Lavrov: Iz situacije sa Kosovom vidi se da Zapad igra dvostruku igru 1Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje, kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, igraju dvostruku igru i donose odluke na osnovu sopstvenih interesa, što je, kako je istakao, jasno vidljivo u situaciji sa Kosovom, piše Kosovo online prenoseći Sputnjik.

„Kada žele da učine Kosovo nezavisnim, oni stavljaju akcenat na pravo naroda na samoopredeljenje, ali kada im je u interesu da negiraju takvo pravo u drugim delovima sveta, oni se pozivaju na teritorijalni integritet kao apsolutnu opciju“, rekao je Lavrov na pres-konferenciji u Uzbekistanu.

Lavrov ocenjuje da „drskost Zapada“, koji, kako je rekao, vrši pritisak na ruske partnere terajući ih da odustanu od saradnje sa Moskvom, prevazilazi sve granice.

„Bezobrazluk zapadnih predstavnika, a osim delegata Evropske unije tu su i Amerikanci koji su odgovorni za probleme sankcija – taj bezobrazluk prelazi sve granice, shvata se kao potpuno nepoštovanje samostalnosti, nezavisnosti zemalja koje su izložene takvoj vrsti pritiska i pretnji“, rekao je ruski diplomata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari