Lider SNS održao govor na izbornom kongresu Dodikove stranke 1Printskrin Miloš Vučević

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević pozvao je danas na Saboru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Dobiju na sabornost i slogu srpskog naroda, posebno, kako je rekao, u vreme kada su složene okolnosti u RS, BiH, regionu Zapadnog Balkana, Evropi i celom svetu.

„Sve ono što nas je zadesilo prethodnih dana i sve ono što nam se dešava prethodnih meseci, pa i godina, alarm je da se okupimo, ne da svi isto mislimo i da ne treba da imamo različite stavove, već da mora postojati zajednički imenitelj – očuvanje narodnog i nacionalnog jedinstva“, rekao je Vučević u obraćanju na Saboru SNSD-a.

Prema njegovim rečima, bez toga srpski narod nema velike izglede, ocenivši da Srbi, uz „slogu i sabornost imaju velike šanse da budu dostojni potomci i Nemanjića i Karađorđa i Miloša i Spomenka Gostića i svih onih ljudi koji su stvarali naš narod i naše države“.

Vučević se u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića zahvalio predsedniku RS i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku na, kako je kazao, svemu onome što su RS i Srbija radile zajedno, kao i „borbenosti, hrabrosti i odlučnosti da se očuva RS u skladu sa Dejtonskim sporazumom“.

„Verujem da ćemo imati i političku mudrost da preživimo sve ovo što je pred nama“, kazao je predsednik SNS-a, ukazujući, pre svega, na trenutnu situaciju na Kosovu.

Navodeći da se nad Srbima na Kosovu sprovodi teror, ali da se oni „označavaju teroristima“, a da su oni koji su ukazivali da može doći do problema na Kosovu označeni kao „pokroviteljima terorizma“, Vučević je ocenio da živimo u vremenu duplih standarda i potpunog nepoštovanja međunarodnog prava.

„Zato moramo da donosimo pametne, mudre i hrabre odluke“, naveo je predsednik SNS-a i zahvalio se ambasadorima Rusije i Kine, prisutnim na Saboru SNSD-a, zato što njihove zemlje podržavaju teritorijalni integritet Srbije.

U Doboju se danas održava Sabor SNSD-a na kojem će biti izabran novi predsednik te stranke, a jedini kandidat je sadašnji lider partije Milorad Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari