Kosovo onlajn: Srbija uputila protestnu notu OEBS-u zbog državnih obeležja u Prištini

Ostavite komentar


  1. Srbija je, preko svoje Misije pri OEBS-u Beču, uručila protestnu notu Misiji Poljske zbog toga što Zbignjev Rau, šef poljske diplomatije, u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a, nije ispoštovao princip statusne neutralnosti ove misije prema Kosovu prilikom posete Prištini, piše portal Kosovo onlajn.

    Jeste tako srbija ima pravo to svi znaju da je tako !!!

  2. Na našoj teritoriji imamo dve misije OEBS-a jedna je u Beogradu, druga u Prištini. Vlada podržava rad misije na KiM kao najuverljivijeg statusno neutralnog prisustva, čiji se rad bazira na Rezoluciji 1244“, rekao je Selaković na zajedničkoj konferenciji sa Rauom. Jeste tako !!!

  3. Uprkos tome, ukazano je da su ovi principi upadljivo prekršeni tokom posete predsedavajućeg Zbignjeva Raua Prištini, jer je dozvoljeno da se sastanci predstavnika prištinskih vlasti sa Rauom predstave kao državna poseta. Jeste tako !!!

  4. Srbija je iskazala proteste i prošle godine kada je Šveđanka An Linde, kao predsedavajuća OEBS-a, prekršila statusnu neutralnost ove organizacije kada se prilikom posete Prištini sa predsednicom Vjosom Osmani slikala ispred kosovske zastave, kao i kada se generalna sekretarka OEBS-a Helga Šmid sastala sa Aljbinom Kurtijem i Osmani u njihovim kabinetima u kojima su bile
    istaknute zastave, podseća portal.
    Jeste namerno prekrsenje sto nemaju pravo i da svi znaju da je kosovo srbija ! to pravo nemaju da namerno prekrse statusnu neutralnos te organizacije !!!

  5. Ocistite vi beogradske ulice od portreta ratnih zločinaca,a naša obeležja ostavite nama.Kako imate uopšte obraza druge da kritikujete,kad je Srbija u svim tim problemima i ne rešavate svoje probleme a ne tuđe.
    Zanima me koliko će Vekova još proći da bi naše dve države našle nekakav kompromis?Potrajace još puno vremena,barem ja tako mislim.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.