Kostreš: Nedopustiva kampanja mržnje i vlasti i SZS-a prema Crnoj Gori

Ostavite komentar


  1. Kostreš je potpuno u pravu! Dao je odličan analitički osvrt! Ta režimska kampanja istovremeno služi i za odvraćanje pažnje javnosti sa brojnih skandaloznih afera vrhuške SNS-a.

    1. Ja ne vidim reakciju režima. Rečenio je od strane režima da „nema pravo da se meša na direktan način u nešto što se događa u drugoj zemlji“ . Nema ni verbalne reakcije. Gde su tu legitimni diplomatski instrumenti – protesna nota i sl.?

    1. Upravo tako. Velikosrpska ideologija nikako da ode u istoriju. Narod ništa nije naučio. Poslušno stado spremno da ponovo gine…žalosno

      1. Draga redakcijo. ne razumem toliku ljubav prema tim ljigašima. Kombi stranka, politika im je mrzi dođoše. U NS i N.Bečeju su u vlasti sa SNS. Zašto ne objavljujete komentare? Šta tu nije istina?

    2. Kada se nema argumenata za suvisao odgovor, onda se k’o upita: „ko to beše“ i ispadne glup.

  2. Preposteni demokrata Kostres… kao i njegov preposteni Canak… dobro mi i opstajemo kao narod s obzirom ko se sve i koliko okomio na nas, ne zna se da li su gori ovi sto nas mrze vekovima, ovi sto bi da nas nema zbog njihovih interesa ili ova domaca kamarila. U Crnoj Gori je, posle vise decenija sikaniranja, ukidanja i obespravljivanja svega sto je srpsko poceo konacan napad na Srbe i srpstvo. U takvoj situaciji moraju da budu svi kao jedan i vlast i opozicija, bez obzira na sve. Suvise smo mali da bismo smeli sebi da dozvolimo nejedinstvo kada je u pitanju ovakva ugrozenost naseg naroda i nasih svetinja kao sto je to slucaj u Crnoj Gori.

    1. Ako Vam otimačina manastira i zemljišta u Crnoj Gori ne smeta, da li je onda i rušenje u Savamali u redu?

        1. Šta je oteto? Evo, na primer, Zavetna crkva Njegoševa. Srušena i napravljena ona sramota od Mauzoleja. Pazite, Njegoš je zavetovao potomke da počiva u maloj crkvi na Lovćenu. Tu Zavetnu crkvu su srušili Austrougari 1915. godine, pa su je nakon obnove srušili komunisti 1972. godine (iako su obećali njeno izmeštanje). Prošle godine odbijen je zahtev građana Crne Gore da se pored mauzoleja napravi ponovo Zavetna crkva. Ako imate vremena pročitajte tekst (ima na internetu) Mihailoa Đurića „Kamen razdora“. Zbog tog teksta je osuđen na dve godine zatvora – zbog kritike tog bezumnog čina rušenja Njegoševe crkve.

        2. Oteti su manastiri i crkve. Oni postaju državna svojina i pušteni su na volji državi. Mogu ostati kulturni spomenici, ali ne moraju da budu hramovi. Onda sledi progon sveštenstva, rasprodaja zemlje. Ko to ne vidi, taj nije objektivan, a ni normalan.

    2. s.
      Srbija je isto nezavisna drzava, da li to znaci da Vucic bas kao i Milo moze da radi sta god hoce i niko ne treba da se buni?

    3. Srbija takodje, pa manjine stalno nesto ugrozene a ni priblizno ne zauzimaju procentualno mesto kao Srbi u CG. Pritom ne vidim neku ozbiljnu ugrozenost manjina u Srbiji a obicno se nadju neki Srbi da stite njihov interes.

  3. Kao i te ligasle autobus stranke prema Srbiji,a zive na budzetu tj.nasim parama.Blam Srpske vlasti

  4. Zasto niko,u listu „Danas“, ne analizira Zakon iz CG?Samo komentari komentara!!!

    1. Vecina ga nije procitala.SPC ne zeli da se registruje jer je ona starija od.Crne Gore.Sa druge stra
      ….ge I’ma dosta

  5. Dakle, ne vidim da je rec o mrznji vec prptivljenju necem sto je nerazumno, dakle nijnije rec o mrznji prema narodu jer se on drasticno razlikuje od svoje vlasti kao u ostalom sto je slucaj sa svim bivsim republikama. Da su politicari izabrazi stvarnim a ne izdilovanim glasovima lakse bi percipirali cinjenice I stvarnost. LSV je svakako jedna od tih stranaka.

  6. Svaki pokušaj da se ukaže na izuzetno težak položaj Srba u Crnoj Gori i ostalim državama u okruženju ovim ljudima predstavlja velikosrpski nacionalizam. Zna sa gde, ko i zašto je izmišljena ta famozna reč. Posledica toga smo videli, dva puta je Srbija okupirana i 3 miliona srpskih žrtava u dva velika rata.

