Vesna Pešić i Žarko Korać u spotu LDP-a: Čedomir Jovanović u kampanji sa snimkom iz 2008. godine 1foto: Printscreen/Facebook/Čedomir Jovanović

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, koji se nalazi u kampanji prikupljanja potpisa, objavio je na svojoj Fejsbuk stranici spot iz 2008. godine u kome se nalazi i muzičar Vlada Divljan, bivša predsednica Skupštine Nataša Mićić, ali i sociološkinja Vesna Pešić i psiholog Žarko Korać.

Jovanović je najavio izlazak na izbore, a spot koji datira iz kampanje „Širi dalje“objavio je na dan rođendana stranke. Ipak, nejasno je zašto u jeku kampanje za ove izbore okačen video od pre više od deset godina, pogotovo jer su njemu javne ličnosti od kojih mnoge zasigurno LDP danas ne podržavaju, dok ima i onih koji više nisu među živima.

Deo tadašnje kampanje bili su i dramaturškinja Biljana Srbljanović, glumac Bora Todorović, slikar Kosta Bunuševac, glumica Lena Bogdanović, muzičar Nenad Marjanović, slikarka i konceptualna umetnica Biljana Cincarević.

Predsednik LDP-a najavio je samostalan izlazak na izbore i trenutno i dalje sakuplja potpise.

Jedan od onih koji su 2008. podržavli LDP-a i nalaze se u spotu, Žarko Korać, danas je podržao koaliciju „Srbija na Zapadu“, koju čini niz proevropskih opcija LIBDEM, Nova – Da se struka pita, GLAS, GDF… Uz njega je i novinar Milojko Pantić, koji je, iako ga u ovom konkretnom spotu nema, takođe davao podršku LDP te godine.

Korać nije želeo da komentariše objavljivanje ovog spota od strane Jovanovića.

Sociološkinja i bivša poslanica Vesna Pešić odgovorila nam je da bi pitanja trebalo uputiti Jovanoviću, kao i da ona ne zna zašto je to uradio.

„Verovatno da pokaže pred te prve njegove izbore koliko je to bilo novo i različito sa sloganom ‘Od nas zavisi’. Vi kao novinar treba da provalite kome sada služi Čeda, jer Vučiću je potreban svaki procenat da se oduzme Ujedinjenima pa vadi svoje zavisnike da se aktiviraju i pomognu pošto oseća škripac, pa je upregao svakog koga može da spreči poraz na izborima“, ističe Pešić.

Kako dodaje, ona ne zna šta Jovanović hoće sa predstojećim izborima.

„On ne može da skupi potpise. Ako ga je Vučić angažovao, o čemu nemamo niti možemo da imamo saznanje, ako jeste onda mora da mu skupi potpise i da ovaj dobije makar pola procenta, to sve pripadne najvećoj stranci, odnosno Vučiću“, navodi Pešić.

LDP ove godine nastupa sa sloganom „Mora drugačije“. Na izborima 2021. godine nisu nastupali, a na onima 2020. su izašli u okviru „Koalicije za mir“, iako su ranije najavljivali osnivanje pokreta „Zvono“.

Godine iz koje spot datira LDP je osvojio 5,24 odsto, odnosno 216.902 glasova, a sa njima je nastupila i Socijaldemokratska unija pomenutog Žarka Koraća i Demohrišćanska stranka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari