Melanšon: Odsustvo poštovanja prema srpskom narodu

Pokret "Nepokorena Francuska" potvrđuje prijateljstvo prema narodu Srbije, kaže naš sagovornik
Lider francuske levice za Danas o obeležavanju stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata u Parizu

Ostavite komentar


  1. Zaista cudno da se u Danas-u objavljuje ovakav tekst, navikli smo na razne besline, biserko, malicije, congradin i kisjuhase, razne „istoricare“, „filozofe“, „novinarke“ i „kolumniste i sociologe“. koji se prosto utrkuju ko ce jace da pljucne po Srbima i Srbij i da podrze svakoga ko na bilo koji nacin ponizi Srbiju ili ima suprotan interes. Ne uklapa se ovo u koncept, mora da je neka podmetacina u pitanju, BIA, KGB…

    1. Protiv ideja Žan-Lik Melanšona je desnica/autoritarna vlast celog sveta. Znaci vlast vecine EU (radovi u toku), UK, Rusija, Turska, Kina, Brazil, Srbija, Tramp kojem se za sad institucije drzave jos uvek odupiru … Ne razumem gde ste vi u toj globalnoj podeli sveta na radnike i njihove vlasnike i sta uopste radite na stranicama Danasa. Kakav je to poriv da mucite sebe? Zasto ne uzivate u vlasti i realnosti koja vam, ocigledno, odgovara? Pa nju ne uredjuju niti ce ikad Beslin, Biserko, Malici, Congradin, Žan-Lik Melanšon, Žan-Lik Godar, Žan-Klod van Dam… Samo se nemojte nervirati. Mir, spokoj, tihovanje…

      1. @Marina
        Kakav patetican pokusaj da se ispadne „pametna i duhovita“.. Moraces jos da vezbas.

    2. Za Danas ovo nije čudno, jer oni neselektivno objavljuju vesti. Ne objavljuju bljuvotine, kao što to čini Informer, pa vam se čini da je nedosledno. Nedosledno bi bilo samo kada bi Informer (i slični „mediji“) objavili bilo šta osim onog što je vama botovima,i vašem vođi milo. Uzgred, zbunjen sam što vam toliko dugo treba da nezavisne medije i građanstvo koje ne misli kao vi, počnete da zovete „NATO plaćenicima, izdajnicima i petokolonašima“… to je vaš stil, pa sam i ja u čudu, kao i vi.

      1. Daleko si ti od gradjanstva, na osnovu kapaciteta, dokle dobacujes i svemu drugom sta si pokazao u komentaru, mnogo si blizi tim vodjinim botovima. Neverovatno koliko ste isti.

  2. Dok je srpski predsednik nakon javnog izvinjenja francuskog ambasadora Frederika Mondolinija zbog protokola tokom svečanosti u Parizu poručio da će Srbija „veličanstveno dočekati“ predsednika Francuske Emanuela Makrona u Beogradu 6. i 7. decembra

    1. Izgleda da je proteklih godina mnogo sta rekao ali nije uradio. Osim obecanih fraza i formi. To da. Zato je i on i mi tu gde smo. I rasveta. I mrak svuda oko nje.

  3. Gospodine Melanson, ne treba da vas to cudi, jer u Srbiji ima dosta onih koji ne postuju srpski narod. Medju njima isticu se Canak, Ugljanin, Miskovic, Draskovic,…, pa i neki mediji , poput „Danas“, „Cenzolovka“ , „Pescanik“, …

    1. Stvarno? A Informer i sličan kupus „poštuje“ srpski narod… valjda tako što mu servira otpad i time podiže njegov intelekt? Vlast poštuje srpski narod? Tako što 90-tih razori zemlju, navuče nezabeleženu izolaciju, ratove, bombardovanje i slično, da bi u velikom povratku poslednjih godina, nastavila da ponižava sopstveni narod, smanjenjem standarda do beton lige, otimanjem penzija i svake perspektive za bolji život? I povrh svega, glumatanjem da se ide ka EU, ka boljem standardu i društvenom uređenju, a odavno smo prešli ivicu diktature? Hvala vam na tom vašem „poštovanju“… ja ipak biram ovo koje neguju „Danas“, „Cenzolovka“ i „Peščanik“!

  4. Gospodin Melason pravedan Francuz, patriota. Le Pen su isto prijatelji Srba i Srbije. Ima ih jos.
    Mladi i obrazovani Srbi u Francuskoj kao gospodin Kotarac
    treba da se ukljuce u politicke strukture Francuske kako bi pomogle matici. Ima ih. Mogu i trebaju. Srbi mobilisite se u politiku za dobrobit Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.