Milan St. Protić: Situacija u Srbiji asocira na rane devedesete

Ostavite komentar


    1. Gospodin Protić prenebregava činjenicu da su „gospodari vlasti“, posle 8. Sednice CKSKS aminovali prevaru o formiranju višestranačju u Srbiji. Tada su „šinjeldžije“ izrodila partije i pokrete, odrredili im lidere, dali infrastrukturu, novac, kadrove i prevarili gradjane. Ta prevara traje I dan danas, jer da nije tako, Srbija bi davno promenila politički i ekonomski sistem.
      Protić je deo te igre i dužan je da o tome javno progovori, onako kako je to i Vuk Drašković skoro rekao.
      Bez tog saznanja u gradjanstvu nema promena u Srbiji.

      1. Gospodo realno gledano gore pomenutu Drašković i Protuć su učesnuci prošlih pilutičkuh dešavanja u Srbiji.Ja nevidim šta su to oni ugradili u temelje takozvane demokratske Srbije .Jedni i drugi su davali i što im nije traženo da bi se dodvorili a ništa za uzvrat nisu dobili pa ih je Srpski narod osdio ,a jedino je sud naroda bitan,da nisu prešli cenzus na više zadnjih izbora.

    2. Pa, za demokrate tipa gospodina Protića, ovo jeste diktatura. Diktatura koju je izglasalo „samo“ 65% gradjana izašlih na izbore. Zaista nema smisla?! Mene, da budem iskren, ove godine, sve više i više, podsećsaju na 2000-te, kada su najviše funkcije u Srbiji zauzeli uličari i beskarakterne kreature, veoma sumnjivih moralnih kvaliteta. Podsećaju me na vreme kada je svako mogao da bude ambasador pa čak i gospodin Protić. Doduše, postoji jedna razlika. Dvehiljaditih su na vlast došli uličari i petokolonaši, a sada, političkom scenom drmaju starlete i napumpane guske čiji bi kvalitet više odgovarao jednom drugom zanimanju.

  1. Da da svuda okolo ratovi, hiperinflacija, sankcije… Iz kog bre naftalina izvukoste ovoga???

    1. Tuga Srpskog naroda je ovakav sentiment prema ljudima koji su obrazovani i imaju kredibilitet da kritikuju ove malograđane na vlasti.

      Voleli ga ili ne ili slagali se ili ne treba poštovati

      Ti si druže u naftalinu odavno

      1. A je li to onaj kauboj koga je DOD postavio za ambasadora u Vašingtonu, a američke diplomate tražile da se pod hitno vrati u Srbiju. On je diplomatiju poistovetio sa pušenjem tompusa, ispijanjem viskija i žurkama, a sad deli lekcije.

        1. Da nisi ti sa njim pio viski možda i pušio tompuse pa znaš ili se informišeš iz svetle knjige koja se štampa u nastavcima svakog dana pod naslovom obaveštajac. Molba za danas: Ukinite komentare ili filtrirajte maliciozne komentare koji naklapanjima bez činjenica pokušavaju da diskredituju vaše sagovornike. Ovakvi likovi sede i u nekim redakcijama i nazivaju sebe novinarima, tako da imaju previše prostora za lupetanja i pljuvanja.

    2. Gospodin Protić je profesor, doktor istoričar. treba li ti još nešto da bi shvatio da ti je komentar iz naftalina. Sramoto jedna.

      1. U Srbiji ima ovakvih eksperata koji ni srednju nisu završili a kritikuju profesora Svetskih razmera i bifšeg ambasadora.

        1. I nehotice ste pogodili šta Protiću danas najviše smeta – to što je bivši. Da mu Vučić ponudi ambasadu negde u svetu, pevao bi mu panegirike. To je tragedija srpske nazovielite – sve je na prodaju.

  2. U tvoje vreme su vasi prijatelji sa kojima ste napravili 5 oktombar ubili Zorana Djindjica.Zar ti imas sta da kritikujes.

    1. Ако,полумозгаши залутали сте ово је “ Данас“ а не “ Дезинформер“.

  3. Zli ljudi su na vlasti kojima je razgovor i razmena misljenja stran. Najmanje im se svidjaju glasovi razuma ili osobe koje su skolovane kao npr Stevan st.Protic. Sta reci o zemlji u kojoj je ministar kulture Maja Gojkovic?

    1. Slazem se da je zalosna drzava u kojoj je Maja Gojkovic ministarka kulture,ali je zalosna i drzava u kojoj su na vlasti bili Canak,Ceda,Zivkovic,Velja Ilic,Djelic,Dinkic,Labus i mnogi drugi opskurni likovi.St.Protic je dobar istoricar iako se njegove knjige slabo prodaju a sto se tice politike za nju ako ima talenta neka osjuje stranku i izadje na izbore.

    2. Kultura i SNS ?Dragi Asteru,njihova “kultura”vidljiva je na svakom koraku.
      To je suma bahatosti,primitivizma,drskosti,sile i apsolutne nekulture.U svim segmentima zivota.Doticna “predsednica oné stale”zvane skupstina
      najbolji je slika i prilika Vuciceve otete drzave, od nas gradjana.

  4. Zaboravio si, Proticu, sta ste radili i sta si radio, dok ste bili na vlasti. Zasto su te tvoji, sklonili sa mesta ambasadora u SAD? Zbog tvog prostackog, bahatog ponasanja. I, ti si sebi dao pravo, da drzis pridike. Vrati se u skrinju, sa naftalinom.

  5. Kao prvo nisam srbin. I u sasvim malim detaljima iz se razlikuje moje misljene .ali svaka drzava mora biti ponosna imati takvu intelektialnu gromadu kao sto je milan st .protic. covjek je bio srbin kad to niko u komunizmu nije smeo pomenuti.srbsku istoriju ima u malom prstu.odlicje jednog cestitog srbina. Slusam ga i gledam jer od takvog covjeka omamo sta nauciti .

  6. Ispod kod si ti kamena izmileo sada?
    Vi ste zgubidani i sitni profiteri doveli ove fasiste da nas satru!

  7. Svakakve neznalice, probisveti i neotesanci se nadju da kritikuju i vredjaju ovog čoveka kojim bi se ponosila svaka zajednica. Od Srbije ste napravili svinjac nemorala, laži, kradje i korupcije, nezabeležen u istoriji ove zemlje. Za utehu je da vam kompleksi ne daju mira i da ovim pisanijma ostavljate tragove nad kojima če se isčudjavati buduće generacije. Ako ih uopšte bude …

  8. Seća li se Protić svojih „četiri stuba srpstva“ kad je „bio nacionalista“
    i umesto da radi na uspostavljanju demokratije, on kao „ambasador“ u Švajcarskoj odškolova svoju decu što su platila gladna deca Srbije.
    Gladni i hrane i demokratije.
    Prorićev pokušaj da se opet „politički“ okoristi je besraman prizor besprizornosti

  9. Gospodine Proticu : UGASILI SMO .Pogledajte komentare i sve ce Vam biti jasno.

  10. DSS (koja je iznedrila Protica kao jednog od svojih vodja) je inspirisala ratove u Bosni. Time svaki komentar o ovom liku pocinje i zavrsava se.

  11. Ama čekaj malo Protiću.Ti i tvoj pajtaš Velja ste bili tzv nacionalne demokrate, nakakvi „rojalisti“. Pa šta je sad nejasno? Ne može i babe i žabe u istu vreću. Pobedile žabe i to ti je to. A naše „demokrate“ su oduvek bili babe i sad su konačno odapeli više od iznemoglosti nego od starosti. Kako da se brane izemogle babe. Tu si u pravu. A u normalnim zemljama demokratija se itekako brani.

  12. Protić preti da stigne Vuka Draškovića u menjanju stavova. Dok je bio ambasador u Švajcarskoj čija je slika, tj. kog predsednika Srbije, visila u njegovoj kancelariji i kako se on (od)nosio s tim? Sada bez funkcije, vreme je za oštar opozicioni nastup, kao Velikić npr.

  13. Da je gospodin u ranim devedesetim cekao u red za mleko za dete i dve banane..ne bi ovako pricao. Uvek moze bolje i uvek ima i bice nepravde i po neceg ispod zita..ali molim vas..ipak budimo i realni.

  14. Koliko se srozala drzavna bezbednost.Nekada su mogli da stvore Vuka,Seselja,Canka,a sada samo botove i Misu Vacica.

Ostavite komentar


Politika

Proglašena lista dr Dejana Žujovića 9

Proglašena lista dr Dejana Žujovića

Gradska izborna komisija (GIK) saopštila je danas da je usvojila rešenje o proglašenju izborne liste broj 4 Grupa građana - Zeleni Beograd - Kad ako ne sad - Dr Dejan Žujović za beogradske izbore 2. juna.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.