Marinika Tepić: Bojkot ne može da ne uspe

Potpredsednica Stranke slobode i pravde za Danas o bojkotu, Novostima, opoziciji

Ostavite komentar


  1. Maro,Maro,obzirom da je paradjz pun korenja bojkotuj proizvođača i dobavljače pa ga nemoj jesti.Čuo sam i da jogurt ne valja pa bi bilo dobro da ni njega ne piješ, bojkotuj proizvođače jogurta,a može i mleka.Auto put je napravio SNSi Vučić,pardon oni ga završiše pa bi bilo dobro da te puteve bojkotuješ i ne voziš se njima,ako već nešto bojkotuješ.Ženo luda,pa kakvi ste vi bili dok ste bili na vlasti.Menjaš partije i grupe kao gaće,samo onanišeš,puna si ko brod a buniš se,alo bre idi kući rađaj decu,čuvaj muža,kuvaj,peri,peglaj, to je pametnije nego da ovako landaraš,lupetaš i tražiš nešto što si odavno,svojom krivicom izgubila.Nema dušo više,puj,puj…

    1. Dok je ovakvih Bota, jedino BOJKOT preostaje kao sredstvo onima koji nisu bote.

    2. Ma,njih su interesovale tri stvari a ne izborni zakon,koji su oni doneli i učestvovali na svim izborima,dok “klupko“ nije počelo da se odmotava.Dakle REM,RTS I ZATAŠKAVANJE KAKO SE “ZARADJIVALE“ PARE.Drugo ih nije zanimalo.Kad je najavljena istraga o RTS-u,od tog trenutka je na scenu stupio bojkot,a ne vide da njih svake subote bojkotuju gradjani.

    3. @Bota
      Retki su komentari koji mogu sazeti sustinu trenutne situacije u Srbije.
      Ja vam zahvaljujem I cestitam u isto vreme.
      Vi ste pokazli koliko su clanovi vase stranke vulgarni I primitivni,zaslepljeni mrznjom,hendikepirani neznanjem kojim se u isto vreme dice i ponose.
      A mama nek ti cuva muza,kuva,pere,pegla al ne daj Boze da radja ,verovatno bi bili slicni tebi.
      Svi mi jednog dana moramo da se suocimo sa rezultatima svojih postupaka.
      Seti se toga kad legnes u krevet Boto.

  2. Samo da vas pitam posto ste ucestvovali na prethodnim izborima da li ste i vi bili saučesnik Vučićevog režima posto ste mu tako dali legitimitet? Takodje, dok ovako kaskate za onim sto gradjani vec uveliko cine pametno bojkotujuci i vlast i opoziciju, sve dok ne budete razumeli poruku koju vam saljemo nece biti promena. Da vam pomognem: trebaju novi ljudi da vode promene, sa jakim i postenim biografijama. A ako to ne moze, Vojvodina se mora spremiti za definitivni Voxit, jer izgleda da sa Beogradom nema ‘leba, to smo shvatili.

    1. Vaše ime je čudno,prvi put čujem za takvo,krijete se iza gluposti,dalje,pa naravno da sam glasao,a kome sam dao glas je moja stvar.Nemojte zaboraviti da je DS bila na vlasti dva puta,pa Tadić pretsednik,pa …to me ne pitate,da tada sam davao legitimitet tim ljudima.Nisu ispunili očekivanja ni moja ni Srbije i dobiše nogu.Legitimitet Vučiću opet po izbornim pravilima dade ova Srbija i šta sad hoćete.Ovi sada na čelu sa Vučićem rade,prave…i to vam smeta,autokrata,ludak,…ma nije nego,a kod Tadića je bilo bolje.Smeta Vučić jer je dobio podršku Rusije i Kine pa može da odbrusi svima koji nas pokušavaju zgaziti,za sada toliko a za u buduće,pa videćemo.

      1. Moj komentar nije odgovor na vas komentar, vec je slucajno ispod vaseg. Bolje pogledajte. Inace, apsurd br 2 je da meni zamerate na imenu, a vi ste inace Bota imenom i prezimenom, sta li?

  3. nije ona za politiku,..povrsno i nelogicno razmisljanje,..kako je zivela pre tih sedam godina ?

  4. slazem se – bojkot ne moze da ne uspe – opozicija u zaborav a vucic pada sa vlasti

  5. Gospođu Mariniku Tepić je trebalo pitati, a zašto u »Sporazumu sa narodom« nigde ne piše ono što je PRVI od 42 zahteva za slobodne izbore učesnika protesta »1 od 5 miliona«. A u tom prvom zahtevu piše, citiram: »Obavezuje se predsednik Republike da poštuje Ustav RS, prema kome izražava državno jedinstvo, i ne učestvuje u izbornoj kampanji na strani bilo koje izborne liste«. Inače, na to predsednika Republike obavezuju ne samo čl. 111 Ustava Republike Srbije već i čl. 1 Zakona o predsedniku Republike u kojima piše od slova do slova isto, citiram: »Predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije.«. Imajući u vidu da su »Sporazum sa narodom« pisale političke stranke okupljene u Savezu za Srbiju – SzS ne treba da čudi zašto takvog zahteva u tom sporazumu nema. Naime, »glavne« političke stranke okupljene u SzS su »derivati« nekadašnje Demokratske stranke – DS čiji je predsednik bio Boris Tadić. I Boris Tadić je istovremeno bio i predsednik DS i predsednik Republike Srbije i tada nikome nije »smetalo« da predsednik Republike »pozajmi« svoje ime DS za parlamentarne izbore; 2007 – »Demokratska stranka – Boris Tadić«, 2008 – »Za evropsku Srbiju – Boris Tadić« i 2012 – »Izbor za bolji život – Boris Tadić« i time naravno učestvuje u predizbornoj kampanji na strani DS. Imajući u vidu napred napisano, više je nego očigledno, da potpisnike »Sporazuma sa narodom« koji nisu članovi SzS i nisu »derivati« nekadašnje DS ništa ne obavezuje na bojkot izbora, naravno ako njihov prvi zahtev bude poštovanje čl. 111 Ustava Rs i čl. 1 Zakona o predsedniku Republike.

    1. I Tadić kada je bio isto pisalo on učestvovao a tada vam nije pisalo.A i slabo tumačiš ustav.Nigde u svetu nije zabranjena funkcionera ka kampanja pa ni kod nas.Inače je to pitanje bilo pred ustavnim sudom i odgovor je bio da je u skladu sa ustavom

  6. Ja sve citam bojkot nece da uspe, izgleda da slutim… Realno bojkoto nece uspeti, jer je rec o politickim strankama koje nemaju toliku politicku snagu da zbog njih ne izadje vise od polovine upisanih biraca.

  7. BOJKOT je danas najveći patriotski čin i obaveza svakoga ko misli dobro Srbiji .

    1. Bojkot je jedino resenje.Do sada je bilo sjasi Kurta da uzjase Murta.Svako ko ne bojkotuje izbore zeli fotelju I 4 godine da jede u restoranu.putuje po svetu I zgrce pare.
      Tako da samo bojkot spasava Srbiju.

  8. Kome je dobro neka izađe na izbore i glasa. Kome nije neka bojkotuje i kraj priče. Pa da vidimo koliko će da izađe. Ovo je u stvari referendum: ZA i PROTIV Vučića.

  9. Bojkot i samo bojkot! Ko izadje na izbore u režiji AV neće preći cenzus jer opoziciono nastrojeni gradjana neće glasati za lažnu opoziciju. Ne bi se AV upinjao da spreči bojkot da mu je svejedno. Zašto ići na izbore kad će AV što kaže Jovo Bakić pasti na uličnim protestima.

    1. Vucic nece pasti na ulicnim izborima, jer je za takve padove potrebna sofisticirana podrska znacajnih centara moci. Samo tako se izvode ulicne revolucije, uz saveznike sa strane. Ova opozicija nema takve saveznike te je stoga irelevantno da li ce bojkotivati ili ne, nista se bitno ne menja. Moraju raditi dvosmerno, prema adresama u evropskoj politici i sa ljudima na terenu. Ne rade ni jedno ni drugo, ne umeju. Zato se Vucic ne boji pa sta god opozicionari, kojima jedva da se imena znaju, naklapali. Ovakav pristup ce da obezbedi Vucicu dugu i suverenu vladavinu.

  10. Opoziciona oštrica gradjana koji su protiv režima se umanjuje po principu „glasao sam ali nista ne mogu da promenim jer sam u manjini“. Naravno da smo u manjini na nameštenim izborima. Ako bi bojkotovali izbore gradjani bi se naelektrisali besom jer očito vlada neko ko nema izborni legitimitet i eto pada Vučića zbog protesta naravno. Da li iko stvarno misli da će Vučić izgubiti vlast na ovakvim izborima koje nam servira na svake 2 godine.

  11. Bojkot ce uspeti jer se narodu zgadila politika. Sto se tice Vucica ukoliko ne prizna Kosovo zavrsio je karijeru na Zapadu. Ukoliko pokusa da prizna Kosovo zavrsio je karijeru ovde i u Rusiji. U svakom slucaju je zavrsio karijeru i vanredni izbori bice odrzani zajedno sa predsednickim 2022.

  12. Bio sam kolumnista u Skoplju za novine na makedonskom, albanskom, ebgleskom i srpskom jeziku.
    Tako su evropski i američki predstavnici ubeđivali opoziciju u Makedoniji da se vrati u Sobranje. No, oni su bili uporni. Verovotano nije bilo mnogo onih koji su živeli od poslaničke plate i jeftine kvalitetne hrane u skupštinskom restoranu, te su produžili sa bojkotom. Mada nije za upoređenje sadašnji sastav Skupštine u Beogradu i tadašnjeg prisitojnog sastava Sobranja. Naravno, i zbog pisustva pristojnih albanskih poslanika.
    U takvom miljeo vrhovni vladar Makedonije postao je predsednik Vlade – Nikola Gruveski, za razliku od Vučića, momak dobrog vaspitanja, solidnog znanja, bio je i broker u NJujorku, osim što je upražnjavao boks i glumu u mladim godinama. No kako ono kažu: vlqst kvari čoveka, aposlutna apsolutno.
    Za razlku od glupiranja Vučića u svim njegovim televizijma, koje narod plaća, lupeta gluposti, kao i u mnogobrojnim šarenim novinama, u Makedonji su uređivali nekada ozbiljni novinari, a Grujo je redovno dolazio u Studo TV Sitel gde bi ga ugostio urednik Srbin, Dragan Pavlović – Latas, pa bi seli za stolom i pričali svoje priče o događajima u državi. Gruevski je uredio da bude izabran Predsedcnik države po njegovoj želju, za koga nisu glasali Albanci, a koji je bio ugledni profesor na Pravnom fakuluert. A za koga znate da se predao službovanju Pemijeru Vlade, čak i onda kada je taj pao sa vlasti, Prededika države je nosila mentalna inercuija.
    Gruevski je za šefa DB postavio svog brata od ujaka, a ovaj uzeo za pomoćnika svog mlađeg brata. Prošle su par godine, oni se raspištoljili dok je samo jedna televizija imla istinite vesti jer je bila vlanik Kompanija koja je uvozila enegrenete, te nije mnogo marila na pridike Gruevskog.
    No, braća su se razmazila te su došli na ideju da kupe od Iraela, čitaj Mosada, moćnu opremu za prisluškivanje svakog koji im je bio u spisku nepoželjnih. Prošle su par godina kada su se predstavnici SAD i Britanije dogovorili da btitanska služba donese mobilnu opremu za prisluškivanje i snimalii razgovore Prislukivača Gruevskog. Obezbedli su čoveka u DB da snimke ubaci u javnost kada je počela neviđena komediografija, a u režiji grupe koja se inaće bavila svojom produkcijom skečeva vrlo duhovite, rekao bih najduhovitije sadržine. Upravo sam sačuvao neke u arahivi koji su emtovani na Yutube.
    Znači, isti oni koji su ubeđivali opoziciju da se drža Parlamenta pomoglili su da se razotkrije tragikomdeja u režiji premijera Gruevskog. Posledice znate. Nažalos za Vučića i Srbiju posldedice u Srbiji će biti više tragična, a manje komične.

  13. Dosta je vladao, 8 god. Vlast mora biti smenjiva. U Americi 2 mandata i kraj, valjao ili ne.

    1. U Americi da, ali na ovim prostorima diktatori vladaju i po trideset godina (primer zemlje u okruženju). Da smo mi normalna zemlja izbora nebi bilo svake dve godine. Pošto nismo, onda izvolite svake dve godine na birališta. Ovaj put BOJKOT.

  14. Bojkot svakako. Tako će režim ostati ogoljen i Evropa će dobiti prvu državu gde vlada diktatura i to njenom krivicom. To žulja EU parlamentarce, s jedne strane jedino AV može da im isporuči nezavisno Kosovo a s druge strane, zato moraju da tolerišu dikaturu što im dugoročno gledano samo može naštetiti.
    Amerika se već izjasnila, opozicija mora na izbore jer im treba legitimna skupština koja će aminovati ono što je poslušni Vučić obećao da će da uradi.
    A kako će to uspeti, pa evo danas je izašao predlog iz EU da se formira prelazna vlada 6 meseci pred izbore. Na taj način opozicija će dobiti priliku da postane vidljiva ali to joj neće pomoći na izborima, AV sigurno dobija a zatim ostvaruje obećano Zapadu.
    On je svestan da mu kraj svakako dolazi, ko god potpiše Kosovo taj ostaje obeležen u istoriji našega naroda kao najveći izdajnik. Zato gleda kako to da izbegne i nije isključeno da će nakon prvih nemira uvesti vanredno stanje i pokušati silom da ukroti narod.
    Njegov pad je sada već vrlo izvestan, kada kreneš niz led možeš samo da padneš, nema sile koja te može spasiti.

  15. Ponizenje, nepravda, kradja, zlo…. bojkot zbog svega toga. Ja bih krenuo od ponizenja i nepravde. Evo npr. otisao sam u penziju sa 65 godina i 39.g radnog staza i penzija mi je 40.000 din. Da li je nepravda da ako neko sa 17 g osvoji medalju u tekvondu ili karateu i dobije penziju od 160.000 din od 40.g.? Ako to nije nepravda izlazim na izbore!!

  16. 1. Nisam član nijedne partije, nisam ničiji bot i pristalica…
    2. SNS nije pobedio na izborima već je DS izgubio…
    3. Ista lica su u na vlasti i okolo vlasti (koalicije i slične tvorevine) od raspada Jugoslavije…zadnjih 30 godina…DOKLE VIŠE??!!!! Dosta je i KURTE i MURTE!!!
    4. Molim SVA lica pod tačkom 3 da se SKLONE i odu negde, bilo gde…ZAUVEK!
    5. Ja neću glasati, prestao sam sa subotnjim šetnjama…ne mogu više, izgubio sam nadu…
    6. Penzioner sam i mislio sam da nemam više snage za radikalne promene…ali… Zbogom Srbijo, odoh…deca zovu!

  17. Neću izaći na glasanje iz samo jednog razloga – nema niko pošten za koga bih glasao.

  18. Kako bismo definisali „uspeh“ ili „neuspeh“ bojkota?

    * Da li bi to bila mala izlaznost? Izlaznost na izborima (nažalost) nije nikad bila velika u Srbiji i ne dobacuje ni 60%. Beli listići ionako ne izlaze na izbore. Pošto za razliku od toga SNS-ovi glasači vrlo disciplonovano i masovno izlaze na glasanje, može se očekivati da će i ovog puta biti tako. Vučićev problem je što je njihov broj manje više konstantan od kad je na vlasti (a i sam je nedavno govorio o izvesnom „osipanju“). Zato mislim da se može očekivati veliki pritisak i zastrašivanje ljudi da uopšte izađu na glasanje. (Ja NEĆU izaći!) U takvoj situaciji, mislim da se sigurno može očekivati izlaznost od barem 40-45%.
    Šta bi ta cifra pokazala? Upeh ili neuspeh bojkota? Ja ne znam, ali znam sigurno da će to samo još više produbiti već ogromne podele među ljudima i još malo nas priblžilo neizbežnoj konačnoj srpsko-srpskoj šorki u Srbiji!

    * Da li bi uspeh bjkota bio pad Vučića posle gubitka legitmiteta na izborima? To se naravno neće desiti i bojkot, ma koliko bio (ne)uspešan, NEĆE srušiti Vučića. Ali biće prvi (i neophodan) korak ka tom cilju!
    Vučićev pad neće biti rezultat jedne akcije ili događaja, nego proces koji će trajati izvesno vreme. Zašto? Zato što Vučić nije došao na vlast nelegalnim putem, nego je vlast uzurpirao POSLE toga jer mu je je uspelo da ubedi preveliki broj ljudi da je to dobro za njih. Trebaće vremena da oni promene mišljenje!

  19. S obzirom da 50%birača već godinama bojkotuje izbore, ako im se pridruži i opozicija uspeh jeste zagarantovan, ali samo uspeh bojkota, jer je i opozicija težak promašaj.

  20. Ugovor sa narodom je potpisalo navodno 200 000 građana. Tolika vam je podrška. Predlažem vam da se uozbiljite. Za početak pročitajte jučerašnlj članak gospodina Aleksandra Diklića, možda nešto i shvatite.

  21. Dodsta mi je ovakvi se….a. Izbori gde nema opzicije i gde je izlaznos manja od 50 % su ne vazeci. Evropi ovo ne odgovara jer po svaku cenu zele da Vucic ostane na vlasti. Samo su se gadno prevarili jer isti kad oseti da gubi tle pod nogama pobeci ce on u Rusiji ili Kinu. Pun nase love zajedno sa bratom. Opzicija ako izadje na izbore ubila je Srbiju. I ono sto vredi pobecice

  22. Gospodjo Tepic , previse letite visoko , tako da vasa zamisao da je bojkot jedino resenje propada.

  23. Nije mi jasno sta ce postici bojkotom..jedino da ptikriju svoju nesposobnost..pa im to alibi pred narodom

  24. Kakvi bojkoti? Treba uzjahati konje na ulazu u skupštinu,i isterati Vučićevu bandu iz RTS za navek.Neka nam Rumunija pokaže primer !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.