovog nedoraslog Jeremića ne može da očekuje ama baš nikakvu fajdu, ali zato može sa sigurnošću da očekuje da će čitav svet da se sprda na naš račun, jer nije Vuk pao s Marsa pa da ne poznajemo o kakvom se svatu radi. Možda on i jeste naš, ali takvi se baš ne pokazuju svetu kao reklama…

  8. Jeremić Vuk bi mogao biti tragični lik u srpskoj basni. Kad bi ge svet i izabrao, neka srbija bi ga mogla opozvati. Pored svih ostalih čuda i to bi moglo biti u Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.