Marton (LSV): Preobučeni radikali nas ponovo vode u izolaciju 1Aleksandar Marton Foto: LSV

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton oštro je danas kritikovao Vladu Srbije zbog potpisivanja sporazuma ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije o planu konsultacija i ocenio da Srbiju „preobučeni radikali ponovo vode u izolaciju“.

Marton je u saopštenju pozvao Vladu Srbije da poništi „skandalozni plan konsultacija“ sa Rusijom, koji je potpisan za naredne dve godine.

„Srbija se navedenim planom stavila direktno pod kontrolu Vladimira Putina koji nastavlja svoju zločinačku akciju u Ukrajini i najdirektnije preti ne samo svetskom miru, već i opstanku naše planete. U ratu u kome su sve miroljubive i demokratske države na jednoj strani, na strani Ukrajine kao žrtve agresije, naprednjačka Srbija je odabrala da bude na pogrešnoj strani istorije, skupa sa zločinačkim režimima u Kremlju, Damasku, Pjongjangu, Teheranu i Minsku“, rekao je Marton.

Ocenio je da će cena koju će građani Srbije narednih meseci i godina plaćati zbog „neodgovorne, populističke i proputinovske“ politike Aleksandra Vučića i njegovog režima biti „razorna i veoma visoka“.

„Pozivamo vlast da hitno uskladi spoljnu i bezbednosnu politiku sa EU i uvede sankcije Rusiji, kao i da se u međunarodnim organizacijama svrsta uz demokratske države. Cena inaćenja sa čitavim civilizovanim svetom neće biti samo merena predstojećom izolacijom Srbije, već i opadanjem kvaliteta života svakog našeg građanina“, poručio je Marton.

Dodao je da Srbija nema vremena i kapaciteta da prolazi još jednu etapu međunarodne izolacije samo zbog neodgovorne i štetočinske rusofilije preobučenih radikala na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari