Kosovo: Završeno prebrojavanje glasova poštom, najviše za PS 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

U Centru za prebrojavanje i rezultate Centralne izborne komisije Kosova završeno je prebrojavanje glasova pristiglih poštom od glasača van Kosova prema kojima su najviše glasova dobili kandidati Samoopredeljenja(PS) za gradonačelnike i odbornike opština na Kosovu.

Prebrojano je ukupno 10.934 glasova.

Kandidati PS vode u 15 opština, u 7 opština najviše glasova iz dijaspore imaju kandidati Demokratskog saveza Kosova (DSK), u po 3 opštine vode kandidati Demokratske partije Kosova (DPK), i Alijanse za budućnost Kosova (ABK).

Prema ovim glasovima, sem u opštini Podujevo, gde je nakon prebrojavanja glasova na prvo mesto izbio kandidat PS, u drugim opštinama ovi glasovi nisu uticali na raspored mesta po broju glasova.

Očekuje se da će sutra biti prebrojani uslovni glasovi i glasovi osoba sa posebnim potrebama, kako bi posle toga CIK objavio konačne rezultate za gradonačelnike i odbornike 39 opština na Kosovu.

Na konačne rezultate kandidati i stranke imaju pravo žalbe Izbornom panelu za žalbe i predstavke a ukoliko ne budu zadovoljni odlukom Panela mogu da se žale Vrhovnom sudu Kosova, čija je odluka konačna.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.