  7. LSV je postala lazna opozicija. Na lokalu sa SNS dele vlast, a ja nikako da zaboravim sta su radili dok su bili u upravnom odboru, tada postojeceg, NIS-a i kako se sa kumovskim vezama profitiralo. Cak i kada izgovore nesto sto bi bilo normalno za podrzati, setim se svega ovog. Pa i sada

  8. Branite, branite Kostres prve potencijalne priznavatelje vaseg dugogodisnjeg sna o nezavisnosti AP Vojvodina.

    1. Nama Autonomoiju nije dao ni Broz ni slicni,nasi preci su Autonomoiju platili zivotima i dukatima a oteli je srbijansko-nacionalisticka klika Milosevic,Seselj,Draskovic itd.

      1. Sremac vasi preci Srbi iz Vojvodine nisu ze borili za Vojvodinu nego zajednicku ddzavu svih Srba.Pogledaj malo geografske karte ps ce ti biti jasnije koliko je Vojvodina veca nakon Kajmakcalana i Solunskog fronta.Isto tako je i kod nas u Crnoj Gori priblem sto mnogi zaboravkjaju cilheve za koje su se borili njihovi preci kao i kojoj naciji su pripadali.Potomci Srba su danas srbomrsci i rusitelji Crkve kojom su upravljale vladike koje su bile titulisane kao egzarsi trona Pecke Patrijarsije.

  9. Svaka čast za Kostreša. Konačno da pročitam nešto razumno po pitanju dešavanja u Crnoj Gori. Neverovatno, ali počeli i popovi da podižu revolucije i izlaze na ulice umesto da se mole Bogu u svojim ćelijama i tako podražavaju Isusu Hristu. Da su se tako svesrdno organizovali devedesetih i borili protiv Miloševića i Šešeljeve klike mnogo toga bi bilo drugačije, ali nažalost SPC ih je prećutno podržavala. Ali ja kažem sebi da sam vernik, ne veliki, a u Crkvu idem zbog Boga, a ne popova (čast izuzecima). Bojim se, nažalost, da nikada i nećemo postati članica EU, jer naša svest se zakopala u prošlim vekovima, a današnji mladi se vaspitavaju u tom duhu. Treba naravno čuvati tradiciju, ali onu najbolju i pozitivnu. Na kraju, sva ova dešavanja od sloma komunizma imaju i nešto pozitivno po Srbiju ( drugi narodi neka se suočavaju sa svojim manama i njih neću da pominjem, već isključivo svoju državu, koja je očita odlepila i luta kao slepa u 21 veku) da se svaki dan uveravamo ko smo i šta smo u stvari i da nismo najbolji i najpravedniji, već da i mi grešimo i pokazujemo moć prema slabijima kada možemo, ipak u nadi da će nas te spoznaje promeniti jednog dana na bolje. Jedno sigurno znam da što se pre reši pitanje Kosova, a država demokratizuje, biće bolje za Srbiju. Ali, ova vlast nije sposobna za to. Ova doza mržnje koje šire SNS i SPS sa Vučićem na čelu će nas potpuno odvojiti od EU. A opozicija SZS me je potpuno razočarala i izgubila moj glas na izborima.

    1. Nikakav problem zbog tvog glasa. SzS ne izlazi na izbore. Eto ti prilika da das glas „opozicionom“ LSV-u i nekoj njihovoj koaliciji i das legitimitet „izborima“.

  10. Nije Milo isto sto i Crna Gora. To je isto kao kada bi neko izjavio da s enapada Srbija zato sto s ekritikuje politika Vucica. Steta sto LSV ne brine toliko i o gradjanima Srbije i Srbiji kao o Milu ili o „drzavi kosova“, mozda bi za njih glasali i oni koji nisu najbliza rodbina.

  11. Sta ti znas o 700 crkava Srpskih? Nista.Inace nismo zaboravili ni ,,Krusik“ ni ostale mahinacije ovdasnje vrhuske.

  12. Da je Srbija pametna, i u SRB bi primili iste zakone. Pa isterali popove iz svega drzavnog.

    1. @Slovenac
      Ako nemas kapaciteta da shvatis o cemu se radi u vezi tog Milovog zakona, nemoj da komentarises. Samo zato sto je nesto protiv Srba, srpske crkve i srpske kulturne bastine ne znaci da je automatski dobro i da moras odmah da skaces i dajes svoju podrsku.

    2. @Slovenac

      Naprotiv, Milo pokusava da utera svoje paradrzavne „popove“ u srpske crkve i da prisvoji imovinu srpske crkve za svoju, paradrzavnu „crkvu“ koju btw. niko ne priznaje. Ako mislis da pametujes, dobro bi bilo i da imas neko elementarno znanje o temi a ne da po default-u stajes na stranu svakoga samo zato sto je protiv Srba. Pocinje da smara to tvoje izrazito plitko rezonovanje koje demonstriras u komentarima. Ili nastavi tako i dalje, koga zanima, samo promeni nadimak, da ne misle citaoci da su svi Slovenci ovakvi kao ti.

  13. Sta vam je ljudi, bre, komentatori, bre? Na stranu Kostres i Canak i Liga i sve negativno sto s pravom ide uz njih, ali vi biste da se svadjate i ratujete ponovo. Pa ne mogu da verujem sta sve procitah u komentatorluku ovih dana. Moze li neko lepo svima nama da objasni sve vezano za ovaj zakon, nepristrasno i objektivno?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.