Ministar Đerlek: Očekujem konkretno zaduženje, siguran sam da će to biti značajna oblast 1foto privatna arhiva

Ministar bez porfelja Edin Đerlek izjavio je da u narednom periodu očekuje konkretno zaduženje kojim će se baviti, siguran da će to biti veoma važna i značajna oblast koja je u vrhu prioriteta ove vlade.

Đerlek, koji je i potpredsednik Stranke pravde i pomirenja, u intervjuu za današnji list Politika, naveo da je uvek važno „naročito u ovim trenucima“, da je vlada multikonfesionalna i multietnička.

„Ta šarenolikost Srbije, multikonfesionalnost i multientičnost koju posedujemo su zapravo bogatstvo ove zemlje i jedno od njenih najvećih resursa, ukoliko ih prepoznamo i iskoristimo. U tom svetlu ohrabruje formiranje manjinsko-inkluzivne vlade koja je naišla na brojne pozitivne komentare i u zemlji i van nje“, naglasio je Đerlek.

Na pitanje šta želi da na kraju mandata bude rezultat njegovog rada, on je rekao „pre svega nešto što je opipljivo, merljivo i trajno“.

„Tu pre svega mislim na realizaciju projekata koji su od vitalnog značaja za sandžačke devastirane opštine i obezbeđivanja uslova za dovođenje ozbiljnih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Mnogo su se naši ljudi naslušali obećanja koja se nikad nisu ispunila, i to je nešto što nikad neću prireditu svoj narodu“, rekao je Đerlek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari