Ljajić: Nameravam u predsedničku trku 1Foto: Medija centar

Čini mi se da je od vodećih aktera jedino premijer Srbije Aleksandar Vučić svestan koliko politička kriza u regionu svima nanosi štetu i zato je njegova odluka da se ne odgovara na provokacije i izjave hrvatskih zvaničnika odlična, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Preterano je reći da politička kriza u regionu liči na 1991. godinu i početak rata, ali meni izgleda kao da smo negde u 1996. kao da je rat tek završen, topovi zaćutali, a političari nastavili da se verbalno biju, ocenio je Ljajić u razgovoru za Novosti.

On u novoj „balkanskoj retorici “ vidi potpuno šretno vraćanje na teme iz devedesetih i upozorava da se šteta nije samo poliotička, već se može meriti direktnim finansijkim efektima, smanjenjem investicija.

Govoreći o odnosu Srbije prema referendumu u Republici srpskoj, Ljajić je rekao da je Srbija povukla jedini moguć potez i da je pozicija nemešanja i nepodržavanja krajnje korektna i stabilizirajuća.

„Pronađeno je rešenje koje je najoptimelnije u datim okolnostima, ocenio je Ljajić.

Upitan da li ostaje pri nemari da se kandiduje na predsedničkim izborima, Lajić je odgovorio potvrdno.

„Da, imam nameru da budem predsednički kandidat“, potvrdio je lider SDPS i dodao da da će pre nego što „preseče“ razgovarati sa koalicionim parterima i da će sigurno uvažiti njihov stav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari