Korać: Srbija nije dosledno odbacila ideju o podeli Bosne

* Puhovski: I Vučić i Plenković znaju dokle smeju da idu
Sagovornici Danasa o odnosu Beograda i Zagreba prema jedinstvenoj BiH

Ostavite komentar


  1. Dakle,vuk dlaku menja ,mislim na A.Vučića ,ali ćud menja.
    Radikal , ostaje radikal,ili jasnije da bude četnik, i da je iluzorno očekivati bilo koji napredni, demokratski korak od A.Vučića.
    Ostaje na nama da probudimo još jedan PETI Oktobar.

  2. Да ли господин Кораћ сматра да само Србија сме да се дели? Да ли оно комунистичко, да сваки народ има право на отцепљење и самопредљење важи за све наше "народе и народности" осим за Срба. Да ли само за Србе важи специјалан третман, од уранијума, преко отимања територија, цркве, језика… Да ли до дан данас нико није могао да смисли ништа горе по српски народ од авнојевских граница, на које се сви српски непријатељи позивају. Како то комунисти све лоше урадише, али само у границама непогрешиви бише? Како господин Кораћ истовремено може да прича овакве ствари а да хвали Ђинђића који је јасно рекао, ако може међународна заједница да подржава независност Косова, онда то мора важити и за Републику Српску. Ђинђић је иначе рођен у Босни. Он није хтео никада да води политику која није имала ослонац у здравом разуму и елементарним моралним паралелама и логичностима. Господин Кораћ мора да се ослободи тог нагомиланог аутошовинизма, који почиње , не само њему него и многим интелектуалцима, да утиче на расуђивање.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.