Mekalister: Rusija u Srbiji sledi politiku destabilizacije

Ostavite komentar


  1. Naravno da "kuvamo" i to na osiromaseni uranijum po poslednjoj tehnologiji. Pa dade nam citav spisak zemalja koje eto hoce da prosire uticaj na balkanu i sve su "badass" naravno. Oni kad su bombardovali 1999 nisu to zbog uticaja nego da nas snabdeju osiromasenim uranom da imamo na sta da "kuvamo". Ni trupe koje su rasporedili u BiH, Makedoniji i AP Kosovo nisu tu zbog sirenja uticaja iako su oni "good guys" naravno. Ajd malo da oni nas puste da se "kuvamo" bez njihove pomoci. Oni imaju preca posla kao recimo Article 50 a mi neka propadnemo bez njihove pomoci jer kome su Englezi pomagali kukala mu majka. A ja ocekivao vece razumevanje od Engleza jer smo se i mi eto navodno uclanili u grupu "genocidnih" naroda a kada se o toj raboti radi njima niko ravan nije (Severna Amerika, Australia, delovi Azije i Afrike). I sve to u ime "civilizacije". Na mene najveci uticaj imaju bezobrazne izjave kojekakvih "zvanicnika" i to kontraproduktivno – to se u Srbiji zove INAT. Ajde sikter bre

  2. Bože kakav lažov.
    Pa samo pogledajmo istoriju. englezi su na ovim prostorima uvek spletkarili i zavadjali narode, izazivali krize, samo sa svojim sebičnim ciljem.
    Prvi svetski rat, drugi svetski rat mešetarili sa svim neprijateljima Jugoslavije, noviji ratovi uvek su bili upleteni. Sad čitam o ratu u Makedoniji, njihovi specijalci su obučavali albanske teroriste u Makedoniji.

  3. Lepo ti ocrni truli Zapad, koji je bombardovao Srbiju, ni jednog trenutka se ne zapitavši za razlog tog bombardovanja. A bilo je razloga za možda još ranije bombardovanje, koje bi zaustavilo ratne namere Slobodana Miloševića , o stvaranju tzv "Velike Srbije"i zločine koji će u tom ratovanju velikosrba sa svim drugim narodima EX YU. Iznosiš i svoju ocenu o pomoći engleza, kao jao onom kome su oni pomogli, a čovek iznosi egzaktne cifre koliko je EU do sada uložila u Srbiju i koliko planira da uloži ( što kao nepovratnu pomoć, što kao investicije.A gde je tu tvoja ljubljena Rusija i gde je njena pomoć, osim što preko vlasništva u NISu izvlači kapital iz Srbije. Zapitaj se na momenat zašto sve normalno uređene zemlje žele da imaju dobre odnose sa EU i Velikom Britanijom, a od Rusije beže "ko đavo od krsta"…

  4. Ma laze ovaj Englez ……da nam ne bi ““ brace Rusa, NATO bi nas bombardovao 1999-e ……

  5. Bez obzira sto je McAlister Nemac britanskog porekla, EU gubi uticaj na Balkanu sopstvenom krivicom. Mogherini prvo izjavi da EU nikad nece povuci priznanje Kosova a ono ustvari uopste ne postoji jer 5 zemalja EU ga nisu priznale. U Makedoniji savetuje predednika da da mandat zeljenom premijeru pa je izvisila jer joj je sastanak odbijen. U Srbiji je u Skupstini izvikana, u BIH niko od 3 clana Predsednistva ije hrteo da kaze bilo sta pa je sastanak propao. Ocigledno EU ima kadrovski problem kad postavlja dekretima nesposobne politicare koje nije izabrao narod. Brani Juzni tok a odobrava Severni II i tako u nedogled. Onda investira naravno Kina, Rusija, Turska i UAE. Sve svi znaju i nemocni su u EU!

  6. Sramno je sve ovo od Mekalistera, sta je vredna 1.5 Milijarde Eura za ona zla i matrijalnu stetu sto su nam naneli.Vucica pozvati na odgovornost za Briselski sporazum i klizeci pristup Natou bez pitanja naroda.
    Ja Vucicu ne verujem nista on je tako perfidan a naivni iprfiteri ga podrzavaju.Svima nama sa sa njim i posle njega lose pise tek onda cemo shvatiti gde nas je doveo?!

  7. Stevan Miskovic je ocigledno pristalica bombardovanja. Verovatno su nas bombardovali ZA NASE DOBRO. Pobacali osiromaseni uranijum ZA NASE DOBRO. Gadjali voz u Grdelickoj Klisuri ZA NASE DOBRO. Pobise sesnaest novinara RTSa ZA NASE DOBRO. Uveli sankcije srbiji ZA NASE DOBRO.Porusili fabrike,mostove, zgrade, radio tv repetitore ZA NASE DOBRO. Sto se tice VELIKE SRBIJE. Milosevic je bio naj veci Jugosloven medju Jugoslovenima. Ni Haski tribunal nije mogao da kaze da je bio nacionalista. Zato ta floskula ne pije vodu. I tebi su oprali mozak pricom o SRPSKOM HEGEMONIZMU.

  8. Blago nama,ako je ovo sto ste vi uradili stabilizacija!Vucic,Milo,Taci,Izetbegovic,HDZ,to su vazi piuni i cist "faktor stabilnosti"!?Na sve strane " ljubav"!Malo pred izbore jedni drugima pomazu oko drzavnih udara,atentata,nestabilnosti,a onda na tim PREVARAMA uzjasu drzavnu kasu i sirotinju!Ako su oni dobri,vodite ih u EK,neka vam pomognu da uredite EU!

  9. Naravno da nisam pristalica ni jedne vrste ratovanja, pa ni bombardovanja Srbije. Ali bih da te podsetim Vukovara, Dubrovnika, Šibenika, Sarajeva, vezivanja predstavnika mirovnih snaga UN za mostove, najvećeg zločina posle ll svetskog rata (genocida nad bošnjacima) u Srebrenici, zločini na Kosovu i pokušaj etničkog čišćenja proterivanjem i ubistvima albanaca sa Kosova. I to sve osuđujem, kao i što je učinila međunarodna zajednica, primenivši jedini efikasan model, za privođenje S. Miloševića pameti, a to je bilo bombardovanje, koje je moglo trajati mnogo kraće, da je bilo i malo zdravog razuma kod čoveka koji je je o svemu odlučivao u Srbiji, kod SM. Što se tiče (na žalost) poginulih radnika RTSa, oni su namerno žrtvovani, jer je NATO uvek dan ranije objavljivao koji će biti ciljevi. A Milošević najveći jugosloven, ta nemoj se šaliti. On je želeo Jugoslaviju po svom diktatu, što ostali narodi nisu hteli da prihvate i odcepili su se. Da li si se nekada zapitao zašto jedino u Srbiji nije održan referendum o osamostaljenju, dok je u svim republikama EX YU i Pokrajini Kosovo održan (uspešno). Dobili smo ssmostalnost tako što su svi pobegli od nas. Razmisli malo i u tim koordinatama, pa zaključi kome je ispran mozak…

Ostavite komentar


Politika

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore 10

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će se uključivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vućića u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja "ponovo voditi funkcionerska kampanja" uz zloupotrebu državnih resursa i medija i pozvao sve koji su se opredelili za učešće na izborima da odustanu od te odluke.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.