Mandić (SSP): U Kruševcu se vrti bugarski voz, građani unapred popunjene listiće unose na biračko mesto 1Foto: Vladimir Maričić

Kako je na svom tviter nalogu objavio Ivan Mandić iz Stranke slobode i pravde, u Kruševcu se događa takozvani „bugarski voz“ od strane vladajuće SNS stranke.

„SNS u Kruševcu vrti bugarski voz. Uhvatili smo ih sa paralelnim BS, plaćanjem glasača i vozićem unošenja popunjenog i iznošenja neupotrebljenog glasačkog listića. Makrešane i Parunovac. Snimili. Dokumentovali. Ganjamo šibicare. Branimo Kruševac“, tvitovao je Mandić.

Kako se u službenoj belešci navodi, postoji sumnja da se preko puta izbornog mesta, ne dalje od 50 metara, sprovodi bugarski voz, te da se kod osoba u objektu nalazi paralelni birački spisak, a da u taj prostor, neposredno pre odlaska na biračko mesto, ulaze i izlaze glasači iz Makrešana.

Posmatrači sumnjaju da građani primaju novčanu naknadu za glasanje ili dobijaju već popunjen glasački listić koji unose na biračko mesto, te da se više birača nakon glasanja vraća u istu prostoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari