Lajčak: Srbija i Kosovo će menjati Ustav

Ostavite komentar


  1. Znači, ako sam dobro razumeo, prvo će Vučić da potpiše priznanje „Kosova“ a onda će Srbija da menja svoj Ustav i da iz njega izbaci KiM? U svakoj ozbiljnoj državi na svetu, a naročito u EU koja nam to predlaže, takvo nešto je kršenje Ustava i kriminal.

    1. To je veleizdaja i ide se na dugugodišnju robiju , u nekim razvijenim zemljama , kao recimo USA ide se i na električnu stolicu tako da…

    2. Grubo receno 50% ste u pravu. U pisanju zapadnih medija najaktivniji su bili pocetkom 2016 na ovu temu. Cilj je samo izbaciti Kosovo iz Ustava a ostalo ih u principu ne interesuje. Pored toga pisali su o Taciju i Vucicu, diplomatski receno, veoma nepristojno. Nasi mediji se nisu bavili ovom temom.

  2. Zasto da se menja ustav?! Ionako nas predsednik taj ustav ne postuje,tako da moze potpisivati sta mu volja i protiv ustava.

  3. da li miroslav lajcak izrazava svoj licni stav, stav drzave iz koje dolazi ili stav EU? kakav je njegov licni stav, ne znam. stav drzave iz koje dolazi , je poznat. stav EU nije definisan. pitanje je ciji on interes zastupa?
    sto se tice srbije, ustav je jasan, ali se ne sprovodi. predsednik drzave, koji je duzan da sprovodi ustav, to ne radi. upada u oci, svim drzavama sveta kakva je srbija drzava . neozbiljna i neodgovorna. inace ustav i ne postovanje ustava povlaci krivicnu odgovornost. koga briga. zato mire samo gazi.

  4. Jadno je posle svega gledati koliko je Srbija i region celi porobljen , okupiran ,za vekove vekova .

  5. To za „Kosovo i Srbija“ cete da se ubrisete. Okupacija je okupacija a nijedna nije trajala vecno pa nece ni vasa.

  6. Sva ova nesrecna desavanja i nikada gore stanje na kosmetu je zavaljujuci Vucicu i njegovih 9 godina vladanje Briselski pregovori od 2013 gidine je cin izdaje ,stranolacenika,ca.Sram nas bilo

  7. kolinija gde stranci menjaju Ustav zemlje > ovo bi narod trebao ozbiljno da shvati ,medjutim ne nadam se bilo kakvoj rekaciji , 30 godina traje razaranje ove zemlje bez prestanka > ekonomija se planski drzi u mizeriji > najcudnije je sto narod tolerise istu garnituru iz 1990 <<>> kako samo narod reaguje kad pomenes da ovaj rezim treba da se smeni ,kao da si im opsovao najmilijeg , to je istina .Do promena ne dolazi zbog naroda

  8. Ovo je vest? Ovako izgleda jedna doslovce prepisana vest od strane jednog koji slovi za ozbiljan?

  9. Sačekati treba Belorusiju.
    Ako Belorusija padne onda slobodno potpišite predaju Kosova.
    Da negubimo vreme.

  10. Ustav je „pogažen“ još 1999 kad smo povukli državu Srbiju sa Kosova , a ostavili goloruk narod.Isti ovi su tad bili na vlasti.Vratićemo vojsku tamo kad i Mađari vrate svoju u Zemun ili Ukrajinci svoju na Krim .

  11. Ови су најочигледнији показатељ Гебелсове доктрине „Сто пута поновљена лаж постаје истина“! Убеђени су да ће дуготрајним истрајавањем Србима отети још један део животног простора. Даће Бог, јер наша власт сигурно неће, да не успеју!

  12. Ustav se menja ali ako prođe referendum, sem ako Vučić ne prizna da je diktator i promeni ga samo svojom voljom.

  13. Dovoljno je da procitas prvu recenici gde kaze „dve drzave“ I da ti bude jasno da mi sa njim nema sta vise da razgovaramo. Ali nazalost tu je Vucic kome nije vazan Kim vec da ostane sto duze a vlasti tako dace
    Im sve sto treba

  14. Komšija visoko letiš nisko padaš. Tako se kaže u narodu. A mi ovdašnji smatramo da je Ustav primeren našim obrazcima života na ovim prostorima i da ga zadugo ne treba menjati. A zašto bi kada sve jasno piše i u skladu je sa našim narodnim „verovanjima“ u budućnost sa svim sunarodnicima.

  15. Ama, ne postoji ta tvoja „“drzava Kosovo““. Idi u svoju drzavu I tamo kroji svoje stavove. Kosovo je Srbija. Kosovo je Srbija. Kosovo je Srbija.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.