Merkel: Evropsko jedinstvo sa Balkanom

Ostavite komentar


  1. Malo je verovatno da će sve države koje pominje Merkelova zaista u neko dogledno vreme ući u EU. Za Srbiju bi bila katastrofa kada bi i Albanija i Kosmet i Srbija nekako istovremeno ušle u EU. Posle karantina koji može da traje maksimum 5 godina, svi državljani pomenute 3 države mogli bi bez ikakvih ograničenja da se sele iz jedne zemlje u drugu. Mogu da naslutim kakva bi invazija Albanaca i Šiptara krenula u pravcu Srbije! A naša država, kao danas Nemačka koja ne može da zaustivi ogromno doseljivanje Roma iz Rumunije i Bugarske ali i drugih državljana iz pomenute dve zemlje, tako ni Srbija ne bi mogla da zaustavi šiptarsko-albansku okupaciju dodatnih delova Srbije- posebno plodnih delova, zatim područja bogata vodom itd. Zahvaljujući njihovom ogromnom natalietu i pomenutoj „invaziji“ oni bi već za dvadesetak godina bili većinski stanovnici Srbije. Kada bi imali pametnu vladu, ona bi odmah obustavila pregovore o pristupu EU i totalno se okrenula BRIK državama -Braziliji, Rusiji, Indiji i Kini! Ali, tako bar izgleda, neko ili potplaćuje ili ucenjuje AV da on i dalje srlja u propast i uništenje Srbije -pristupom EU!

    1. kada si već zbrisao za Nemačku, a što te boli uvce ko će naseliti Srbiju? Nisi problematičan ti, lepo je što si se tamo uvalio, ali su nemcima problem građani Rumunije i Bugarske?! Šta si ti, a šta albanci, rumuni i bugari spram tebe?! Zbog čega je nekim ljudima teško da žive svoj život i puste druge da žive svoj život. Kada toliko brineš o našim rekama, a što ne organizuješ tamo odbranu naših reka od zla zvanog derivacione MHE? Treba li da strahujem više od albanaca ili da me brine ministarka koja smatra da trebamo sve reke uceviti? Ne prodaju albanci naše banje, nego naša država ne ulaže u banje i banjski turizam, koji je i te kako isplativ, nego sve više poklanja nego što prodaje…

    2. Vi posmateače,ja se ne krijen kada bilo sta komentarisem.mi Albanci smo autochtoni narod na svojim ognjstima,pa i cak do niša je nasa zemlja,a to sto vasi politicari kroz historiju zaslepijo sa lazima i mrznjon prem susedima oseticete tek posle .znate, i mi imamo zaljivu recenicu za srbe …npr Shka.eto mi nikada to ne pominjamo,za to sto nas roditelju nas uce ljubavim,a ne mrznjo.

      1. Sejdi vi imate istorijsko pravo do Niša a mi do Skadra i Drača. Ne brini, i mi smo fini i puni ljubavi i zato će negde da se sretnemo. Da popijemo kafu.

  2. Ja vol Frau Merkele. Samo na Balkanu postoji jedan mali problem. Mnogima je stomak u Evropi a srce na istoku. Retorika puna evrohvale a mole Boga da u nju nikad ne udju. Diktatorima nije vazno kako narod zivi, vec da mogu ne ograniceno da vladaju. Danas je Balkan pun tih, i takvih. Kad bi mogli da korupcijom i podmicivanjem udju u Evropu, davno bi bili svi tamo. AV zna da u Evropi nebi mogao da ima sve drzavne funkcije i ne polaze racune nikome.

    1. Ја нисам приметио да неко у ЕУ има проблем или било какву примедбу на неуставно и антидемократско понашање А. Вучића. Заправо, имам утисак да га снажно подржавају, тако да ми није јасно одакле ви црпите ваше убеђење.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.