Lipovac Tanasković: Gradska vlast radi u interesu investitora, a ne u interesu građana

Ostavite komentar


  1. Žao mi samo što nije konkretno spomenula i novu nestručnu skarednost koja se sprema a to je novi pešačko-biciklistički most preko Save. Preskupa ludorija sa četiri temelja u vodi i nekakvom talasastom i statički neispravnom konstrukcijom, koja je, očigledno, rezultat iživljavanja nekog arhitekte, koji ni po zakonu ( licencu za mostove mogu imati samo građevinski inženjere) ni po znanju ( jer se mostovi, kao predmet, uopšte ne uče na arhitektonski fakultetima) ne mogu da projektuju mostove. Ali, kod nas je sve moguće. Matematičar vodi sanacije infrastrukture a imamo hiljade licenciranih inženjera!

    1. Generacijama Beograđanin- poreklom ni sa Krka, ni iz Hrvatske ni iz BiH nego iz Srbije kaže:

      @Inženjer građevine -nije samo u vašoj branši da nestručnjaci vode neke poslove koje ni po sili zakona ne bi smeli da vode. To je u Vladi koja je pod čizmom AV slučaj u skoro svim resorima. Gde to ima u modernom svetu (Srbija nije moderna država, Vučićevi „Nazadnjaci“ su je bacili bar 50 godina unazad) da je ekonomista ministar građevine i niskogradnje, da je čovek bez neke više škole, jedina „kvalifikacija“ mu je, tvrde zli jezici beogradske čaršije, bila navodno ljubavna veza za nekadašnjim ambasadorom Nemačke u BG koji ga je uzdigao na mesto potparola ambasade, a Vučić u fotelju predsednika privredne komore iako se on, Marko Čadež, nije NIKADA bavio privredom itd. itd. Primera je bezbroj. Najsvetlija „zvezda“ na nebu srpskih korifeja je svakako novonabeđeni vožd Aleksandar V. Prvi. Šteta što partija za obnavljanje kraljevine nije ušla u Parlament, oni bi ga možda predložili za kralja Srbije a sina Danila za prestolonaslednika. Ipak, što mnije bilo, može da bude! Vožd sve zna, u sve se razume, sve planira, dozvoljava ili zabranjuje, zna u detalje sve- od aviona i anestezije pa sve do medicine, prozvodnje oružja, raketa i šatora, znači sve od A do Š! Naravno, ako su neki njegov ministar ili neka ministarka u svom resoru totalne neznalice, što je uglavnom slučaj, nema veze, vožd sv e zna, daće im smernice za rad kao onaj u Severnoj Koreji. Tačnije za opštio napredak Srbije koja će uskoro prestići sve industrijske države sveta, pa i moćnu Kinu, Nemačku, Japan, SAD… Blago nama sa njim!
      A ti, školovani inženjeru građevine, se kačiš za jedan blentavi most, vijugav kao neka savska zmija-belouška, po meni ružan da ne može ružniji i smešniji biti- mada se ukusi različiti! Ipak bih voleo da znam na čemu je bio taj artekta kada je „crtao“ most!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.