Opštinskoj izbornoj komisiji u Kosjeriću podneto je ukupno sedam prigovora, ali ne od podnosilaca izbornih lista, već od birača. Dva prigovora podnosioci su povukli, a od preostalih pet komisija je prihvatila samo jedan, pa je za sada izvesno da će izbori biti ponovljeni na biračkom mestu broj 30, rekao je Danasu sekretar te komisije Miroljub Kosorić.

Izbori na tom biralištu biće ponovljeni najverovatnije krajem naredne sedmice, u četvrtak ili petak, odnosno nakon što podnosioci odbijenih prigovora eventualno iskoriste pravo žalbe sudu i nakon što sud o tome donese odluku.

Na osnovu preliminarnih rezultata vanrednih izbora, DS je osvojila osam mandata u SO Kosjerić, po četiri će imati SNS, DSS, Nova Srbija i koalicija SPS-PUPS-JS, SPO dva i G17 plus jedan mandat. LDP i SRS nisu prešli cenzus.

Ipak, s obzirom na to da je biračko mesto br. 30 sa upisana 633 birača jedno od najvećih u opštini, ponovljeno glasanje moglo bi da izmeni nedeljni izborni skor. To je posebno važno za LDP, koja se nada ulasku u lokalni parlament, pa su birači, članovi te stranke, uložili i najviše prigovora. Da bi prešla cenzus od 5 odsto toj stranci nedostaje 37 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari