Kurti: Za neuspeh na izborima krive i stranke koje su se dogovorile protiv Samoopredeljenja 1FOTO EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje (PS) Aljbin Kurti ocenio je danas da je, pored unutrašnjih problema sa kojima se suočava PS, za rezultat na lokalnim izborima na Kosovu, kriv i postignuti dogovor stranaka protiv PS u drugom krugu izbora.

Kurti je na konferenciji za novinare rekao da je poznato da je PS „prekomerno“ povećan u poslednje tri-četiri godine i da ima strukturne i organizacione nedostatke.

„Nemamo strukture koje odgovaraju veličini (stranke) i održali smo poslednje unutrašnje izbore u januaru 2018. godine, i to je deo objašnjenja“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, postojao je sporazum svih ostalih stranaka protiv PS-a.

Upitan šta će biti sa kandidatom PS za gradonačelnika Prištine Arbenom Vitiom, koji je podneo ostavku na mesto ministra zdravstva, Kurti je rekao da se radi o ličnosti koja je poznata javnosti i pre nego što je izabran za ministra.

„Nećemo žuriti da sada odlučujemo koje će biti njegove obaveze u budućnosti. On je član Predsedništva stranke, odlučićemo na osnovu planova koje on ima“, kazao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari