Marinika Tepić pozvala dijasporu da glasa: Egzodus je veći u miru nego u ratu

Ostavite komentar


  1. Ne pada nam napamet da glasamo u srpskom konzulatu – kontrole glasackih listica nema, i nase zaokruzivanje liste „Srbija protiv nasilja“ vrlo lako moze da se pretvori (i do sada se uvek pretvarao) u glas za SNS a da mi nikako ne mozemo da uticemo na to. Da je Srbija normalna zemlja ovaj poziv na izbore bismo svakako sledili, ali posto nije – ne zelimo da na ovaj nacin dajemo legitimitet SNSu da nastavi da vlada. Sapienti sat.

  2. Da li je sigurna da želi da uputi ovakvu poruku, pošto je dijaspora na prošlim izborima glasala masovno za Vučića. Što nekako ruši sliku da je narod pobegao od Vučića. A kada smo o egzodusu koji je veći u miru nego u ratu, kako komentariše rekordno bežanje Hrvata iz Hrvatske, Albanaca iz Albanije i sa Kosmeta, Bošnjaka iz Federacije, Bugara iz Bugarske, Rumuna iz Rumunije. Svi u većim brojevima i procentualno i u apsolutnim brojkama veće nego u Srbiji. Jel i za to kriv SNS i Vučić?

  3. Bio sam juce u Konsulate u Stutgartu da se prijavim za glasanje. Konzulat prazan, osoblje ljubazno a na moje pitanje da li se nasi gradjani prijavljuju za glasanje ,sluzbenik ogovara odrecno. Pitam ja vas Marinika, imate li vi ljude koji ce to da kontrolisu,da budu clanovi komisija….Meni nije problem, kolima sam tamo za 10 minuta a da neko dodje iz Frajburga ili Manhajma, ne verujem. Ljudi moraju prvo da dodju preko nedelje kad radi Konzulat da se prijave a onda jos jednom da bi glasali.Ako opozicija nema svoje predstavnike nego oni broje, da se onda ni ja ne cimam

  4. Dzaba ih zoves. Dijaspora ogromnim delom nece da glasa normalnu EU opoziciju nego cetnicku opoziciju, DSS, Dveri, Zavetnike i ostale nacionaliste. Dijaspora mrzi zapad vise od ovih koji su ostali u Srbiji. Neverovatno i licemerno ali istinito.

  5. @ subbura
    U dijaspori nema nikakve kontrole izbora pa su i rezultati po očekivanju.
    Masovnog egzodusa iz Rumunije nema, kao ni iz Hrvatske ili Slovenije. To je propaganda. Egzodus je problem nepostojanja vladavine prava i mafije koja vlada ekonomijom i državom, kao u Srbiji i Bugarskoj.

  6. Poštovana gospodjo Tepić, istina je da je „Egzodus veći u miru nego u ratu“.
    Medjutim, nije samo to problem, poslije drugog rata „ubijanje u miru je bilo veće nego u ratu“.
    A Vi se toga još nikada niste dotakla. Tako, ništa od veselja…

  7. Па, нико нормалан неће ни помислити да вама, згубиданима, да глас! Свашта!

  8. @Danka
    I Mirka, Milena, Maja, Kristina, Merima, Milica, Natasa, Ana, Biljana, Tanja, Ivana, Marijana, Svetlana, Gordana, Mirjana, … su istog mišljenja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.