miroslav lajčakfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Nije pravo vreme da se glavni most u Kosovskoj Mitrovici preko reke Ibar pusti u saobraćaj, rekao je specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Reagujuči na zahtev Skupštine opštine Severna Mitrovica da se ponovo u saobraćaj pusti most koji spaja severni deo Mitrovice sa južnim, Lajčak je upozorio da bi to moglo da izazove još jednu krizu.

Naveo je da atmosfera „očigledno nije dobra za to“ i da se “crvene linije moraju poštovati“.

Lajčak je sa „Delfi foruma“ u Grčkoj poručio i da je dogovor iz Ohrida prava platforma i „dvostruka pobeda“ jer, kako je rekao, ima mnogo koristi za obe strane.

Odbornici Skupštine opštine severnog dela Kosovske Mitrovice doneli su odluku da se pošalje „zahtev o omogućavanju slobode kretanja za automobile na glavnom mostu na Ibru“.

Inicijativa da se otvori mitrovački glavni most zahtev je odbornice iz partije Pokreta Samoopredeljenje Aide Ferati, koja je istakla da zahtev treba proslediti Kosovskoj policiji, Kejforu, Euleksu i ostalim međunarodnim organizacijama i nadležnim organima.

Između južnog i severnog dela Kosovske Mitrovice postoji nekoliko mostova koji su funkcionalni i saobraćaj se preko njih odvija potpuno normalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari