Matija Bećković: Srbija kao da još žali za doživotnim predsednikom

Ostavite komentar


  1. možda je usprkos jeziku to i bio jedan narod, ukrajinski i ruski, ali nakon ove besmislene agresije na suverenu državu – nikad više, ljudi iz principa u ukrajini više ne govore ruski

  2. On bolje zna od samih Ukrajinaca ko su oni i kako se osećaju. Mislim da će svet postati bolje mesto kada sa scene nestanu bajdeni, putini, bećkovići…sve te starudije sa svojim okoštalim doživljajem sveta i života.

  3. Ponosim se tobom Matija.
    Bice sta ce biti, ali dobro biti nece.
    Izgubila je Srbija 45. i i dalje gubi, nadam se ne i do trenutka kada bi smo izgubili sebe potpuno. Nade ime ali u ovom narodu se najbolje, najbrze i najdublje primi prvo sve ono sto me valja.

  4. Srbija je izgubila 1903. demokratski kurs i otišla na despotski istok. Vreme autokrata se od tada nastavlja u različitim oblicima, a traje i danas.

  5. Sjajan je Matija. Sta li bi rekao kada bi se isti principi primjenjivali na sve silne etnicke grupe koje zive na „svojoj zemlji“ unutar Rusije. Pa da i oni imaju pravo da ne budu Rusi i da odnesu sa sobom sto je njihovo…. Ne bi ni pola Rusije ostalo

  6. Srbija pod hitno u EU i NATO i sto dalje od Rusije. Onda moze kraljevina Srbija.

  7. Samo jedno pitanje velikom Bećkoviću, da li je Putin „njegova-nasa“ Rusija ?

  8. Miodrag@ eto nažalost ta starudija /pravi/ izraz se uvek pita, da ima obraza Bećković bi rekao pitajte mladjeg ja sam svoje odsvirao

  9. Iznenadjen je da Danas ovo pusti. Vi dte obično na liniji Kominterne i Nato. Čudna kombinacija.

  10. Jedni sto se slazem da sto pre treba uvesti kraljevinu i icu sa evropskim monarhijama poput Svedske, Norveske, Danske, Holandije, Lukeburga……to jedino moze spasti Srbiju a sto dalje od KGB Rusije.

  11. Hteo bih samo da cujem odgovor na jedno pitanje. Moze li kultura i obrazovanje bez sredstava koje moze stvoriti samo privreda. Ako sve stane neminovno ce nestati sredstava za nauku, kulturu, obrazovanje kao i za sve prinadleznosti i apanaze svim clanovima Akademije.Ako postovani nije ni jedan dan radio u sferi proizvodnje neka se raspita kod ekonomista, poljoprivrednika ili sefa nabavke u bilo kojoj proizvodjackoj firmi sta sve treba da se obezbedi da bi proizvod bio u prodaji.Sta sve treba da se uveze da bi se nesto proizvelo i koliko truda i znanja treba da se to izveze , naplati i obezbedi novi ciklus proizvodnje. Usput treba izdvojiti za zdravstvo, radnike i akademike.Voleo bih da odgovori da li ovaj narod moze fizicki da pezivi raskid sa Evropom i oslanjanje na prijatele koji nas urnisu kintinuirano od 1903.

  12. veliki majstor reči,
    mali političar,
    velika zbrka u glavi,
    ali ipak ja gutam njegove reči,
    čak i kad nisu meni bliske.

  13. Po Matiji ispada da je u redu klati ukrainsku djecu zato što su se roditelji te djece usudili reći da Rusi i Ukrainci nisu jedan narod .

  14. Hoće li ikad u štampi Srbije dati neku izjavu čovek Srbin rođen u Srbiji ,toliko.

  15. @zambak
    Ovo je toliko glupo, jezuitski glupo, da covek izgubi zelju za odgovorom, nemam snage ni za prezir.

  16. Kao da je glasnogovornik Kremlja.
    Nastavak priče iz devedesetih na temu Srbija,Hrvatska,Krajina,BiH

  17. Kao da je glasnogovornik Kremlja.
    Nastavak priče iz devedesetih na
    temu Srbija,Hrvatska,Krajina,BiH,sa posebnim naglaskom na Crnu Goru.
    Neće mu se ostvariti želja da bude kraljev glasnogovornik makar stotinu godina živeo.
    I sreća što su Crnogorci izbegli tu bratsku ljubav iz Beograda,nažalost Ukrajinci nisu rusku.

  18. Bećkoviću Matija,rekoste vi svoje. Pripisujete „gulage i gole otoke“ Zapadu, a i deca znaju čiji su. Kažete „braća sloveni“. Pa i Avelj i Kain su bila braća. Na slobodu gledate iz neke svoje pespektive: sloboda je samo ako ti je Putin predsednik. Zabrinjava te svojim izjavama g-dine Bećkoviću.

  19. Kada bi Matija u
    znao ko je sve bi ovo imalo smisla. Da li je Srbin ili Crnogorac? Da li je komunista ili monarhista? Da li je književnik ili političar… Ali, izgleda da se i sam izgubio u svijim mislima i izjavama. Matija, preslušaj samog sebe.

  20. Nama u Srbiji ne treba ni veliki Putin u Rusiji, ni mali Putin u liku Vučića u Srbiji. Hoćemo zemlju sa slobodom govora, istinom u medijima, bez vlasti kojoj treba Belivuk i slični. I Putin i Vučić bi da vladaju doživotno. Vlast treba da je smenjiva dva mandata, 8 godina na vlasti i kraj. Ne trebaju nam ni diktatori, ni kraljevi, ni carevi, samo slobodni izbor i da se vlast menja.

  21. Uz dužno poštovanje prema delu gospodina Bećkovića, ovo o čemu sada govori je na nivou lupeta ja. Svakako sumnjam da bi na primer, matore prdonje u SANU, sa promenom naziva, dobile na integritet, moralu i obrazu. To je prosto ekipa na nivou Zagorke Dolovac, glume gljivu i na ovo uništavanje države sve vreme ćute. Mada su zabrinuti za Rusiju.
    Ne bih da napišem nešto uvredljivo a mota mi se po glavi.

  22. „Ni Hitler nije trazio od Srbije…“ bla, bla, bla… Mnogo je veliki intelektualac ovaj Matija… Ali zato Putin nema problema da salje svoje trupe na zapad… Sta li je to? Koja je to vrsta incesta? Degutantna analogija koja mu se obila o glavu…

  23. Sklonite nam ovog izlapelog dedu sa očiju, da ga ne gledamo. Taj kolaborator i ruski špijun već više od 30 godina truje ovu napaćenju zemlju, dok puni svoje džepove na nas račun, i živi kao bubreg u loju!

  24. Matija, Matija… Srbija i kraljevina… I onda i sada važi ona latinska: Što je primereno Jupiteru, nije primereno volu!
    Inače, Srbija je iz I sv. rata izašla opustošena, siromašna i bedna.. A kralj Aleksandar je za manje od deset godina postao vlasnik rudnika, pašnjaka, šuma, lovišta, vinograda, vila, Oplenca… A čak ni gajbice nije nosio…

  25. A za cim je zalila Nemacka kad je Merkelovu godinama izglasavala- za cim zali sad Francuska , posto si ti akademik pojasni nam malo to Matija.

  26. Matija je jedan od naših najvećih pesnika i zaslužuje titulu „oca nacije“
    Neka mu dragi Bog podari zdravlje i fug život. Treba on još Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 9

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.