Milan Nikolić: DS je još lider, drugi su u još gorem stanju

*Jovo Bakić: Demokratska stranka je mrtva, ali to stranačkim borcima još nije javljeno
Da li će demokrate zadržati ulogu stožera proevropske opozicije

Ostavite komentar


  1. Potrebno je dosta promeniti u politickom programu DS-a,dovesti nove obrazovane i strucne ljude da bi se sacuvali kao jaka opozicija.Ovako uopste nisu konkurentni.

  2. I bez politickih analiticara jasno se vide nesuglasice u DS-u, jos uvek nemaju svog zajednickog kandidata..

  3. Sociolog Jovo Bakic i politicki analiticar Milan Nikolic "osuse drvlje i kamenje" pre svega po DS-u /DS je mrtav, kaze Jovo Bakic/ a da ni jednom recju ne pomenuse izvestaj sa poslednjih parlamentarnih izbora kada je opozicija bila nevidljiva u medijima ili brutalno napadanao /kao i sada/. Osim Danas-a. Vremena i NIN-a, ostali mediji su zatvoreni za DS. Koja je to "nova politika i program" za koju AV i SNS dobijaju vise od 1,8 miliona glasova? Lazi i prevare, pljacka penzionera, vojske, policije, cinovnika… Rezultat AV i SNS, od 2012. g. do danas je zaduena Srbija jos 10 milijardi evra, Srbija po mnogim parametrima na dnu, svi koji mogu beze u "beli svet", zamajavanje Kosovom i "poglavljima", a Evrope nema ni u ekonomiji, ni u obrazovanju, ni u pravosudju…Dragi nasi analiticari, i kada je DS bila najslabija /a to nije sada/ bila je bolja nego bivsi radikali i devedesetih i danas kada se SAMO drugacije zovu. Zasto ste ljuti na DS? Koliko god da su pogresili /moguce je popraviti/ to je manje od onoga sto su nam Vucic, Dacic, Nikolic… uradili DEVEDESETIH /mrtvi i ratovi u kojima Srbija "nije ucestvovala" je nepopravljivo/.To je istina.

  4. Zašto su oni proevropska opozicija kada je i vlast proevropska?
    Zato i ne mogu da uspeju jer su se zaglaviji u 90-im i misle da je Vučić isti ko Milošević da je protiv zapada a da su oni za zapad. To svakome ko nije slep je jasno i dok ne ponude neku pravu alternativu vrteće se u vrh glave oko cenzusa

  5. DS još uvek vode stari ljudi, sa starim idejama, sa starim načinom rezonovanja. Dokle god je tako, DS nema šta da traži na bilo kakvim izborima. A da bi se nešto promenilo, moraju raskrstiti sa tim starim ljudima, pružiti priliku nekim novim klincima i zauvek raskrstiti sa sujetom. Što je potpuno nemoguće za sadašnje ustrojstvo DSa.

  6. stručnjaci, poput bakića i nikolića, koji zlurado napadaju ds, nudeći se režimu, zaboravljaju da je najveći problem u srbiji nedostatak demokratskog potencijala. i ono malo tog potencijala režim sistematski uništava, cenzurom medija, napadom na nevladine organizacije itd. možete mrzeti ds, ali to je jedina šansa demokratije u srbiji.

  7. Dobro,i ovde cu pokusati da budem "nezniji" !! Uvek se slazem sa svakim komentarom koji napise "svetlanast.",ali ovoga puta moram da dodam nesto !! Postovana,nemojmo zaboraviti sta je (po meni) naj veca greska bote i DS ! Kohabitacija,prvo sa kostunjavim a posle sa "kofercetom" !!Svako ko je duuuuugoooo u politici,je znao da tako nesto nece izaci na dobro ! I tako je i bilo ! Ono sto se (da bude gore) "izrodilo" iz tih neprincipijelnih kohabitacija,je SNS u turbo-radikalskoj varijanti ! I sta ces gore ??????

  8. Stanje u opoziciji je kao posle cunamija, a za izbore zna se pobednik, kandidat naprednjaka iza kojeg stanu SNS i Vučić, biračko telo je jasno definisano sa apsolutnom većinom na strani Vučića.

  9. Sagovornici su tu sa jasnim ciljem, političkim, ako nema Vučića pobediće Šešelj, a to je podmetačina, bilo koji, bilo koji kandidat naprednjaka pobediče na predsedničkim izbrima, ne mora biti Vučić.

  10. Sam naslov sugeriše čitaocu da je u opoziciji vrlo loše, kaže se-DS je još lider, drugi su u još gorem stanju-to praktično značli da je DS u lošem stanju a da su drugi u gorem ili lošijem.

  11. Šta ste hteli sa ovim tekstom? Da pokažete da u Srbiji nema nikakve alternative, nema šanse ni za šta drugo. Još samo fali – Vučiću genije! Ovo me podseti na ono istraživanje javnog menjenja pred izbore 2014. kada ste tvrdili da DS neće preći cenzus.
    Niti želim da hvalim DS ili DJB, ali prostor koji se daje drugačijem mišljenju sveden je uz Danas, na koliko još štampanih i elektronskih medija (svaka čast N1). I nije pitanje samo šta su neki uradili ili nisu dok su bili na vlasti. Stvar je u prisvajanju 5. oktobra. Taj dan nije pobedio DOS, već narod, ma moliko to zvučalo kao fraza, naročito kad se upotrebljava ta reč ““narod““.

Ostavite komentar


Politika

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika 10

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika

Iako je najavljivana za kraj februara, sredinu marta, pa za početak aprila, novu vladu, Srbija će dobiti tek za prvomsjake praznike, i to nekoliko dana pre isteka zakonskog roka za formiranje izvršne vlsti. Sagovornici Danasa ocenjuju da su razlozi za ovakvo prolongiranje kontituisanja vlade višestruki, da to govori o nestabilnosti u zemlji, da postoji ogromno neslaganje unutar Srpske napredne stranke, ali i da je najvažnije to što Aleksandar Vučić uživa u tome da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana, uprkos tome što se još 17 decembra znalo da SNS ima većinu za formiranje vlade.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.